Laadpaal Renesse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Renesse aan huis. D.m.v. een privé laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Aiways U5 of bijvoorbeeld de Mercedes EQV 300 Lang. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op dit portaal tref je bruikbare informatie over betrouwbare laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €930.
 • Jouw eigen laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Renesse

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een BMW i4 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Renesse kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een lange actieradius. Evenzeer is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten worden gevormd door de aanschaf en installatie van de paal en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mijn situatie? In het gedeelte hieronder bespreken we een aantal kooptips omtrent laadpaal laten installeren in Renesse. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste laadpassen.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Renesse kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een vrijstaande paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Houd rekening met de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen installatie
Het 1 fase systeem kan laden met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt dan de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Renesse. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop en snel laden en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Wat hierbij ook handig is is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Tenslotte kan het zijn dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Bovendien ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je even snel wilt laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om daarna het geheel te connecten. Een paal met een losse laadkabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Renesse.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Dit biedt uitkomst als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Renesse vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De adviesprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €825 t/m €3425. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van de auto laadt. In aanvulling hierop zijn er allerlei slimme opladers met toffe mogelijkheden als Peak Shaving die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Renesse.

Type stationCapaciteitOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €645
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€680- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €1000
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire systemen

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Plug & Charge of met laadpas laden.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Etrel, Eaton, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Renesse schommelen tussen de € 420 & €2175. Dit hangt vooral af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,50 per maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Achterhaal erkende installateurs uit jouw streek.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1093 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt begroten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Renesse):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€131,16€1573,92
Elektrisch rijden€0,044€48,09€577,10
Besparing€0,076€83,07€996,82
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Schouwen-Duiveland

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Renesse aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Hierbij bekijken zij invalshoeken zoals toegankelijkheid en doorstroming. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.schouwen-duiveland.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juli 2024)

Laadstations in Renesse zijn er voldoende. Iedereen met een laadpas kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen bedragen tussen de €0,285 – €0,555 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Renesse. Check tevens laadzuilen en verkooppunten in Ellemeet, Scharendijke, Kerkwerve, Brouwershaven en Nieuwerkerk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden renesse-4325

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een parkeerterrein met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Bovendien verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Jouw eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €800 & €2175. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort laadsysteem (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Engie, Eneco, Budget energie, Essent en Pure energie, Vattenfall, Oxxio, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Belangrijk: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €10,20 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De monteur zal enkele aanpassingen moeten doen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De laadpaal installateur in Renesse monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Renesse kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn circa €1100. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Renesse beschikken over een type 2 aansluiting. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er zijn geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Schouwen-Duiveland biedt op dit moment geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadstation aan te vragen. Vraag daarbij gerust of de laadzuil niet al te ver van jouw woning geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.schouwen-duiveland.nl.

Plaats een reactie