Laadpaal Schalkwijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Het alternatief is een eigen laadpaal in Schalkwijk aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Mini Electric of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is veel voordeliger. Op deze website vind je uitgebreide informatie over diverse type laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit de buurt.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €985.
 • Een individueel laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Schalkwijk

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals de CUPRA el-Born kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Schalkwijk kopen is steeds meer in trek. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een optimale actieradius. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Alles wat je nodig hebt is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Hieronder bespreken we een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Schalkwijk. Op deze website lees je ook meer over Laadpalen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Schalkwijk kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. Verder zijn er geen verschillen. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadzuil gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Schalkwijk. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een verplaatsbare kabel. De meerwaarde van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Daarnaast oogt het minder rommelig en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je de accu gaat opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Schalkwijk.

Enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. Hierbij delen we meer informatie over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Schalkwijk vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €900 tot €3200. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien zien we steeds meer slimme palen met extra mogelijkheden als Autostart die een stukje prijziger zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Schalkwijk.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€525- €615
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €750
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €1035
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Goede merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere opties: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Schalkwijk variëren van €440 en ongeveer €1925. Deze prijs komt tot stand door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van een laadpaal abonnement zijn zo’n €6,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk populaire installateurs die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1142 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. Hierbij gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Schalkwijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,105€119,91€1438,92
Elektrisch rijden€0,041€46,82€561,86
Besparing€0,064€73,09€877,06
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Houten

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Schalkwijk aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is ook gepubliceerd op www.houten.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten in de regio (juli 2024)

Laadstations in Schalkwijk zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen wisselen tussen de €0,265 – €0,575 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje treft jij de openbare laadstations in Schalkwijk. Bekijk ook laadstations en installateurs in t Goy, Ossenwaard, Werkhoven, Odijk en Driebergen-Rijsenburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden schalkwijk-3998

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Betreft het een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief plaatsing varieert kostentechnisch tussen de €850 & €2225. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, NLE, Engie, Eneco, Budget energie en Vattenfall, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,30 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Utrecht.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman legt een nieuwe stroomgroep aan in je stroomkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Schalkwijk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Bekijk vooraf wel of je meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Schalkwijk kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €950. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt met name toegepast bij merken uit Europa. Veel van de bekende elektrische auto’s in Schalkwijk hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Houten biedt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.houten.nl.

Plaats een reactie