Laadpaal Tiel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een slimme laadpaal in Tiel aan huis. Via een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Audi Q4 e-tron of Skoda Enyaq iV 80X. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Hier bekijk je extra informatie over diverse soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €920.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Tiel

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. de Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op steeds meer plekken. Een 100% eigen goedkope laadpaal Tiel kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder bieden wij bruikbare informatie ten aanzien van laadpaal laten installeren in Tiel. Bekijk ook meer info over Vergelijk laadpassen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Tiel kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Tiel. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Het minpunt is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte is het in de praktijk zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Tiel.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer informatie over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Tiel vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 tot €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zien we steeds meer slimme stations met innovatieve functies als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Tiel.

Laadpaal typeLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€500- €640
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€550- €625
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€665- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €1005
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Tiel lopen uiteen tussen de €440 – €1875. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij sommige aanbieders wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €5,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind populaire verkooppunten uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1155 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Tiel):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,110€127,05€1524,60
Elektrisch€0,044€50,82€609,84
Besparing€0,0660€76,23€914,76
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tiel

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Tiel aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kan je lezen op www.tiel.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Beste elektrische auto.

Kaart met openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Tiel zien we steeds meer. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten bedragen tussen de €0,285 en €0,605 p/kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de afbeelding hieronder doorzoek jij de openbare laadstations in Tiel. Vergelijk ook laadzuilen en verkooppunten in Houten, Wijk bij Duurstede, Utrechtse Heuvelrug, Woudenberg en Renswoude.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden tiel-4004

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bezit je een parkeerterrein met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een thuis-laadpaal inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €775 en €2225. De totaalprijs wordt berekend aan de hand van het type en model (wel/geen slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Essent, Eneco, Energiedirect en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,70 p/100 km. Ter vergelijking: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,15 p/100 km. Met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Via de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In samenspraak met de vakman bepaal je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Tiel monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Bekijk vooraf wel of je meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Tiel zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service bedragen ongeveer €800. Goed om te weten: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste bekende elektrische auto’s in Tiel kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Tiel verschaft op dit ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt vlakbij jouw huis geplaatst mag worden. Bekijk ook www.tiel.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie