Laadpaal Buren

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Buren aan huis. D.m.v. een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi e-tron GT of bijvoorbeeld de Audi e-tron S 55 quattro. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over betrouwbare soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd een optimale actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €975.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Buren

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op verschillende manieren. Een eigen goedkope laadpaal Buren kopen is iets wat we steeds meer zien. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Daarbovenop is het een stuk goedkoper dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? In onze keuzehulp bieden wij een aantal kooptips rondom laadpaal laten installeren in Buren. Of klik door voor meer informatie over Laadpalen vergelijken.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Buren installeren kan op 2 manieren. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Achterhaal de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1-fase variant werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Buren. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grootste gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Ook oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Buren.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Buren vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De adviesprijs van een laadstation voor thuis varieert van €850 en €3225. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook kan je kiezen voor slimme stations met extra snufjes als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Buren.

Type laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€875- €1070
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Geavanceerd design en maximale flexibiliteit.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Buren schommelen tussen de € 310 & €2075. Dit wordt grotendeels bepaalt door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Des te groter deze afstand is, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €5,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind goede verkooppunten die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1158 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde ramen we welke besparing er mogelijk is. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Buren):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€144,75€1737,00
Elektrisch€0,047€54,43€653,11
Besparing€0,0780€90,32€1083,89
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Buren

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Buren aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als bereikbaarheid en doorstroming. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Alle info kan je bekijken op www.buren.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Smart Charging.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Buren zijn er voldoende. Elke weggebruiker kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De onkosten variëren tussen de €0,230 tot €0,605 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart check jij de openbare laadstations in Buren. Vind ook laadzuilen en leveranciers in Culemborg, Neder-Betuwe, Tiel, Houten en Wijk bij Duurstede.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden buren-4117

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een pand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief installatiewerk kost tussen de €1000 & €2525. De totale investering wordt berekend aan de hand van het type en model (met of juist zonder slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw huidige energieleverancier zoals Essent, Engie, Energiedirect, Budget energie, NLE en Vandebron, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,60 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,75 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Buren plaatst het als wallbox aan de muur of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Buren zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €850. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. De favoriete elektrische auto’s in Buren zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Buren verschaft op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Bekijk ook www.buren.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie