Laadpaal Hengstdijk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Daarbij komt ook dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. De oplossing is een privé laadpaal in Hengstdijk aan huis. Middels een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Dacia Spring Electric of Kia e-Soul 64 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over meerdere laadpalen, een handige keuzehulp en kom je in contact met leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Spotgoedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €970.
 • Jouw eigen laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hengstdijk

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het laden van een elektrisch voertuig als onder andere de Polestar 2 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hengstdijk kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je hebt dan de zekerheid van een goede actieradius. Ook is het veel betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Hierbij vind je handige tips en adviezen omtrent laadpaal laten installeren in Hengstdijk. Bekijk ook meer info over Onderhoud EV’s.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Hengstdijk kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een montagepaal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Achterhaal de afstand tussen de auto en de laadplek om lange dure laadkabels te vermijden.

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1 fase systeem kan laden met de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over minstens (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Hengstdijk. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

De goedkoopste oplossing en nooit meer wachten op een vrije plek

Laadkabel: vast of los
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare/losse kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een ander voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Verder oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Het minpunt is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Hengstdijk.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een paal met 1 ingang kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Heel erg praktisch als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of juist voor bedrijven.

Slimme functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk je extra uitleg over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Hengstdijk vergelijken

De prijzen van laadpalen variëren enorm. De adviesprijs van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €625 – €3100. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder onderscheiden we slimme laadpunten met speciale snufjes als Peak Shaving die een hogere verkoopprijs hebben. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hengstdijk.

Type laadstationVermogenOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€515- €625
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€700- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€860- €925
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Slimme stroomverdeling tussen de geschakelde laadstations met Smart Grid.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Laag tarief sensor om maximale besparingen te doen.
 12. Tesla Wall Connector: Betaalbaar en geschikt voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme geïntegreerde energiemeter.
 14. Andere opties: ABB, Delta, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De geschatte kosten van een voordelige laadpaal installeren in Hengstdijk variëren van €370 tot €2200. Dit hangt vooral af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, echter zijn de pluspunten behoorlijk interessant. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen circa €6,00 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische facturering en verrekening.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check populaire installatiebedrijven uit jouw omgeving.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1032 km op maandbasis. Hiermee verwachten we wat je kunt besparen. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hengstdijk):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
SoortPrijzen p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€134,16€1609,92
Elektrisch€0,046€47,47€569,66
Besparing€0,084€86,69€1040,26
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hulst

Een elektrische auto gekocht, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Hengstdijk aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Ze onderzoeken variabelen als bereikbaarheid en geschatte drukte. Iedere woningbezitter kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Alle info is ook te lezen op www.gemeentehulst.nl. Daar lees je ook of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Blog over elektrisch rijden.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Hengstdijk kan je op meer en meer plekken vinden. Elke weggebruiker kan daar gebruik van maken. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De prijzen variëren tussen de €0,270 en €0,610 per kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In onze maps kaart bekijk jij de openbare laadstations in Hengstdijk. Vind ook oplaadpunten en aanbieders in Kuitaart, Terhole, Vogelwaarde, Koewacht en Overslag.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hengstdijk-4585

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij je bedrijf is een prettige service voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Heb je een kantoor of bedrijf met 10 parkeerplekken of meer? Op basis van de huidige wetgeving moet ten minste 10% beschikken over een laadpunt. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidieregelingen. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je het laadpunt versneld terugverdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen met daarbij de installatie zit zo tussen de €750 & €2425. De definitieve prijs is afhankelijk van het soort systeem (wel/geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Hoe duur is het om mijn auto thuis op te laden?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Eneco, Essent, NLE, Budget energie en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,05 per 100 kilometer. Ter illustratie: een doorsnee benzinewagen komt uit op zo’n €10,10 p/100 km. Als je kiest voor zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De huidige EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Zeeland.

Hoe wordt een laadpunt geïnstalleerd?
De expert plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de stroomvoorziening van je woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Vanaf dit stroompunt wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om de werkzaamheden binnen de perken te houden. Jouw laadpaal installateur in Hengstdijk plaatst het als wallbox aan de muur of op een vrijstaande paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Uiteindelijk is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De nieuwste elektrische wagens kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Hengstdijk zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De totale onkosten zijn circa €1075. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 wordt gebruikt door Europese leveranciers en fabrikanten. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Hengstdijk kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Hulst verstrekt op het ogenblik geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of het laadpunt niet al te ver van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Een verzoek indienen kan op www.gemeentehulst.nl.

Plaats een reactie