Laadpaal Beusichem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Beusichem aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi Q4 Sportback e-tron of bijvoorbeeld de Porsche Taycan Cross Turismo. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina ontdek je praktische informatie over betrouwbare laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Gratis rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €945.
 • Een particulier laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Beusichem

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals de Polestar 2 gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Beusichem kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Overigens is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Beusichem. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektriciteitsnet.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Beusichem kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem werkt met de reguliere 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je dit laten aanleggen door een elektricien in Beusichem. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het grote voordeel van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde kan het zijn dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je pakt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Beusichem.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan twee types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Beusichem vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €650 tot +/- €3075. De kosten worden tot stand door o.a. het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Ook kan je kiezen voor slimme laadpunten met innovatieve extra’s als Dynamic Load Balancing die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Beusichem.

Laadpaal typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€545- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€655- €795
3-fase laadpaal22 kW2 uur€840- €1065
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Populaire merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Overweeg ook: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Beusichem wisselen tussen de €310 – €1950. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementskosten laadpas
Optioneel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je hoeft dit niet te nemen, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €5,00 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind de beste verkooppunten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1164 kilometer per 4 weken. Met dit aantal kilometers becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons voorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Beusichem):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,105€122,22€1466,64
Elektrisch€0,041€47,72€572,69
Besparing€0,064€74,50€893,95
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Buren

Heb je een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Beusichem aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals zichtbaarheid en veiligheid. Iedereen mag het gebruiken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.buren.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Laadpaal plaatsen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Beusichem zijn aanwezig. Iedereen met een EV heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten schommelen tussen de €0,250 en €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht bekijk je de openbare laadstations in Beusichem. Op deze site vind je ook laadzuilen en installatiebedrijven in Zoelmond, Varik, Heesselt, Zennewijnen en Ophemert.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden beusichem-4112

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een prettige service voor personeel of bezoekers. Gaat het om een parkeerterrein met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het gebruik.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €775 – €2525. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door het type laadstation (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Essent, NLE, Eneco, Budget energie, Engie en Vattenfall, PowerPeers, Vandebron, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,60 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto kost je zo’n €9,70 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De standaard EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Beusichem monteert het als wallbox of op een montagepaal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is ieder huis geschikt voor het laden van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Beusichem zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan liggen rond de €850. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de gangbare elektrische auto’s in Beusichem kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Buren biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het oplaadpunt nabij jouw huis kan komen. Zie ook www.buren.nl.

Plaats een reactie