Laadpaal Walsoorden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat openbare oplaadpunten meer en meer bezet raken. Het is dan mogelijk om te gaan voor een 100% eigen laadpaal in Walsoorden aan huis. Via een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw CUPRA el-Born & Hyundai Kona Electric 39 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier bekijk je praktische informatie over verschillende type laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers werkzaam in jouw regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal bespaar je fors op de energiekosten.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen voor €900.
 • Een thuis-laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Walsoorden

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals bijv. een MG ZS EV kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Walsoorden kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een volle accu. Daarbovenop is het een stuk voordeliger dan bij een laadstation in de omgeving. Je hebt te maken met de volgende kosten: de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? Op deze pagina bespreken we bruikbare informatie rondom laadpaal laten installeren in Walsoorden. Of klik door voor meer informatie over Betrouwbare elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Walsoorden kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een vrijstaande paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Check de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation draait op de doorsnee 230V aansluiting. Het heeft een standaard vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Walsoorden. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Ook is het goed om te weten dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze sneller nat wordt (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Als laatste noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de stekker die je in de auto hebt liggen. Daarbovenop oogt het netter en blijft de kabel langer goed. Het grote nadeel is dat er een extra stap is als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Walsoorden.

Enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Dit is praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben intuïtieve slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer informatie over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Walsoorden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €900 tot +/- €3250. De aanschafkosten hangen vooral af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Tevens zien we steeds meer slimme systemen met innovatieve features als gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Walsoorden.

Type laadstationCapaciteitOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€545- €640
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€515- €645
3-fase laadpaal11 kW4 uur€665- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €990
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Meest betrouwbare en veilige optie voor het opladen van je auto.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Smart laden met de EVhub laadpas.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Uniek ‘less is more’ design.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Robuuste omhulling, vandalismebestendig.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Walsoorden schommelen tussen de € 360 tot €2200. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe langer deze afstand, des te meer graafwerk er bij komt kijken en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is geen vereiste, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement zijn zo’n €6,75 p/maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vind goede leveranciers die werken in je omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1035 kilometer op maandbasis. Met dit aantal kilometers verwachten we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Walsoorden):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€150,08€1800,90
Elektrisch€0,049€50,72€608,58
Besparing€0,096€99,36€1192,32
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hulst

Rijd je een elektrische auto, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Walsoorden aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en waar precies de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor factoren als bereikbaarheid en drukte. Iedereen kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie kun je terugvinden op www.gemeentehulst.nl. Daar kom je er ook achter of de gemeente subsidies verstrekt. Steeds meer gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Milieuvriendelijke EV.

Openbare oplaadpunten zoeken (juli 2024)

Laadstations in Walsoorden vind je op steeds meer plekken. Elke weggebruiker kan hier parkeren en laden. Het is een stuk duurder dan thuis laden. De kosten schommelen tussen de €0,250 tot €0,565 per kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Walsoorden. Op deze site vind je ook oplaadpunten en aanbieders in Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk, Kuitaart en Terhole.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden walsoorden-4588

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Zoek je naar opties voor een pand met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €1000 en €2550. De uiteindelijke kostprijs is afhankelijk van het type laadstation (softwarematige slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat betaal ik voor een volle accu?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw leveranciers van energie zoals NLE, Eneco, Engie, Budget energie, Essent en PowerPeers, Vattenfall, Vandebron, Pure energie. Gemiddeld is dat +/- €0,220 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €4,05 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,40 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De expert legt een nieuwe stroomgroep aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Via de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen wordt besloten wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Walsoorden monteert ‘m in overleg tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Doorgaans is iedere meterkast in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen werden geladen op 220V (1-fase). Nieuwere auto’s vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Walsoorden kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen zo’n €950. Disclaimer: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 is vooral te zien bij de Europese leveranciers. De meeste beschikbare elektrische auto’s in Walsoorden zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Iedere regio is vrij om hier eigen beleid voor te schrijven. De gemeente Hulst biedt op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt verzoeken of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.gemeentehulst.nl.

Plaats een reactie