Laadpaal Burgh-Haamstede

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Dat betekent ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Overweeg dan zeker eens een privé laadpaal in Burgh-Haamstede aan huis. Via een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Dacia Spring Electric & Ford Mustang Mach-E GT. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal ontdek je bruikbare informatie over populaire laadstations, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €950.
 • Een laadstation bij de woning heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Burgh-Haamstede

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het laden van een elektrisch voertuig als o.a. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een slimme eigen goedkope laadpaal Burgh-Haamstede kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Ook is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en de stroomprijzen (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? Verderop check je een aantal kooptips m.b.t. laadpaal laten installeren in Burgh-Haamstede. Of klik door voor meer informatie over Laadpalen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Burgh-Haamstede installeren kan op 2 manieren. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie is compatibel met de normale 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Burgh-Haamstede. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: los of vast
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse stekker. Het belangrijkste voordeel van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbij oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Burgh-Haamstede.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je hebt de keuze uit een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Nuttig voor huishoudens met 2 EV’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De huidige oplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder delen we een uiteenzetting over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Burgh-Haamstede vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis varieert van €775 en €3150. De prijs hangt vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme systemen met innovatieve snufjes als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Burgh-Haamstede.

Type stationCapaciteitTijd volle batterijPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€875- €930
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige App met uitgebreide statistieken.
 3. NewMotion: laad probleemloos overal op in het grootste publieke laadnetwerk van Europa.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Ons advies voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Ook interessant: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Circontrol, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Burgh-Haamstede bedragen tussen de €390 en ongeveer €2200. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Abonnementsprijzen laadpassen
Tegenwoordig wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Je hoeft dit niet te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen zijn zo’n €6,00 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check erkende adviseurs die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1095 km per maand. Met dit getal becijferen we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In het rekenvoorbeeld nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Burgh-Haamstede):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€142,35€1708,20
Elektrisch€0,046€50,37€604,44
Besparing€0,084€91,98€1103,76
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Heb je een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Burgh-Haamstede aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil neergezet wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als toegankelijkheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer details is terug te lezen op www.schouwen-duiveland.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Elektrische auto leasen.

Openbare oplaadpunten in de regio (mei 2024)

Laadstations in Burgh-Haamstede zien we steeds meer. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De kosten variëren tussen de €0,290 tot wel €0,610 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het volgende schema treft je de openbare laadstations in Burgh-Haamstede. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installateurs in Noordwelle, Renesse, Ellemeet, Scharendijke en Kerkwerve.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden burgh-haamstede-4328

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Beschik je over een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Verder kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief de installatieservice varieert kostentechnisch tussen de €1050 – €2525. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door welk merk je kiest (eventuele slimme functies), het minimale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Essent, Energiedirect, Budget energie, Engie en Vattenfall, Vandebron, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 per 100 kilometer. Vergeet niet: een gemiddelde benzineauto kost om en nabij de €9,65 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Burgh-Haamstede monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een stevige paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). Moderne auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit noemen we ook wel krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Burgh-Haamstede kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service zijn zo’n €1125. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. Veel van de bekende elektrische auto’s in Burgh-Haamstede beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Schouwen-Duiveland heeft op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Je kunt wel een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil niet al te ver van jouw huis kan komen. Een verzoek indienen kan op www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie