Laadpaal Zoelen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een handige laadpaal in Zoelen aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 e-tron of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op EVPlan.nl ontdek je handige informatie over populaire laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dus een maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €935.
 • Een eigen laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zoelen

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een BMW iX3 kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Zoelen kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Overigens is het vele malen goedkoper dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder bespreken we tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Zoelen. Op deze website lees je ook meer over Stekkers.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Zoelen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase aansluiting is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Voor een paar honderd euro kun jij de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Zoelen. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het gemak van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste kan het zijn dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarbij ziet het er wat netter uit en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Zoelen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 opties: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check je meer info over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Zoelen vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 tot €3300. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zijn er slimme systemen met innovatieve functies als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Zoelen.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€510- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€540- €610
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€700- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€850- €1075
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Zoelen komen uit tussen de €330 en ongeveer €2025. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het perceel, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Optioneel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €7,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk erkende deskundigen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1144 km per maand. Met dit aantal kilometers berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. Hierbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zoelen):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,115€131,56€1578,72
Elektrisch€0,043€49,19€590,30
Besparing€0,072€82,37€988,42
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Buren

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Zoelen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil werkzaam zal worden. Daarbij bekijkt de gemeente factoren als bereikbaarheid en veiligheid. Elke EV-rijder kan het gebruiken. Alle info is beschikbaar op www.buren.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zakelijk elektrische auto leasen.

Openbare laadpunten bekijken (juli 2024)

Laadstations in Zoelen zijn dagelijks beschikbaar. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten variëren tussen de €0,290 en €0,620 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje doorzoek je de openbare laadstations in Zoelen. Vind ook laadzuilen en installateurs in Tull en ’t Waal, Schalkwijk, t Goy, Ossenwaard en Werkhoven.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zoelen-4011

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. klanten, bezoekers en personeel. Betreft het een parkeerterrein met 10 parkeervakken of meer? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief plaatsing varieert qua prijs tussen de €750 en €2575. Het tarief wordt grotendeels bepaalt door af welk merk je kiest (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Essent, Eneco, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Oxxio, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,215 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,80 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €9,65 p/100 km. Met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de stroomkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen wordt besloten wat een goede plek is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De ervaren laadpaal installateur in Zoelen monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of installeert het op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve EV’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Zoelen zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De kosten daarvoor bedragen zo’n €1125. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De beschikbare elektrische auto’s in Zoelen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Buren verstrekt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of de paal vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.buren.nl.

Plaats een reactie