Laadpaal Kruiningen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dat heeft als gevolg dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Kruiningen aan huis. Middels een laadstation van jezelf weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 & Ford Mustang Mach-E GT. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is een stuk voordeliger. Op dit portaal check je handige informatie over betrouwbare laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en vind je de beste installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €945.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Kruiningen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Audi Q4 e-tron gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Kruiningen kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan onderweg laden. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en uiteraard de verbruikte stroom (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen parkeerplaats. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder kan je aan de slag met handige tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Kruiningen. Bekijk ook meer info over Elektriciteitsnet.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Kruiningen kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je installeert het op een paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting draait op de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Kruiningen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Goedkoop en snel laden en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. De meerwaarde van de vastzittende kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Daarbij is het zo dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Bovendien heb je geen rommelige hangende kabels en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Belangrijk nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In dit geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Kruiningen.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekkeringang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Hierbij tref je meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Kruiningen vergelijken

De prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 tot +/- €3450. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het totale laadvermogen van de installatie. Hoe hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Tevens zijn er slimme palen met extra functies als gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Kruiningen.

Type stationLaadvermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€510- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€650- €790
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €945
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Opladen en terugleveren van energie via smartgridkoppeling.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: Model X, Model S en Model 3 laden met verschillende stroomsterkten.
 13. NRGkick: Met automatische maximale laadstroomdetectie.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge of Tritium, Xcharge, Efacec, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Kruiningen bedragen tussen de €390 en plus minus €2000. Dit wordt berekend aan de hand van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er uitgegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Heb ik een laadpas nodig?
Tegenwoordig wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €2,50 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind goede vakmannen uit jouw regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina bieden wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1117 km op maandbasis. Met dit getal checken we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Kruiningen):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,130€145,21€1742,52
Elektrisch rijden€0,046€51,38€616,58
Besparing€0,084€93,83€1125,94
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reimerswaal

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Kruiningen aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij factoren als bereikbaarheid en drukte. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is ook te lezen op www.reimerswaal.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Laadpaal plaatsen.

Overzicht openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Kruiningen zijn er veel. Iedereen met een abonnement kan terecht bij deze punten. Het is relatief wel duur. De onkosten variëren tussen de €0,290 – €0,575 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het volgende schema vind je de openbare laadstations in Kruiningen. Op deze site vind je ook laadstations en aanbieders in Oostdijk, Waarde, Krabbendijke, Rilland en Yerseke.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden kruiningen-4416

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je werk kan worden gebruikt door personeel of bezoekers. Beschik je over een bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Ook kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief de installatieservice zit zo tussen de €950 & €2375. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het type laadpaal (wel/geen slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Essent, Budget energie, Energiedirect, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Oxxio, Vandebron. Over het algemeen niet meer dan €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,15 p/100 km. Om een indicatie te geven: een doorsnee benzinewagen kost al gauw €9,95 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De gemiddelde EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomkast in de woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Kruiningen monteert ‘m in overleg tegen de muur of installeert het op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is elke woning in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Innovatieve modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit komt neer op krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Kruiningen kan het allemaal juist aansluiten. De tarieven hiervan bedragen ongeveer €825. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. Veel favoriete elektrische auto’s in Kruiningen zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Reimerswaal biedt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of het laadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.reimerswaal.nl.

Plaats een reactie