Laadpaal Zoutelande

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Zoutelande aan huis. Op basis van een privé laadstation hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Polestar 2 of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en de kWh prijs is voordeliger. Op deze pagina tref je handige informatie over geschikte laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Rijden zonder kosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al vanaf €905.
 • Een eigen laadstation aan huis verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Zoutelande

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Zoutelande kopen is een uitstekend idee. Je kunt eenvoudig laden en je hebt dan de zekerheid van een perfect opgeladen accu. Overigens is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de stroomprijzen (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Op deze pagina bespreken we inhoudelijke informatie en tips met betrekking tot laadpaal laten installeren in Zoutelande. Op deze website lees je ook meer over Elektrische auto verzekering.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Zoutelande kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase installatie is compatibel met de normale 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Voor een paar honderd euro kun jij de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Zoutelande. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse stekker. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Een ander minpunt is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Bovendien moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en blijft de kabel langer goed. Het grote nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Zoutelande.

Enkele vs dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor een enkel of een dubbel laadstation. Hetgeen waar ze in verschillen is hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Dit is praktisch als je 2 elektrische auto’s hebt of voor zakelijke doeleinden.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hierbij bekijk je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Zoutelande vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €575 t/m €3175. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe optimaler het laadproces van de batterij. Verder heb je de keuze uit slimme palen met extra snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Zoutelande.

Soort laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €605
3-fase laadpaal11 kW4 uur€680- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€845- €995
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Dankzij Loadbalancing blijven apparaten in huis altijd functioneren.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Zoutelande schommelen tussen de € 410 & €2150. Dit is afhankelijk van een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen ongeveer €4,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Achterhaal de beste verkooppunten uit jouw streek.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. In het onderstaande gedeelte hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1109 kilometer per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde begroten we wat de verwachte kostenbesparing is. In ons geval zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Zoutelande):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
SoortPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€160,81€1929,66
Elektrisch rijden€0,049€54,34€652,09
Besparing€0,096€106,46€1277,57
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Veere

Rijd je een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Zoutelande aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Meer details kun je terugvinden op www.veere.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Duurzame mobiliteit.

Overzicht openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Zoutelande zijn veel beschikbaar. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven bedragen tussen de €0,240 – €0,575 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart onderzoek je de openbare laadstations in Zoutelande. Doorzoek daarnaast laadzuilen en installatiebedrijven in Biggekerke, Koudekerke, Meliskerke, Grijpskerke en Aagtekerke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden zoutelande-4374

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Betreft het een bedrijfspand met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €900 en €2450. De definitieve prijs wordt bepaald door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Energiedirect, Essent, Budget energie, Engie, Eneco en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,95 p/100 km. Goed om te weten: een benzineauto kost al gauw €9,75 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe werkt de installatie?
De leverancier treft de nodige voorbereidingen in jouw meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Via de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. Samen met de installateur overleg je wat de beste manier is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Zoutelande monteert het als wallbox of op een bevestigingspaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Hierbij is van belang of de woning beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De allereerste elektrische auto’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige types kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Zoutelande kan het allemaal juist aansluiten. De prijzen van deze service bedragen zo’n €1075. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Stekkers van laadkabels kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Zoutelande hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook de openbare laadpunten in ons land kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Veere verschaft momenteel geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of de laadzuil in de buurt van jouw woning kan komen. Zie ook de website van de gemeente www.veere.nl.

Plaats een reactie