Laadpaal Rilland

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een handige laadpaal in Rilland aan huis. Door middel van een zelfvoorzienend laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Audi e-tron GT + Tesla Model 3 Long Range Performance. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is erg goedkoop. Op deze pagina ontdek je uitgebreide informatie over geschikte laadstations, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Nog voordeliger rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €910.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rilland

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Volkswagen ID.4 1st kan op steeds meer plekken. Een extra goedkope laadpaal Rilland kopen is een uitstekend idee. Het is gemakkelijk en snel en je rijdt elke ochtend weg met een volgeladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een publiek laadpunt. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de eenmalige aanschafprijs, installatie en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In onze keuzehulp bespreken we tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Rilland. Zie ook aanvullende informatie over Milieu.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Rilland kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Houd rekening met hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadpaal kan maar liefst 3x 230V leveren. Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. De 3-fase variant kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Rilland. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogeheten vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van de vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, tot wel 10 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Als laatste is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop is het een strakker geheel en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Rilland.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal biedt voldoende elektriciteit voor 1 EV, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: voorkom overschrijden van de maximale stroomcapaciteit van uw parkeervoorziening.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Rilland vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €700 tot +/- €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan de laadcapaciteit van het station. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Tevens onderscheiden we slimme opladers met innovatieve opties als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Rilland.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€690- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€875- €920
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Stevige en krachtige laadpalen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Veelzijdig laadpunt met minimale afmetingen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Zie ook merken als: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger of Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rilland lopen uiteen tussen de €440 tot €2200. De prijs wordt bepaald door de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Soms wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €5,25 p/maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek aangesloten installateurs in de regio.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1113 km per maand. Met dit aantal kilometers begroten we welke besparing er mogelijk is. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rilland):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€122,43€1469,16
Elektrisch€0,042€46,75€560,95
Besparing€0,068€75,68€908,21
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reimerswaal

Een elektrische auto gekocht, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Rilland aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente neemt een besluit over of en op welke locatie de laadzuil werkzaam zal worden. Ze overwegen daarbij variabelen als bereikbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle details is te vinden op www.reimerswaal.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Flink wat gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Vergelijk laadpassen.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Rilland zijn elke dag werkzaam. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is relatief wel duur. De kosten schommelen tussen de €0,235 en €0,610 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In de onderstaande kaart vind jij de openbare laadstations in Rilland. Check tevens laadmogelijkheden en installateurs in Yerseke, Ritthem, Oost-Souburg, Zoutelande en Biggekerke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rilland-4411

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Beschik je over een kantoorpand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie kost tussen de €1075 – €2375. De definitieve prijs wordt bepaald door het type en model (eventuele slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Energiedirect, Essent, NLE, Engie en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,25 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €9,65 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de stoomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Rilland monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Hierbij is van belang of de woning is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Rilland kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen circa €975. Belangrijk: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel beschikbare elektrische auto’s in Rilland kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Reimerswaal verschaft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.reimerswaal.nl.

Plaats een reactie