Laadpaal Oud-Vossemeer

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een eigen laadpaal in Oud-Vossemeer aan huis. Door gebruik te maken van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw CUPRA el-Born of jouw Porsche Taycan Cross Turismo. Niet meer wachten op een vrije plek en het is veel voordeliger. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over verschillende soorten laadpunten, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Voordelige autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis koop je al voor €895.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oud-Vossemeer

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Het opladen van jouw EV zoals bijv. een Volkswagen ID.4 1st kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Oud-Vossemeer kopen is een uitstekend idee. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadpunt. Wel heb je te maken met de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn woning (meterkast) en auto? Op deze pagina bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken wat betreft laadpaal laten installeren in Oud-Vossemeer. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste laadpaal.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Oud-Vossemeer kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Onderzoek de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. In principe heeft elke woning zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Oud-Vossemeer. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je kunt kiezen voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Tevens is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Een negatief aspect is dat er een extra handeling vereist is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Oud-Vossemeer.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Men kan kiezen voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Oud-Vossemeer vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De kosten van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 tot €3000. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien zijn er allerlei slimme systemen met extra mogelijkheden als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Oud-Vossemeer.

Laadstation typeLaadcapaciteitLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€500- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €605
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€685- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €930
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Goede merken

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Gemakkelijk mee te nemen laadpaal.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Oud-Vossemeer bedragen tussen de €410 en ongeveer €1825. Dit wordt grotendeels bepaalt door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €3,00 per maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Vind erkende vakmannen uit jouw streek.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1052 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan berekenen we wat jouw potentiële besparing is. Hierbij zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oud-Vossemeer):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
SoortPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€126,24€1514,88
Elektrisch€0,044€46,29€555,46
Besparing€0,076€79,95€959,42
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tholen

Heb jij de beschikking over een EV, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Oud-Vossemeer aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor facetten als vindbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Meer informatie is beschikbaar op www.tholen.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Hybride auto’s.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (juni 2024)

Laadstations in Oud-Vossemeer zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen kan terecht bij deze punten. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De onkosten variëren tussen de €0,270 tot €0,575 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht onderzoek jij de openbare laadstations in Oud-Vossemeer. Vind ook oplaadpunten en verkooppunten in Sint-Annaland, Stavenisse, Sint-Maartensdijk, Scherpenisse en Poortvliet.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oud-vossemeer-4698

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €900 en €2400. De uiteindelijke kostprijs hangt af van het soort laadsysteem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en extra werkzaamheden in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je eigen energieleverancier zoals Eneco, Essent, Engie, Energiedirect, NLE en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Pure energie. Over het algemeen niet meer dan €0,240 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,55 per 100 kilometer. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost je al snel €10,00 per 100 kilometer. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een reguliere EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Zeeland.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanuit dit stroompunt vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De laadpaal installateur in Oud-Vossemeer plaatst het als wallbox aan de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste modellen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Moderne elektrische auto’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oud-Vossemeer kan dit uit handen nemen. De totale onkosten liggen rond de €1125. Let op: het vastrecht van je energieleverancier kan hierdoor omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de beschikbare elektrische auto’s in Oud-Vossemeer hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Tholen verstrekt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt vragen of deze laadpaal nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.tholen.nl.

Plaats een reactie