Laadpaal Nijkerk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Nijkerk aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus & Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal lees je waardevolle informatie over populaire laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan voor €960.
 • Een laadstation op eigen grond heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Nijkerk

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Mini Electric kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Nijkerk kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de kosten van jouw eigen stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina vind je handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Nijkerk. Zie ook onze informatie over Beste elektrische auto.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Nijkerk kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een montagepaal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
Een 1-fase laadpaal kan laden met de standaard 230 voltage. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Nijkerk. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het wat rommelig oogt. Ten derde noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (als mede een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien oogt het een stuk georganiseerder en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? In dat geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Nijkerk.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder tref je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Nijkerk vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 t/m €3275. De prijs wordt bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Daarnaast onderscheiden we slimme palen met innovatieve opties als Hub/Satellite die een grotere investering vereisen. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Nijkerk.

Type laadpaalVermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€505- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€530- €630
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€830- €975
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Gecertificeerde installatie.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Gemakkelijke installatie (ook voor doe-het-zelver).
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Nijkerk wisselen tussen de €420 tot €2000. De prijs wordt bepaald door de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementskosten laadpas
Eventueel wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn zo’n €5,50 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check ervaren specialisten uit jouw gemeente.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1145 kilometer per maand. Met dit getal checken we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Nijkerk):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€131,68€1580,10
Elektrisch€0,045€51,53€618,30
Besparing€0,0700€80,15€961,80
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Nijkerk

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Nijkerk aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.nijkerk.eu. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Goedkoopste laadpaal.

Overzicht met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Nijkerk zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De prijzen schommelen tussen de €0,270 tot €0,605 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Nijkerk. Vind ook laadzuilen en installatiebedrijven in Ermelo, Harderwijk, Leusden, Amersfoort en Barneveld.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden nijkerk-3861

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een locatie met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen en laten installeren kost +/- tussen de €800 & €2500. Het tarief wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw leveranciers van energie zoals Essent, NLE, Eneco, Engie, Energiedirect en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Oxxio. Dat is doorgaans zo’n €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,70 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost je al snel €10,20 p/100 km. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit de stroomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Nijkerk monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke stroomkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Nijkerk kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €875. Bedenk wel: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De populaire elektrische auto’s in Nijkerk dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik aanspraak maken op subsidie voor een laadzuil thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Nijkerk biedt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.nijkerk.eu.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie