Laadpaal Waarde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Hierdoor zien we ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Waarde aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of Porsche Taycan 4S Plus. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op dit portaal bekijk je extra informatie over betrouwbare type laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €925.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Waarde

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pro S kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Waarde kopen is iets wat we steeds meer zien. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten worden gevormd door de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning en auto? In onze keuzehulp bieden wij een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Waarde. Zie ook onze informatie over Elektrisch of benzine.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Waarde kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een montagepaal. Verder zijn er geen verschillen. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen installatie
De 1-fase variant kan laden met een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk adres beschikt over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Waarde. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare kabel. Het gemak van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook is het goed om je te bedenken dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het handige van een losse kabel (net als socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Hiervoor gebruik je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Evenzeer oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als jij de EV even snel wil bijladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Waarde.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn 2 mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkelvoudige paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder check jij meer informatie over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Waarde vergelijken

De tarieven van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €825 tot en met €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens kan je kiezen voor slimme systemen met leuke features als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Waarde.

Soort laadpaalLaadvermogenLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€540- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €645
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€675- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €970
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Speciaal voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba of Tritium, Circontrol, Xcharge, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Waarde bedragen tussen de €330 & €1925. Dit wordt berekend aan de hand van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €4,25 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek aangesloten deskundigen die werken in je omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1115 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Waarde):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,120€133,80€1605,60
Elektrisch€0,044€49,06€588,72
Besparing€0,076€84,74€1016,88
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reimerswaal

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Op dat moment kan jij een openbaar oplaadpunt in Waarde aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Daarbij bekijkt de gemeente zaken als zichtbaarheid en doorstroming. Iedereen kan het gebruiken. Meer details vind je op www.reimerswaal.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordelige laadpas.

Openbare laadpunten bekijken (april 2024)

Laadstations in Waarde zijn elke dag werkzaam. Iedereen kan hier parkeren en laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De kosten lopen uiteen tussen de €0,285 tot wel €0,595 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In de afbeelding hieronder treft je de openbare laadstations in Waarde. Vind ook oplaadplekken en installateurs in Krabbendijke, Rilland, Yerseke, Ritthem en Oost-Souburg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden waarde-4414

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor personeel of bezoekers. Betreft het een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren zit zo tussen de €875 en €2350. De definitieve prijs wordt berekend aan de hand van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat betaal ik voor een volle accu?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals NLE, Energiedirect, Essent, Eneco, Engie en Pure energie, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Over het algemeen niet meer dan €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,00 per 100 kilometer. Goed om te weten: een benzine aangedreven auto kost al gauw €10,10 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In overeenstemming met de specialist bereken je waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Waarde plaatst het als wallbox aan de muur of op een stevige paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke woning geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Waarde kan jou hierin ontzorgen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €1000. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese merken. De meeste gangbare elektrische auto’s in Waarde beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Reimerswaal verstrekt momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of de laadzuil vlakbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.reimerswaal.nl.

Plaats een reactie