Laadpaal Ossenisse

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Ossenisse aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw MG ZS EV of bijvoorbeeld de Lucid Air Pure. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook financieel gezien een goede investering. Hier vind je waardevolle informatie over geschikte laadstations, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Goedkoper autorijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €960.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Ossenisse

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Volkswagen ID.3 Pro S is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Ossenisse kopen is steeds meer in trek. Je kunt eenvoudig laden en je hoeft niet onzeker te zijn over een perfect opgeladen accu. Ook is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een publiek toegankelijk laadstation. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de tarieven voor de elektriciteit (deze stroom kan je natuurlijk zelf opwekken middels zonnepanelen). Uitgangspunt hierbij is wel dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn situatie? In het gedeelte hieronder kan je aan de slag met een aantal zaken waar je rekening mee moet houden rondom laadpaal laten installeren in Ossenisse. Zie ook onze informatie over Elektrische autoverzekering.

Wallbox of vaste laadpaal
Een laadstation Ossenisse kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of hij komt op een aparte paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand van jouw EV en de laadplek (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadzuil is compatibel met de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Een 3-fase laadstation biedt je tot wel 3x 230V aan capaciteit. Je zit dan op maximaal 11 kW laadvermogen. Een 3-fase laadpaal kan dus wel 3 keer sneller laden dan een 1-fase laadpunt. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt dan dit laten aanleggen door een elektricien in Ossenisse. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en nooit meer wachten op een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse variant. Het pluspunt van de vaste variant is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote voordeel van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Het laadproces doe je met de kabel die af-fabriek is geleverd. Verder oogt het minder rommelig en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra handeling vereist is als je de accu gaat opladen. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, daarna sluit je ‘m aan. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Ossenisse.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er bestaan 2 types: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij check je meer info over slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Ossenisse vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €550 tot €3100. De prijs wordt bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop heb je de keuze uit slimme palen met toffe mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Ossenisse.

Soort laadpaalVermogenLaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€535- €615
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€515- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€875- €940
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire merken

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Volledig op afstand te beheren.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Gemakkelijk te bedienen laadpunten.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Keba, Schneider Electric of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Ossenisse bedragen tussen de €310 en ongeveer €1875. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Des te groter deze afstand is, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €5,25 op maandbasis.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek de beste installatiebedrijven uit jouw regio.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Op deze pagina kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1036 kilometer op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In onze berekening hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Ossenisse):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€155,40€1864,80
Elektrisch€0,050€51,80€621,60
Besparing€0,100€103,60€1243,20
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hulst

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Ossenisse aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar precies de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij aspecten zoals vindbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke EV-rijder mag het gebruiken. Uitgebreide informatie is beschikbaar gesteld op www.gemeentehulst.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Duurzaam rijden.

Openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Ossenisse zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen bedragen tussen de €0,240 en €0,585 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart zie je alle openbare laadstations in Ossenisse. Doorzoek daarnaast laadplekken en verkopers in Walsoorden, Kloosterzande, Lamswaarde, Hengstdijk en Kuitaart.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden ossenisse-4589

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor is relevant voor personeel of bezoekers. Heb je een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Volgens de laatste regelgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kan je extra geld verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal voor thuis inclusief installatie zit zo tussen de €975 en €2225. De totale investering wordt gecalculeerd a.d.h.v. welk merk je kiest (wel/geen slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Energiedirect, Engie, Budget energie, Essent, Eneco en Pure energie, Vandebron, PowerPeers, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,215 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,65 p/100 km. Ter vergelijking: een normale auto op benzine kost je al snel €10,30 per 100 kilometer. Met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een normale EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Zeeland.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het laadpunt het beste kan komen om de werkzaamheden binnen de perken te houden. De laadpaal installateur in Ossenisse plaatst het als wallbox aan de muur of op een paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Onderaan de streep is elke woning geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). Moderne elektrische auto’s worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Ossenisse kan dit uit handen nemen. De kosten daarvoor zijn zo’n €800. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Europese leveranciers en fabrikanten. Veel van de favoriete elektrische auto’s in Ossenisse hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke provincie vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Hulst verstrekt op het ogenblik geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of deze laadpaal nabij jouw woning kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.gemeentehulst.nl.

Plaats een reactie