Laadpaal Kerk Avezaath

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Kerk Avezaath aan huis. Via een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volkswagen ID.3 Pure & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en je hebt het snel terugverdiend. Op deze website bekijk je handige informatie over verschillende laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Goedkoop rijden wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €970.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kerk Avezaath

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals de Audi Q4 Sportback e-tron kan op verschillende manieren. Een extra goedkope laadpaal Kerk Avezaath kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Bovendien is het vele malen goedkoper dan een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina bieden wij een aantal zaken waar je rekening mee moet houden wat betreft laadpaal laten installeren in Kerk Avezaath. Zie ook aanvullende informatie over Elektrische auto leasen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Kerk Avezaath kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1 fase systeem functioneert met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Iedere woning heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Kerk Avezaath. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Wat je ook vaak ziet is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als jij de EV even snel wil bijladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Kerk Avezaath.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder vind jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Kerk Avezaath vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 en €3075. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met mogelijkheden als gebarenherkenning die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Kerk Avezaath.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€545- €645
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €770
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€875- €970
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Krachtige oplader met verbluffend design.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Slimme mobiele lader die je op afstand kunt bedienen.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Kerk Avezaath liggen tussen de €370 en €2200. Dit wordt berekend aan de hand van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €7,50 per maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek goede installatiebedrijven in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1147 kilometer op maandbasis. Hiermee begroten we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Daarbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kerk Avezaath):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,130€149,11€1789,32
Elektrisch€0,046€52,76€633,14
Besparing€0,084€96,35€1156,18
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tiel

Rijd je een elektrische auto, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Kerk Avezaath aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente wijst uit of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als vindbaarheid en of het technisch kan. Iedere woningbezitter mag gebruik maken van het oplaadpunt. Uitgebreide informatie kun je terugvinden op www.tiel.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Op die site kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Kerk Avezaath zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke weggebruiker kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De onkosten bedragen tussen de €0,290 en €0,570 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Kerk Avezaath. Vind ook oplaadplekken en installateurs in Wadenoijen, Kapel Avezaath, Zoelen, Tull en ’t Waal en Schalkwijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kerk-avezaath-4017

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Gaat het om een pand met 10 parkeervakken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €975 & €2300. De definitieve prijs hangt vooral af van het soort systeem (wel of geen slimme functies), het maximale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, NLE, Eneco, Engie, Budget energie en Vattenfall, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,35 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost ongeveer €10,35 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de installateur overleg je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Kerk Avezaath monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke stroomkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Kerk Avezaath zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De tarieven hiervan zijn circa €925. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 wordt vooral gebruikt door de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel populaire elektrische auto’s in Kerk Avezaath beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Tiel heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal in de buurt van jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.tiel.nl.

Plaats een reactie