Laadpaal Stampersgat

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Dit resulteert in het feit dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Overweeg dan zeker eens een eigen laadpaal in Stampersgat aan huis. Middels een privé laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Mercedes EQA of Tesla Model 3 Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina check je uitgebreide informatie over meerdere type laadpunten, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers uit jouw gemeente.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €990.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Stampersgat

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals een Volkswagen ID.4 1st gaat steeds eenvoudiger. Een 100% eigen goedkope laadpaal Stampersgat kopen is een uitstekend idee. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Ook is het een stuk goedkoper dan een publiek toegankelijk laadstation. Je hebt te maken met de volgende kosten: de eenmalige aanschafprijs, installatie en de tarieven voor de elektriciteit (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Je moet wel de beschikking hebben over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn EV en mijn woning/meterkast? In het gedeelte hieronder bespreken we bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Stampersgat. Op deze website lees je ook meer over Milieu.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Stampersgat kan op 2 manieren worden aangebracht. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of je bevestigt ‘m op een losse paal. Dat is ook het enige verschil, de rest werkt hetzelfde. Denk vooraf na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen systeem
Het 1-fase laadstation maakt gebruik van de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Ieder huis in Nederland heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus wel 3 keer zo snel jouw accu opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Stampersgat. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadstation voor de deur?

Voordelig opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een bijkomend voordeel is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Wat we ook vaak horen is dat het er wat rommelig bij hangt. Ook is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die standaard in je kofferbak ligt. Ook is het een strakker geheel en gaat jouw kabel langer mee. Waar je op moet letten is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een laadzuil met losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Stampersgat.

Enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door meer en meer slimme laadfuncties. Hierbij check jij extra details over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: een maximale capaciteit instellen voor alle laadstations.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Stampersgat vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €775 en €3200. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen het station heeft, des te sneller de batterij weer is opgeladen. Daarnaast zijn er slimme stations met extra functies als gezichts- en gebarenherkenning die duurder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Stampersgat.

Laadstation typeCapaciteitLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€500- €645
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€655- €785
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€825- €1025
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top merken

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Slimme Wifi & Bluetooth connectiviteit.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Optioneel integratie met slimme EVhub laadpas.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 3,7 tot 22 kW laden.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Zie ook merken als: ABB, Eaton, Etrel, Enovates, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Zaptec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Stampersgat liggen tussen de €380 en €2025. Dit hangt vooral af van of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Eventueel wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen ongeveer €3,25 p/maand.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check populaire installatiebedrijven uit jouw gemeente.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Onderstaand tonen we een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1066 km (maandelijks). Met dit aantal kilometers calculeren we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Stampersgat):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
TypeTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€143,91€1726,92
Elektrisch€0,047€50,10€601,22
Besparing€0,088€93,81€1125,70
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Halderberge

Heb jij de beschikking over een EV, echter beschikt je niet over een eigen oprit? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Stampersgat aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken aspecten zoals bereikbaarheid en geschatte drukte. Elke inwoner mag het gebruiken. Meer informatie is te vinden op www.halderberge.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Vergelijk laadpassen.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juni 2024)

Laadstations in Stampersgat zien we steeds meer. Iedereen kan hier parkeren en laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven variëren tussen de €0,255 en €0,605 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Stampersgat. Vergelijk ook oplaadplekken en aanbieders in Oud Gastel, Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge en Oudenbosch.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden stampersgat-4754

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een extra stukje service richting werknemers en klanten. Bezit je een pand met meer dan 10 parkeervakken? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder meerdere subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Tevens kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het opladen.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis met daarbij de installatie varieert qua prijs tussen de €1075 & €2050. De kosten van het hele pakket wordt bepaald door het type laadpaal (additionele slimme functies), de laadcapaciteit, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en extra werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost een auto thuis opladen?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij jouw vaste energieleverancier zoals Eneco, Budget energie, Essent, NLE, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Vandebron, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,10 p/100 km. Om een indicatie te geven: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €9,55 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een reguliere EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Van de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. Jouw laadpaal installateur in Stampersgat bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Stampersgat kan dit uit handen nemen. De prijzen van deze service bedragen circa €1125. Bedenk wel: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit Europa. Veel gangbare elektrische auto’s in Stampersgat kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Halderberge verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.halderberge.nl.

Plaats een reactie