Laadpaal Wemeldinge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een privé laadpaal in Wemeldinge aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 of Renault Twingo Electric. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl lees je praktische informatie over betrouwbare laadpalen, geven we een duidelijk stappenplan en vind je ervaren leveranciers en installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Altijd een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €935.
 • Een individueel laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Wemeldinge

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de Tesla Model 3 Standard Range Plus gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Wemeldinge kopen is een zeer interessante optie. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een 100% actieradius. Daarnaast is het een stuk goedkoper dan laden bij openbare stations. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kWh prijs voor de stroom (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina kan je aan de slag met een aantal kooptips ten aanzien van laadpaal laten installeren in Wemeldinge. Zie ook onze informatie over Voordelige laadpas.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Wemeldinge installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een stevige paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Achterhaal de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Het 1-fase laadstation gaat via de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Wemeldinge. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ten derde noemen we nog even dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Overigens ziet het er wat netter uit en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Advies: probeer ook eens de snelladers in Wemeldinge.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn 2 mogelijkheden: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk je meer info over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Wemeldinge vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen variëren enorm. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €650 en €3200. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens onderscheiden we slimme wallboxen en palen met speciale functies als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Wemeldinge.

Soort laadstationCapaciteitLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€505- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €795
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€860- €980
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric & Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Wemeldinge lopen uiteen tussen de €360 en +/- €1875. Dat wordt gecalculeerd a.d.h.v. of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe hoger het aantal meters, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €5,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • 24/7 helpdesk support.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind goede adviseurs uit jouw gemeente.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is financieel erg interessant. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Op deze pagina kan je een rekenvoorbeeld zien. De Nederlander rijdt om en nabij de 1120 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers begroten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Wemeldinge):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,145€162,40€1948,80
Elektrisch rijden€0,049€54,88€658,56
Besparing€0,096€107,52€1290,24
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Kapelle

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Wemeldinge aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Elke bewoner kan het gebruiken. Meer details is ook te lezen op www.kapelle.nl. Hier kan je ook lezen of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare laadpaal.

Kaart met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Wemeldinge zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven schommelen tussen de €0,275 – €0,575 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de afbeelding hieronder treft jij de openbare laadstations in Wemeldinge. Bekijk ook laadplekken en aanbieders in Schore, Hansweert, Kruiningen, Oostdijk en Waarde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden wemeldinge-4424

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie varieert qua prijs tussen de €975 & €2300. De definitieve prijs komt tot stand door het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, NLE, Energiedirect, Eneco, Engie en Vattenfall, Pure energie, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,00 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €10,05 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De gecertificeerde laadpaal installateur in Wemeldinge zet het laadstation vast tegen de muur of bevestigt ‘m op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Meestal is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Wemeldinge kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service zijn circa €1050. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Wemeldinge dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft een eigen beleid. De gemeente Kapelle verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of deze laadpaal vlakbij jouw huis kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.kapelle.nl.

Plaats een reactie