Laadpaal Bosschenhoofd

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een slimme laadpaal in Bosschenhoofd aan huis. Met behulp van een zelfvoorzienend laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor & Tesla Model 3 Long Range Performance. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook financieel gezien een goede investering. Op dit portaal zoek je extra informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Rijden zonder kosten wanneer jij zelf thuis zonnepanelen hebt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis koop je al voor €975.
 • Een laadstation bij de woning heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Bosschenhoofd

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals een MG ZS EV kan op steeds meer plekken. Een slimme eigen goedkope laadpaal Bosschenhoofd kopen is een uitstekend idee. Het is ontzettend handig in gebruik en je kunt rekenen op een optimale actieradius. Daarbij is het stukken betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de stroomprijzen (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit of parkeerplaats (garage). Welke laadpaal is de beste keuze voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder vind je tips en adviezen ten aanzien van laadpaal laten installeren in Bosschenhoofd. Zie ook onze informatie over Smart Charging.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Bosschenhoofd kan op 2 manieren worden geplaatst. Het kan tegen een muur worden bevestigd (wandbox) of op een vrijstaande paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Bekijk altijd goed de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV (dan heb je minder kabels nodig).

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Tegen een kleine meerprijs kan je de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Bosschenhoofd. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je niet steeds de kabel uit jouw auto hoeft te halen. Wat hierbij ook handig is is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(dit gebeurt natuurlijk niet als je binnen oplaadt). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Ten derde noemen we nog even dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote gemak van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Je pakt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij heb je geen rommelige hangende kabels en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel werkt in de praktijk vaak het best. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n geval hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Advies: probeer ook eens de snelladers in Bosschenhoofd.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Je kan kiezen uit een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een enkelvoudige paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je 2 elektrische auto’s hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben vaak ingebouwde slimme laadfuncties. Bijgaand vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Bosschenhoofd vergelijken

De kosten van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €675 – €3100. Een groot deel van onkosten kunnen we toeschrijven aan het vermogen van de laadpaal. Hoe meer vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme laadpunten met toffe mogelijkheden als voice of gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Bosschenhoofd.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€670- €800
3-fase laadpaal22 kW2 uur€850- €925
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:De beste laadpaal voor thuis.
 2. Wallbox (wandlader): De beste manier van elektrisch opladen.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Dynamisch loadbalancen mogelijk dankzij slimme meter.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: De beste prijs/kwaliteit verhouding in de markt.
 7. Webasto: Betaalbare en krachtige laders voor thuisgebruik.
 8. Ecotap: Met slimme functies als Smart Grid en Load Balancing.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieven: ABB, Etrel, Enovates, Delta, Etrel, Hypercharger, Keba, Flexicharge of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Bosschenhoofd lopen uiteen tussen de €320 – €2100. Dit hangt af van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, des te meer graafwerk er bij komt kijken en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementskosten laadpas
Steeds vaker wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Dit is niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen liggen rond de €3,75 per maand.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Eenvoudig je oplaadpunt openstellen voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check goede vakmannen uit jouw regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1064 km per maand. Met dit aantal kilometers begroten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Bosschenhoofd):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
SoortKosten p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,125€133,00€1596,00
Elektrisch€0,045€47,88€574,56
Besparing€0,080€85,12€1021,44
Kosten elektrisch vs benzine rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Halderberge

Een elektrische auto gekocht, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In dat geval kan je een openbaar oplaadpunt in Bosschenhoofd aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente bepaalt of en in welke straat de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor factoren als toegankelijkheid en technische haalbaarheid. Iedere woningbezitter kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.halderberge.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Actieradius.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (april 2024)

Laadstations in Bosschenhoofd zijn dagelijks beschikbaar. Iedere EV-bezitter kan daar gebruik van maken. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven lopen uiteen tussen de €0,300 – €0,565 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema check je de openbare laadstations in Bosschenhoofd. Check tevens oplaadpunten en installatiebedrijven in Hoeven, Zegge, Oudenbosch, Moerstraten en Heerle.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden bosschenhoofd-4744

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is een prettige service voor je personeel en relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een bedrijfspand met 10 parkeervakken of meer? Op basis van de huidige wetgeving is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Bovendien kunnen bedrijven verdienen door het laadpunt openbaar te maken en derden te laten betalen voor het laden.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen en laten installeren zit zo tussen de €750 en €2250. De uiteindelijke kostprijs komt tot stand door het type laadpaal (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals NLE, Essent, Eneco, Engie, Energiedirect en Vattenfall, Pure energie, PowerPeers, Oxxio. Gemiddeld is dat +/- €0,245 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 p/100 km. Goed om te weten: een gemiddelde benzineauto kost je zo’n €9,60 per 100 kilometer. Met zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. De standaard EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de stroomvoorziening van je woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. Samen wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Bosschenhoofd monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische wagens hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). We spreken ook wel over krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Bosschenhoofd zal je ondersteunen bij deze werkzaamheden. De geschatte kosten van zo’n service zijn circa €1000. Let op: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel stekkers zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 is vooral te zien bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 zien we met name terug bij merken uit Europa. De populaire elektrische auto’s in Bosschenhoofd zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Halderberge heeft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil nabij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor extra info verwijzen we je naar www.halderberge.nl.

Plaats een reactie