Laadpaal Noordhoek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dat heeft als gevolg dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Noordhoek aan huis. Door gebruik te maken van een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Jaguar I-Pace EV320. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is erg goedkoop. Hier check je extra informatie over betrouwbare type laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Nooit meer wachten tot er een paal vrij komt.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €925.
 • Een privé laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Noordhoek

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de CUPRA el-Born gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Noordhoek kopen is steeds meer in trek. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een perfect opgeladen accu. Verder is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij een laadstation in de omgeving. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de tarieven voor de elektriciteit (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Hieronder delen we bruikbare informatie met betrekking tot laadpaal laten installeren in Noordhoek. Zie ook aanvullende informatie over Actieradius.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Noordhoek installeren kan op 2 manieren. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of je installeert het op een paal. De werking is verder helemaal identiek. Denk goed na over de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal werkt met de standaard 230 voltage. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadstation maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Noordhoek. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Wat we ook vaak horen is dat het wat rommelig oogt. Ten derde is het in de praktijk zo dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Eveneens ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Krijg je later een andere elektrische auto met een andere aansluiting? In dit geval ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Noordhoek.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkele paal kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je buren de laadpaal bijvoorbeeld ook willen gebruiken of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme toepassingen
Laadstations hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk tref jij meer informatie over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: controleert het stroomgebruik van de woning.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: dit zorgt ervoor dat niemand anders ongevraagd gebruik kan maken van jouw station.
 • Gebarenherkenning: Geen pasje of sleutel meer nodig, enkel een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Noordhoek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 – €3325. Het prijskaartje hangt met name af van de slimme functies, het abonnement en de laadcapaciteit. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien zijn er slimme stations met innovatieve extra’s als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Noordhoek.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€515- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€700- €750
3-fase laadpaal22 kW2 uur€860- €940
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Ontworpen om laadsnelheden te maximaliseren en het energiegebruik te optimaliseren.
 5. Mennekes: Ruim aanbod laadzuilen, wandladers en kabels.
 6. EVhub: Aantrekkelijk design, stevig en relatief goedkoop.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Robuust en vandalismebestendig design.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Eaton, Etrel, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Noordhoek bedragen tussen de €330 en ongeveer €2125. De prijs wordt bepaald door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €6,50 p/maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Eventueel kun je andere EV-bezitter bij jou laten laden.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Bekijk goede deskundigen uit jouw streek.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Onderstaand maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een Nederlander rijdt zo’n 1069 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Noordhoek):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortTarieven p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,150€160,35€1924,20
Elektrisch rijden€0,050€53,45€641,40
Besparing€0,100€106,90€1282,80
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Moerdijk

Lease of koop jij een elektrische auto, maar ontbreekt het je aan de ruimte voor een eigen laadplek? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Noordhoek aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze checken daarvoor invalshoeken zoals vindbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Uitgebreide informatie is terug te lezen op www.moerdijk.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of de gemeente subsidies verstrekt. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Laadpalen vergelijken.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Noordhoek zijn 24/7 actief. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. De onkosten liggen daar wel hoger. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,240 en €0,600 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het onderstaande kaartje bekijk jij de openbare laadstations in Noordhoek. Doorzoek daarnaast oplaadpunten en installatiebedrijven in Standdaarbuiten, Kruisland, Stampersgat, Oud Gastel en Bosschenhoofd.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden noordhoek-4759

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Beschik je over een locatie met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): De mogelijkheid voor het aftrekken van kleine investeringen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een particulier laadpaal voor huis incl. de benodigde installatie kost tussen de €925 & €2500. De uiteindelijke kostprijs wordt berekend aan de hand van het type en model (met of juist zonder slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand tussen meterkast en laadstation en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, NLE, Eneco en Oxxio, PowerPeers, Vandebron, Vattenfall. Gemiddeld is dat +/- €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,00 p/100 km. Even om te vergelijken: een benzineauto kost je al snel €9,70 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de stroomkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de beste manier is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Noordhoek zet het laadstation vast tegen de muur of op een montagepaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is ieder huis geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse elektrische auto’s kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Noordhoek kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen ongeveer €1125. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de Europese leveranciers. De beschikbare elektrische auto’s in Noordhoek dien je op te laden met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Moerdijk heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of deze laadpaal in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor extra info verwijzen we je naar www.moerdijk.nl.

Plaats een reactie