Laadpaal Krabbendijke

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een 100% eigen laadpaal in Krabbendijke aan huis. Op basis van een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Aiways U5 of jouw Renault Zoe ZE50 R135. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is veel voordeliger. Middels onze vergelijker vind je bruikbare informatie over verschillende type laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €895.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Krabbendijke

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Krabbendijke kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een optimale actieradius. Ook is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn voertuig en mijn woning? Hieronder vind je aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Krabbendijke. Op deze website lees je ook meer over Duurzame mobiliteit.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Krabbendijke kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie kan laden met de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je geen 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Krabbendijke. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadstation aan huis

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Bovendien moet je er rekening mee houden dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarnaast oogt het een stuk georganiseerder en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Krabbendijke.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan twee types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Dit is praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hieronder check je meer info over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Krabbendijke vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €925 t/m €3000. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens onderscheiden we slimme wallboxen en palen met extra functies als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Krabbendijke.

Type stationLaadvermogenLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€525- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€520- €635
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €1045
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede producten

 1. EVBox:Mogelijk om laadvermogen te upgraden.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Overweeg ook: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Flexicharge of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Krabbendijke komen uit tussen de €380 en +/- €1950. De prijs wordt bepaald door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Doorgaans wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €7,25 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Check betrouwbare leveranciers die werken in je omgeving.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1114 kilometer (maandelijks). Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Krabbendijke):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€128,11€1537,32
Elektrisch rijden€0,043€47,90€574,82
Besparing€0,072€80,21€962,50
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reimerswaal

Een elektrische auto gekocht, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Krabbendijke aanvragen bij de gemeente. Er gelden hiervoor wel aanvullende voorwaarden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken invalshoeken zoals vindbaarheid en doorstroming. Iedereen met een elektrische auto kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is beschikbaar op www.reimerswaal.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Meer en meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Betrouwbare laadpassen.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Krabbendijke kan je op meer en meer plekken vinden. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,295 tot wel €0,615 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Krabbendijke. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en installatiebedrijven in Rilland, Yerseke, Ritthem, Oost-Souburg en Zoutelande.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden krabbendijke-4413

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is een extra stukje service richting bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een locatie met 10 parkeerplekken of meer? Wanneer we kijken naar de actuele regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren kost +/- tussen de €875 & €2350. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Energiedirect, Essent, Budget energie, NLE en Pure energie, PowerPeers, Vattenfall, Vandebron. Gemiddeld is dat +/- €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,15 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost al gauw €10,05 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De huidige EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Krabbendijke zet het als wallbox tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Meestal is elke meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische voertuigen hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Krabbendijke kan jou hierin ontzorgen. De kosten daarvoor bedragen zo’n €825. Belangrijk: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. De meeste bekende elektrische auto’s in Krabbendijke hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben ook standaard type 2 aansluitingen.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Reimerswaal verschaft op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de laadzuil nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.reimerswaal.nl.

Plaats een reactie