Laadpaal Halderberge

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Het is dan mogelijk om te gaan voor een privé laadpaal in Halderberge aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Dacia Spring Electric of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website check je waardevolle informatie over verschillende laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €950.
 • Een laadstation op eigen grond heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Halderberge

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV zoals bijv. de Hyundai Kona Electric 64 kWh kan op verschillende manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Halderberge kopen is een goede investering. Het is gemakkelijk en snel en je hoeft niet onzeker te zijn over een volgeladen accu. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een publiek laadpunt. Wat betreft kosten heb je te maken met de eenmalige aanschafprijs, installatie en de kosten van jouw eigen stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? In het gedeelte hieronder bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten met betrekking tot laadpaal laten installeren in Halderberge. Op EVplan.nl lees je ook meer over Laadpassen vergelijken.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Halderberge kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. Verder zijn er geen verschillen. Bekijk altijd goed de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1- of 3-fasen aansluitingen
De 1 fase installatie werkt met de standaardaansluiting van 230V. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Je kunt dan uitgaan van 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Halderberge. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een afneembare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Een ander pluspunt is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, bij EV-box tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Daarbij is het goed om je te bedenken dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elke soort EV kan opladen. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens heb je geen rommelige hangende kabels en profiteer je van een langere levensduur. Belangrijk nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je haalt de kabel eerst uit de kofferbak, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is doorgaans toch praktischer. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? In zo’n scenario ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Halderberge.

Enkele of dubbele laadpaal
Er bestaan 2 types: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het verschil zit hem in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een paal met 1 stekkeringang kan nooit meer dan 1 auto opladen, met een dubbel laadsysteem kun je 2 EV’s op het station aansluiten. Heel erg praktisch als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder vind jij meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Halderberge vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €525 tot +/- €3000. De prijs wordt bepaald door de laadcapaciteit van het station. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. Daarnaast zijn er slimme stations met innovatieve mogelijkheden als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Halderberge.

Laadpaal typeLaadvermogenOplaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€530- €615
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€505- €640
3-fase laadpaal11 kW4- 5 uur€685- €785
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€860- €985
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Top systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: profiteer van volledig inzicht in laadkosten via een online portal.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Met innovatieve Hidden Laadpaal.
 10. Chargepoint: Milieuvriendelijk en volledig recyclebaar systeem.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Ook interessant: ABB, Etrel, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Flexicharge, Schneider Electric of Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Halderberge variëren van €390 – €2175. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €3,75 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Vind betrouwbare vakmannen in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. In de tabel hieronder bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1030 km op maandbasis. Hiermee berekenen we wat je kunt besparen. In het rekenvoorbeeld gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Halderberge):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,048/km
TypeTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,130€133,90€1606,80
Elektrisch rijden€0,048€49,44€593,28
Besparing€0,0820€84,46€1013,52
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Halderberge

Rijd je elektrisch, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Halderberge aanvragen bij de gemeente. De gemeente is hierin wel kritisch en kijkt onder andere naar:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een aanzienlijke actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente neemt een besluit over of en in welke omgeving de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij relevante zaken als bereikbaarheid en drukte. Elk huishouden mag gebruik maken van het oplaadpunt. Extra achtergrondinfo kan je bekijken op www.halderberge.nl. Daar kom je er ook achter of er eventueel subsidie beschikbaar is. Steeds meer gemeenten schieten de aanvraag in bij Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of klik door naar Betrouwbare elektrische auto.

Lijst met openbare laadpunten (april 2024)

Laadstations in Halderberge zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een EV kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De tarieven variëren tussen de €0,295 en €0,575 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In de afbeelding hieronder onderzoek je de openbare laadstations in Halderberge. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Rucphen, Roosendaal, Tholen, Steenbergen en Woensdrecht.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden halderberge-4731

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij het bedrijfspand kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Heb je een gebouw met 10 parkeervakken of meer? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop verdient een zakelijke laadpaal zich terug door externe gebruikers te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat zijn de installatiekosten voor een laadstation aan huis?
Een privé laadpaal aan huis met daarbij de installatie zit zo tussen de €850 – €2275. De definitieve prijs wordt bepaald door het model laadzuil (eventuele slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn of dat er nog wat moet gebeuren zoals een extra groep aanleggen.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan je stroomleverancier voor je woning zoals Essent, NLE, Eneco, Engie, Budget energie en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,235 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,55 per 100 kilometer. Belangrijk: een benzineauto kost om en nabij de €10,40 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert legt een aparte stroomgroep aan in je stroomkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf de meterkast vind de kabel via de kruipruimte de weg naar buiten. In overeenstemming met de specialist bereken je waar het station moet komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Halderberge plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een losse paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Belangrijk is of de meterkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne modellen vereisen een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Halderberge kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €1125. Goed om te weten: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we vooral terug bij Europese leveranciers en fabrikanten. De meeste gangbare elektrische auto’s in Halderberge kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpalen in Nederland kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Halderberge verschaft op dit moment geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of de paal niet al te ver van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.halderberge.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie