Laadpaal Asch

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Asch aan huis. Middels jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw BMW i4 en/of Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal ontdek je uitgebreide informatie over velerlei laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog goedkoper rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €960.
 • Een thuis-laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Asch

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Volkswagen ID.3 Pro S kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Asch kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn situatie? In onze keuzehulp delen we aantal belangrijke aandachtspunten voor laadpaal laten installeren in Asch. Of klik door voor meer informatie over Vergelijk laadpassen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Asch installeren kan op 2 manieren. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplek (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadzuil werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Iedere woning heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt gemakkelijk de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Asch. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien is het zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (of een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een punt van kritiek is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw EV wilt laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Asch.

Enkel of dubbel laadstation
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Asch vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 t/m €3000. Het prijskaartje hangt met name af van het totale laadvermogen van de installatie. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme systemen met toffe opties als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Asch.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€550- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€525- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €975
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en veilig je elektrische auto opladen.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Betaalbare en eenvoudige laadsystemen.
 8. Ecotap: Slimme oplaadsystemen met Dynamic Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Overweeg ook: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Asch lopen uiteen tussen de €360 en plus minus €1825. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen ongeveer €3,50 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check de beste deskundigen uit jouw regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De elektrische auto zelf en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1165 km (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Asch):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,110€128,15€1537,80
Elektrisch rijden€0,042€48,93€587,16
Besparing€0,068€79,22€950,64
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Buren

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Asch aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente bepaalt of en waar precies de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor invalshoeken zoals zichtbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Updates en informatie kun je terugvinden op www.buren.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Aansluitingen.

Kaart met openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Asch zijn 24/7 actief. Iedereen kan hier parkeren en laden. Het is relatief wel duur. De onkosten wisselen tussen de €0,275 – €0,590 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart zie jij alle openbare laadstations in Asch. Vind ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Beusichem, Zoelmond, Varik, Heesselt en Zennewijnen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden asch-4115

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Zoek je naar opties voor een kantoor of bedrijf met minimaal 10 parkeerplaatsen? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een eigen laadpaal aan huis inclusief installatiewerk kost +/- tussen de €925 – €2300. Het hele prijskaartje wordt gecalculeerd a.d.h.v. het type en model (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Energiedirect, Engie, Essent, Eneco, NLE en Pure energie, Oxxio, PowerPeers, Vandebron. Dat is doorgaans zo’n €0,225 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,95 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €9,90 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Asch bevestigt het laadstation aan de muur of installeert het op een paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel wat aangepast worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De actuele elektrische voertuigen kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Asch kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan zijn zo’n €1025. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij merken uit Europa. De bekende elektrische auto’s in Asch zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Buren verschaft op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt specifiek verzoeken of het openbare laadpunt vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.buren.nl.

Plaats een reactie