Laadpaal Putten

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Door deze trend zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een slimme laadpaal in Putten aan huis. Via een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Volkswagen ID.3 Pure + Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op EVPlan.nl vind je waardevolle informatie over diverse laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk die werken in jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €900.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Putten

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen zoals de Aiways U5 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Putten kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Je kunt eenvoudig laden en je kunt rekenen op een volgeladen accu. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een publiek toegankelijk laadstation. De kosten bestaan uit: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? Verderop bieden wij handige tips en adviezen rondom laadpaal laten installeren in Putten. Op EVplan.nl lees je ook meer over Elektrische auto verzekering.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Putten kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een speciale paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie werkt met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk adres beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Putten. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het grootste gemak van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste is het in de praktijk zo dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Verder ligt de kabel niet zo in het zicht en profiteer je van een langere levensduur. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Putten.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Putten vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €725 en €3125. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien zien we steeds meer slimme wallboxen en palen met speciale mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Putten.

Type laadstationLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€660- €790
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€845- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire producten

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 – 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme laadpaal die je kunt meenemen, tot 22kW.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge en Tritium, Zaptec, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Putten komen uit tussen de €400 & €2150. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen circa €4,00 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Bekijk erkende specialisten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1146 kilometer per maand. Hiermee verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Putten):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,120€137,52€1650,24
Elektrisch rijden€0,046€52,72€632,59
Besparing€0,0740€84,80€1017,65
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Putten

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Putten aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Elke bewoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Extra achtergrondinfo kan je lezen op www.putten.nl. Hier lees je bovendien of je in aanmerking komt voor een subsidie. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Beste laadpaal.

Openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Putten zijn aanwezig. Iedere EV-bezitter mag daar in principe gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen variëren tussen de €0,285 tot wel €0,575 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema vind jij de openbare laadstations in Putten. Bekijk ook laadmogelijkheden en leveranciers in Nijkerk, Ermelo, Harderwijk, Leusden en Amersfoort.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden putten-3880

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting je personeel en relaties. Bezit je een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief plaatsing kost +/- tussen de €1025 – €2000. De totaalprijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Budget energie, Essent, Energiedirect, Engie, Eneco en Vandebron, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,30 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,50 p/100 km. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Van de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Putten bevestigt het laadstation aan de muur of op een vrijstaande paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Putten kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn circa €825. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Veel beschikbare elektrische auto’s in Putten hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Putten verschaft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.putten.nl.

Plaats een reactie