Laadpaal Renswoude

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een privé laadpaal in Renswoude aan huis. Met behulp van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.4 1st en/of Ford Mustang Mach-E GT. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en je hebt het snel terugverdiend. Op dit portaal tref je waardevolle informatie over velerlei soorten laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €915.
 • Een laadstation op eigen grond kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Renswoude

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Audi Q4 e-tron kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Renswoude kopen is steeds meer in trek. Het is ontzettend handig in gebruik en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij check je tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Renswoude. Of klik door voor meer informatie over Milieu.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Renswoude kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met een standaard 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Renswoude. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het wat rommelig oogt. Daarbij is het in de praktijk zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het minpunt is dat de drempel wat hoger wordt als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. De oplossing met een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Renswoude.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk lees je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Renswoude vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 tot +/- €3150. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien zijn er allerlei slimme systemen met mogelijkheden als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Renswoude.

Laadstation typeCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€535- €610
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €785
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€830- €1025
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Top merken

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Simpel en gemakkelijk bedienen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Middels de HUB constant up-to-date.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Keba, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Renswoude komen uit tussen de €300 – €2175. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €6,00 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis kopen?

Check erkende installatiebedrijven die werken in je omgeving.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1150 km per maand. Hiermee becijferen we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Renswoude):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,140€161,00€1932,00
Elektrisch rijden€0,050€57,50€690,00
Besparing€0,0900€103,50€1242,00
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Renswoude

Rijd je elektrisch, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Renswoude aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij factoren als vindbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo is ook gepubliceerd op www.renswoude.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Alle elektrische auto’s.

Lijst met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Renswoude zien we steeds meer. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De onkosten bedragen tussen de €0,245 en €0,600 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Renswoude. Vind ook laadplekken en verkopers in Rhenen, Veenendaal, Zeewolde, Putten en Nijkerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden renswoude-3927

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Bekijk je de mogelijkheden voor een pand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal aan huis kopen en laten installeren zit qua kostprijs tussen de €875 & €2550. Het tarief hangt vooral af van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Engie, Essent, NLE, Budget energie en Pure energie, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,20 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost circa €9,70 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een EV anno 2024 eist 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Utrecht.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in jouw meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Van dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Renswoude monteert het als wallbox of op een paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De nieuwste elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Renswoude zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen circa €950. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel + stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij merken uit Europa. Veel populaire elektrische auto’s in Renswoude hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Renswoude verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of de paal nabij jouw huis kan komen. Voor extra info verwijzen we je naar www.renswoude.nl.

Plaats een reactie