Laadpaal Erichem

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Een gevolg is dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een slimme laadpaal in Erichem aan huis. D.m.v. een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA of bijvoorbeeld de Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Hier bekijk je uitgebreide informatie over populaire laadpalen, een handige keuzehulp en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Gratis rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €990.
 • Een particulier laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Erichem

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het elektrisch laden van een EV als o.a. een CUPRA el-Born kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Erichem kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je kunt rekenen op een volle accu. Verder is het een stuk goedkoper dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hieronder kan je aan de slag met aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Erichem. Bekijk ook meer info over Betrouwbare laadpassen.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Erichem kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elk woonadres in ons land heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Erichem. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er water in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Bovendien moet je opletten dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het grote gemak van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens oogt het minder rommelig en blijft de kabel langer goed. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een paal met een losse laadkabel is vaak de beste keuze. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Erichem.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst voor huishoudens met 2 EV’s of voor zakelijke doeleinden.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Bijgaand lees jij extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Erichem vergelijken

De kosten van laadpalen lopen zeer uiteen. De prijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €550 tot en met €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger je systeem, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Ook zien we steeds meer slimme palen met leuke features als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Erichem.

Type laadstationCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €760
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €1050
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een unieke mobiele oplader met bluetooth.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Erichem variëren van €410 en €2150. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Vaak wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €7,25 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende deskundigen uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1166 km per 4 weken. Met dit getal berekenen we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Erichem):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
SoortKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,115€134,09€1609,08
Elektrisch€0,043€50,14€601,66
Besparing€0,072€83,95€1007,42
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Buren

Rijd je een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Erichem aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken relevante zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke inwoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie kun je terugvinden op www.buren.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Steeds meer gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Voordeligste laadpaal.

Overzicht openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Erichem zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,290 tot €0,595 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de onderstaande kaart vind je de openbare laadstations in Erichem. Vergelijk ook laadzuilen en aanbieders in Asch, Beusichem, Zoelmond, Varik en Heesselt.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden erichem-4117

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Heb je een gebouw met minimaal 10 parkeerplaatsen? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal bij de woning incl. de benodigde installatie kost tussen de €950 & €2225. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Engie, Energiedirect, Essent, Budget energie, NLE en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,40 p/100 km. Belangrijk: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,40 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Gelderland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De leverancier integreert een stroomgroep met aardlekautomaat aan in de meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Erichem monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Doorgaans is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Bekijk vooraf wel of je meterkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De vroegere modellen konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. Innovatieve elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Erichem kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor zijn zo’n €1050. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. Veel beschikbare elektrische auto’s in Erichem hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Buren heeft op dit ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het oplaadpunt nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.buren.nl.

Plaats een reactie