Laadpaal Hoogerheide

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Hoogerheide aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Dacia Spring Electric & Tesla Model 3 Long Range Performance. Niet meer wachten op een vrije plek en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal vind je bruikbare informatie over meerdere type laadpunten, bieden we een aantal handige kooptips en vind je de beste installateurs uit jouw gemeente.

 • Door te investeren in een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €955.
 • Een particulier laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hoogerheide

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Hoogerheide kopen is een goede investering. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Verder is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Alles wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning (meterkast) en auto? In onze keuzehulp vind je een aantal zaken waar je rekening mee moet houden met betrekking tot laadpaal laten installeren in Hoogerheide. Bekijk ook meer info over Blog over elektrisch rijden.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Hoogerheide kan op 2 manieren worden aangebracht. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk kritisch de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadpaal draait op de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Hoogerheide. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. Het gemak van de vastzittende kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het een rommelig geheel wordt. Als laatste moet je er rekening mee houden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Een negatief aspect is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hoogerheide.

Enkel of dubbel laadstation
Je kan kiezen uit 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig als je 2 elektrische auto’s hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Hoogerheide vergelijken

De kosten van laadpalen zijn heel divers. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 tot €3100. De kosten worden tot stand door o.a. de laadcapaciteit van het station. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme laadpunten met toffe features als gebarenherkenning die in aanschaf duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Hoogerheide.

Type laadpaalLaadvermogenOplaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€525- €600
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€670- €770
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€865- €955
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Energieverbruik veilig verdeeld.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Verkrijgbaar met verschillende laadsnelheden, max 2x22kWh.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Overweeg ook: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hoogerheide komen uit tussen de €420 en plus minus €1975. De totale kosten hangen af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer kabels benodigd zijn.

Informatie over laadpassen
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,00 (maandelijks).

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Achterhaal erkende adviseurs uit jouw regio.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1037 km op maandbasis. Met dit aantal kilometers ramen we met welke kosten je rekening moet houden. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hoogerheide):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,100€103,70€1244,40
Elektrisch€0,040€41,48€497,76
Besparing€0,060€62,22€746,64
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Woensdrecht

Rijd je elektrisch, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Hoogerheide aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Hierbij bekijken zij relevante zaken als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Elke EV-eigenaar mag het gebruiken. Alle info is beschikbaar gesteld op www.woensdrecht.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Op die site kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Elektrisch v.s. benzine.

Openbare oplaadpunten in de regio (juli 2024)

Laadstations in Hoogerheide vind je op steeds meer plekken. Iedereen kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten lopen uiteen tussen de €0,230 tot €0,590 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het onderstaande kaartje bekijk je de openbare laadstations in Hoogerheide. Check tevens laadmogelijkheden en aanbieders in Ossenisse, Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde en Hengstdijk.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hoogerheide-4631

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijf met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van verschillende subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren zit zo tussen de €925 & €2300. Het hele prijskaartje is afhankelijk van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je eigen energieleverancier zoals Engie, Budget energie, NLE, Essent, Eneco en Oxxio, Vandebron, Pure energie, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €4,20 p/100 km. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto komt uit op zo’n €9,55 per 100 kilometer. In combinatie met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De installateur kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Via de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Hoogerheide plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Let er wel op dat je groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De oude modellen EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hoogerheide zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De onkosten van deze installatieservice bedragen ongeveer €825. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. De bekende elektrische auto’s in Hoogerheide beschikken over een type 2 aansluiting. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Woensdrecht biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een laadstation op een openbare plek aanvragen. Je kunt vragen of het openbare laadpunt in de buurt van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.woensdrecht.nl.

Plaats een reactie