Laadpaal Woensdrecht

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Dit resulteert in het feit dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. De oplossing is een eigen laadpaal in Woensdrecht aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw BMW iX3 of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Middels onze vergelijker lees je uitgebreide informatie over velerlei type laadpunten, een handige keuzehulp en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €940.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Woensdrecht

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Jouw elektrische auto opladen als o.a. een Mini Electric gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Woensdrecht kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je hebt dan elk moment van de dag een goed geladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten worden gevormd door de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten rondom laadpaal laten installeren in Woensdrecht. Op EVplan.nl lees je ook meer over Milieuvriendelijke EV.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Woensdrecht installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand tot de parkeerplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Dit geeft een laadvermogen van +/- 3.7 kW. Elke meterkast heeft de beschikking over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Woensdrecht. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop laden en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse variant. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Een ander voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Het minpunt is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat er door wind en regen water in kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Een ander nadeel is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook kan het zijn dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Overigens ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Een punt van kritiek is dat de drempel wat hoger wordt als je gaat laden. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, pas daarna kan je ‘m aansluiten. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Woensdrecht.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf vind je extra details over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: Ontvang automatisch een vergoeding voor laadtransacties op jouw eigen adres.

Laadpaal installateur Woensdrecht vergelijken

De prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €875 en €3275. De prijs wordt bepaald door het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens heb je de keuze uit slimme systemen met innovatieve functies als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Woensdrecht.

Soort laadstationLaadvermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,6 uur€515- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€540- €615
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€835- €1035
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare leveranciers

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Degelijk en krachtig, gemaakt in Duitsland.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme daltarief instellingen mogelijk.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Ook interessant: ABB, Eaton, Delta, Enovates, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Schneider Electric en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Woensdrecht lopen uiteen tussen de €370 tot €2000. Dit wordt berekend aan de hand van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Steeds vaker wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen ongeveer €5,75 (maandelijks).

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Je kunt gebruik maken van betaald gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende leveranciers die werken in je omgeving.

Jaarlijkse besparing met elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Hieronder hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1025 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan berekenen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. Hierbij nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Woensdrecht):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€107,63€1291,50
Elektrisch rijden€0,043€44,08€528,90
Besparing€0,0620€63,55€762,60
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Woensdrecht

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Woensdrecht aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil geplaatst wordt. Daarbij bekijkt de gemeente variabelen als zichtbaarheid en veiligheid. Elk huishouden mag het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar op www.woensdrecht.nl. Hier kan je ook lezen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Overzicht elektrische auto’s.

Kaart met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Woensdrecht zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een abonnement kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten variëren tussen de €0,230 tot wel €0,560 per kWh. Het is belangrijk dat je een laadpas abonnement hebt (bijv. van New Motion of Eneco). In het volgende schema onderzoek je de openbare laadstations in Woensdrecht. Doorzoek daarnaast laadplekken en verkooppunten in Bergen op Zoom, Hulst, Terneuzen, Sluis en Noord-Beveland.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden woensdrecht-4634

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Volgens de laatste regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Dit maakt het mogelijk om als ondernemer tot 75% van de investeringskosten af te schrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Informatie over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Het aankopen van een laadpaal inclusief installatie zit zo tussen de €850 & €2400. De uiteindelijke kostprijs wordt bepaald door het soort systeem (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Engie, Eneco, Energiedirect, Budget energie, Essent en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Pure energie. Dit is nu ongeveer €0,250 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,70 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost je zo’n €10,00 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De installateur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overleg met de expert wordt besloten wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De laadpaal installateur in Woensdrecht zet het als wallbox tegen de muur of op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Onderaan de streep is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Woensdrecht kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1050. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we vooral terug bij de Europese leveranciers. Veel gangbare elektrische auto’s in Woensdrecht kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Woensdrecht biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een laadstation op een openbare plek aanvragen. Vraag daarbij gerust of het laadpunt vlakbij jouw huis kan komen te staan. Voor meer informatie zie www.woensdrecht.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie