Laadpaal Lamswaarde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Je kunt dan beter kiezen voor een privé laadpaal in Lamswaarde aan huis. Dankzij een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor of Mercedes EQV 300 Lang. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze website vind je handige informatie over populaire laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkope kilometer-tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €985.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lamswaarde

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Dacia Spring Electric is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een eigen goedkope laadpaal Lamswaarde kopen is een goede investering. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een goed geladen accu. Daarbovenop is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadpunt. Je hebt te maken met de volgende kosten: de initiële aanschaf + installatie en de stroom / verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Lamswaarde. Of klik door voor meer informatie over Bijtelling EV’s.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Lamswaarde kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of hij komt op een aparte paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Bekijk altijd goed de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is dan 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Lamswaarde. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van een vastzittende kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is door de (soms) slechte weersomstandigheden (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Hiervoor gebruik je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en profiteer je van een langere levensduur. Het grote nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Het station met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Lamswaarde.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve functies
Laadstations hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf lees je alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: voorkomt dat er teveel stroom wordt gebruikt op 1 moment.
 • Peak shaving: voorkom kosten die uw netbeheerder in rekening kan brengen bij het overschrijden van het piekvermogen.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Lamswaarde vergelijken

De prijzen van laadpalen zijn heel divers. De kosten van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €925 tot en met €3175. De prijs wordt bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Bovendien kan je kiezen voor slimme palen met innovatieve features als gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Lamswaarde.

Soort laadpaalLaadcapaciteitTijd volle batterijPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€500- €610
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€695- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€835- €965
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede leveranciers

 1. EVBox:Compact en minimalistisch ontwerp.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: slimme laadservices voor thuis.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Efacec, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lamswaarde schommelen tussen de € 450 en +/- €2175. De totale kosten hangen af van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Soms wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Als je de enige gebruiker van de paal bent is dit zeker niet noodzakelijk, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen zo’n €3,50 op maandbasis.

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Vind populaire specialisten uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt heb je snel terugverdiend. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1033 km per maand. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lamswaarde):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
SoortKosten p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,135€139,46€1673,46
Elektrisch rijden€0,047€48,55€582,61
Besparing€0,088€90,90€1090,85
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hulst

Lease of koop jij een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Lamswaarde aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Als je aan deze voorwaarden voldoet zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente zal concluderen of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor variabelen als vindbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag het gebruiken. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.gemeentehulst.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of de gemeente subsidies verstrekt. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Smart Charging.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Lamswaarde zijn er voldoende. Elke laadpashouder kan hier laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten wisselen tussen de €0,300 en €0,615 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de afbeelding hieronder check jij de openbare laadstations in Lamswaarde. Check tevens laadzuilen en installateurs in Hengstdijk, Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde en Koewacht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lamswaarde-4586

Laadpunten bij het bedrijf plaatsen

Een laadpaal bij het bedrijfspand biedt veel uitkomst voor werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met 10 parkeerplekken of meer? Tegenwoordig moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je iets bijverdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost een eigen laadstation aan huis laten installeren?
Het aankopen van een laadpaal incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €750 en €2075. Het hele prijskaartje wordt bepaald door het soort laadsysteem (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Energiedirect, Eneco, Engie, Essent en Pure energie, Vandebron, Oxxio, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,220 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €3,85 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto kost je zo’n €9,75 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in het centrale stroompunt in je huis. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Lamswaarde monteert het als wallbox of installeert het op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De huidige elektrische wagens vereisen een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Lamswaarde kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan zijn zo’n €875. Disclaimer: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese leveranciers. Veel favoriete elektrische auto’s in Lamswaarde zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Hulst heeft momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het laadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.gemeentehulst.nl.

Plaats een reactie