Laadpaal Kerkwerve

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een 100% eigen laadpaal in Kerkwerve aan huis. Middels een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Polestar 2 of Byton M-Byte 95 kWh 4WD. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker zoek je handige informatie over velerlei type laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Extra goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €940.
 • Een thuis-laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kerkwerve

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Aiways U5 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Kerkwerve kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan laden bij openbare stations. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en uiteraard de verbruikte stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In onze keuzehulp bieden wij tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Kerkwerve. Zie ook onze informatie over Accu.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Kerkwerve kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting gaat via de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Kerkwerve. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte is het goed om je te bedenken dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder oogt het minder rommelig en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel is vaak de beste keuze. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kerkwerve.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit is praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk delen we meer info over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Kerkwerve vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 tot en met €3350. De kosten worden tot stand door o.a. het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme stations met innovatieve features als gezichtsherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Kerkwerve.

Type laadstationCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€520- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€530- €610
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€650- €760
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€865- €1055
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Kerkwerve komen uit tussen de €360 – €1925. Dit hangt vooral af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Kosten van het laadpas abonnement
Doorgaans wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €7,25 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal erkende installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1090 km per maand. Op basis daarvan berekenen we welke besparing er mogelijk is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kerkwerve):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€114,45€1373,40
Elektrisch€0,041€44,69€536,28
Besparing€0,064€69,76€837,12
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Kerkwerve aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente relevante zaken als toegankelijkheid en drukte. Elke EV-rijder kan hier gebruik van maken. Alle details is ook gepubliceerd op www.schouwen-duiveland.nl. Daar kom je er ook achter of je in aanmerking komt voor een subsidie. Steeds meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Kerkwerve vind je op steeds meer plekken. Elke laadpashouder kan hier laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten lopen uiteen tussen de €0,270 tot wel €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder doorzoek je de openbare laadstations in Kerkwerve. Doorzoek daarnaast laadplekken en installateurs in Brouwershaven, Nieuwerkerk, Noordgouwe, Zonnemaire en Dreischor.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kerkwerve-4321

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Tevens verdient een zakelijke laadpaal zich terug door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatiewerk zit zo tussen de €875 en €2250. Het hele prijskaartje wordt grotendeels bepaalt door af het type en model (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Engie, Essent, Eneco en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,25 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost circa €10,30 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Kerkwerve monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een losse paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Innovatieve EV’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Kerkwerve kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €850. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese merken. De populaire elektrische auto’s in Kerkwerve zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Schouwen-Duiveland verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie