Laadpaal Biggekerke

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Biggekerke aan huis. Middels een particulier laadstation weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Audi e-tron GT & Tesla Model X Long Range Plus. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is veel voordeliger. Op dit portaal tref je handige informatie over betrouwbare soorten laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €930.
 • Jouw eigen laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Biggekerke

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Biggekerke kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Tevens is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. De kosten waar je mee te maken krijgt zijn de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? Hieronder vind je handige tips en adviezen m.b.t. laadpaal laten installeren in Biggekerke. Zie ook onze informatie over Beste elektrische auto.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Biggekerke kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of hij komt op een aparte paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1 fase installatie is compatibel met een standaard 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Ieder huis in Nederland heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Een 3-fase laadzuil maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. De 3-fase installatie kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Biggekerke. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Goedkoop laden en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. Het gemak van een vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Tenslotte moet ook opgemerkt worden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook is het een strakker geheel en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Het minpunt is dat je een stap extra moet uitvoeren als je jouw EV wilt laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Biggekerke.

Enkele vs dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of voor zakelijke doeleinden.

Smart toepassingen
Laadstations hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je extra uitleg over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat de stroom uitvalt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Biggekerke vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €875 tot en met €3275. De prijs hangt vooral af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme stations met features als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Biggekerke.

Type laadstationLaadvermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€545- €620
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€700- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€850- €995
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede producten

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Een aantrekkelijk instapmodel vanaf €595,00.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Zie ook merken als: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Biggekerke komen uit tussen de €300 en +/- €1875. Dit hangt af van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement zijn circa €7,25 p/maand.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind erkende specialisten uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Hieronder tonen we een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1108 kilometer op maandbasis. Op basis van dit gemiddelde checken we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons voorbeeld gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Biggekerke):

 • Benzine rijden 2024: €0,140/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
AandrijvingKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,140€155,12€1861,44
Elektrisch rijden€0,048€53,18€638,21
Besparing€0,092€101,94€1223,23
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Veere

Rijd je elektrisch, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Biggekerke aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente bepaalt of en waar de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als vindbaarheid en parkeerdruk. Elke inwoner mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo is te vinden op www.veere.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Milieu.

Vind openbare oplaadpunten in de buurt (april 2024)

Laadstations in Biggekerke kan je op meer en meer plekken vinden. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,265 tot wel €0,560 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart treft je de openbare laadstations in Biggekerke. Op deze site vind je ook laadplekken en installatiebedrijven in Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke, Aagtekerke en Westkapelle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden biggekerke-4373

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Gaat het om een kantoorpand met 10 parkeerplekken of meer? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren zit zo tussen de €800 en €2075. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het type en model (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Budget energie, NLE, Eneco, Engie en Oxxio, Pure energie, Vattenfall, PowerPeers. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 p/100 km. Vergeet niet: een doorsnee benzinewagen kost je zo’n €10,30 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een reguliere EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Vanuit dit stroompunt loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Biggekerke monteert ‘m in overleg tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De allereerste elektrische auto’s konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Biggekerke zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten bedragen zo’n €900. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Biggekerke kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Veere verstrekt momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt specifiek verzoeken of het oplaadpunt vlakbij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.veere.nl.

Plaats een reactie