Laadpaal Wadenoijen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een eigen laadpaal in Wadenoijen aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus + Audi e-tron S 55 quattro. Niet meer wachten op een vrije plek en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze website tref je bruikbare informatie over betrouwbare soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €980.
 • Jouw eigen laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wadenoijen

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals bijvoorbeeld de Dacia Spring Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Wadenoijen kopen is steeds meer in trek. Het is gemakkelijk en snel en je hebt dan de zekerheid van een 100% actieradius. Eveneens is het stukken betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten worden gevormd door de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop vind je handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Wadenoijen. Op deze website lees je ook meer over Beste laadpaal.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Wadenoijen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation functioneert met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Wadenoijen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De goedkoopste oplossing en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse stekker. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien is het in de praktijk zo dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Het grote nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Wadenoijen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Je hebt de keuze uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. Hieronder delen we extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Wadenoijen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 tot en met €3350. De kosten worden tot stand door o.a. het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. In aanvulling hierop zien we steeds meer slimme systemen met leuke extra’s als Dynamic Load Balancing die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Wadenoijen.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€520- €620
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €640
3-fase laadpaal11 kW4 uur€650- €780
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€840- €1050
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Wadenoijen schommelen tussen de € 400 en €2000. Dit hangt vooral af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter de te overbruggen afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €3,50 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal goede installateurs uit jouw gemeente.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1146 kilometer per maand. Met dit getal calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wadenoijen):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,125€143,25€1719,00
Elektrisch€0,045€51,57€618,84
Besparing€0,080€91,68€1100,16
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tiel

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Wadenoijen aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij aspecten zoals vindbaarheid en drukte. Elke inwoner kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.tiel.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Hybride auto’s.

Kaart met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Wadenoijen zijn aanwezig. Elke laadpashouder kan daar gebruik van maken. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen liggen tussen de €0,265 – €0,595 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Wadenoijen. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkooppunten in Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk en t Goy.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wadenoijen-4014

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is heel praktisch voor bijv. personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Bovendien kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €950 – €2300. De totale investering komt tot stand door het soort systeem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw vaste energieleverancier zoals Essent, Energiedirect, Eneco, NLE, Engie en Pure energie, PowerPeers, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 per 100 kilometer. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost circa €9,60 p/100 km. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Wadenoijen bevestigt het laadstation aan de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De huidige modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Wadenoijen kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten zijn circa €825. Disclaimer: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Wadenoijen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Tiel biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.tiel.nl.

Plaats een reactie