Laadpaal Kapel Avezaath

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een privé laadpaal in Kapel Avezaath aan huis. Op basis van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Mini Electric & Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl tref je waardevolle informatie over geschikte laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €965.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kapel Avezaath

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. een Skoda Enyaq iV 80 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Kapel Avezaath kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hoeft niet onzeker te zijn over een 100% actieradius. Daarbij is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: de aanschaf en installatie van de paal en uiteraard de verbruikte stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal past bij mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop check je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Kapel Avezaath. Zie ook aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Kapel Avezaath kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant functioneert met de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke woning in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadzuil gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. De 3-fase installatie kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt tegen geringe kosten deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Kapel Avezaath. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een ander pluspunt is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien noemen we nog even dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Kapel Avezaath.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn 2 opties: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Kapel Avezaath vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €525 tot +/- €3250. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme palen met leuke features als Dynamic Load Balancing die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kapel Avezaath.

Type stationVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€540- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€550- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€700- €780
3-fase laadpaal22 kW2 uur€855- €1075
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Kapel Avezaath komen uit tussen de €350 en €1875. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn circa €4,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check aangesloten deskundigen uit jouw omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1145 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kapel Avezaath):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,120€137,40€1648,80
Elektrisch€0,044€50,38€604,56
Besparing€0,076€87,02€1044,24
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tiel

Heb jij de beschikking over een EV, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Kapel Avezaath aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil geplaatst wordt. Ze onderzoeken facetten als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag hier parkeren en laden. Meer details is beschikbaar op www.tiel.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Alle elektrische auto’s.

Overzicht met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Kapel Avezaath zijn 24/7 actief. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De kosten schommelen tussen de €0,290 en €0,615 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema onderzoek jij de openbare laadstations in Kapel Avezaath. Check tevens laadstations en leveranciers in Zoelen, Tull en ’t Waal, Schalkwijk, t Goy en Ossenwaard.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kapel-avezaath-4013

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis met daarbij de installatie zit qua kostprijs tussen de €850 en €2075. De totale investering hangt af van het model laadzuil (additionele slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Engie, Eneco, Essent, NLE, Energiedirect en PowerPeers, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Over het algemeen niet meer dan €0,220 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,85 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzineauto kost je zo’n €9,80 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in je stroomkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Kapel Avezaath zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Al met al is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele auto’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Kapel Avezaath kan het allemaal juist aansluiten. De totale onkosten bedragen circa €900. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest gangbare elektrische auto’s in Kapel Avezaath zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Tiel verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.tiel.nl.

Plaats een reactie