Laadpaal Oud Gastel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Daarbij komt ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een eigen laadpaal in Oud Gastel aan huis. Door middel van jouw eigen laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of jouw Lucid Air Pure. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl lees je handige informatie over populaire laadpunten, vertellen we je waar je zoal op moet letten en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw omgeving.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Extra goedkoop rijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €965.
 • Een individueel laadstation kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oud Gastel

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van een elektrisch voertuig als o.a. een Dacia Spring Electric kan op diverse manieren. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Oud Gastel kopen is een uitstekend idee. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je hebt dan elk moment van de dag een goede actieradius. Evenzeer is het stukken betaalbaarder dan onderweg laden. De kosten worden gevormd door een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en de kosten van jouw eigen stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je nodig hebt is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn woning en auto? Op deze pagina kan je aan de slag met inhoudelijke informatie en tips m.b.t. laadpaal laten installeren in Oud Gastel. Zie ook onze informatie over Zero Emission.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Oud Gastel kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Analyseer de afstand tussen de auto en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie werkt met de reguliere 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Het maximale laadvermogen is 3.7 kW. Iedere woning heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Heeft je woning geen groepenkast met 3-fase? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Oud Gastel. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een verplaatsbare kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander voordeel is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat er door wind en regen water in kan komen (tenzij je binnen laadt). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Bovendien moet ook opgemerkt worden dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (als mede een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Het opladen gebeurt namelijk met de reguliere meegeleverde kabel. Ook ziet het er niet zo chaotisch uit en gaat jouw kabel langer mee. Het belangrijkste nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je gaat laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadpaal zonder vaste kabel krijgt tegenwoordig vaak de voorkeur. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Oud Gastel.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Oud Gastel vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen variëren enorm. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €775 t/m €3375. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op volledige capaciteit zit. In aanvulling hierop onderscheiden we slimme systemen met toffe features als gebarenherkenning die duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Oud Gastel.

Laadstation typeLaadvermogenTijd volle batterijOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€515- €635
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€510- €635
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€675- €790
3-fase laadpaal22 kW1,7 uur€865- €1025
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Verbonden met Wi-Fi, 3G en Bluetooth.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: SIM-lock vrij: vrije keuze voor de aanbieder van laaddiensten.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Geschikt voor Plug & Play, direct laden.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: Aanbevolen voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Een mobiel laadstation om mee te nemen.
 14. Alternatieven: ABB, Delta, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Flexicharge, Keba & Tritium, Zaptec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oud Gastel wisselen tussen de €410 en €2100. De totale kosten hangen af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Des te groter deze afstand is, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas
Hedendaags wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het is absoluut niet verplicht, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement bedragen ongeveer €4,25 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Automatische firmware-updates.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Zoek goede deskundigen uit jouw omgeving.

Hoeveel kan ik besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. In het onderstaande gedeelte bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1065 km (maandelijks). Op basis daarvan becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze berekening zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oud Gastel):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
TypeKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,130€138,45€1661,40
Elektrisch rijden€0,046€48,99€587,88
Besparing€0,084€89,46€1073,52
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Halderberge

Rijd je een elektrische auto, maar kan je thuis geen laadpaal kwijt? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je kunt dan zo’n openbaar oplaadpunt in Oud Gastel aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Je hebt geen oprit of garage voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Op het moment dat jij hieraan voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente bepaalt of en op welke plek de laadzuil komt te staan. Hierbij bekijken zij factoren als bereikbaarheid en geschatte drukte. Elk huishouden mag hier parkeren en laden. Extra achtergrondinfo is beschikbaar gesteld op www.halderberge.nl. Hier kan je ook lezen of je een subsidie kunt krijgen. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Elektriciteitsnet.

Lijst met openbare laadpunten (juni 2024)

Laadstations in Oud Gastel zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,275 – €0,560 p/kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het onderstaande kaartje zie je alle openbare laadstations in Oud Gastel. Check tevens laadplekken en aanbieders in Bosschenhoofd, Hoeven, Zegge, Oudenbosch en Moerstraten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oud-gastel-4751

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal naast kantoor is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Betreft het een gebouw met 10 parkeerplekken of meer? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder verschillende subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Ook kunnen bedrijven verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


FAQ met veelgestelde vragen over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal bij de woning inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €925 en €2125. De totaalprijs hangt vooral af van het model laadzuil (wel of geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw huidige energieleverancier zoals Eneco, Essent, Engie, Energiedirect, Budget energie en Vandebron, Vattenfall, PowerPeers, Oxxio. Rekenen op zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen gemiddeld op €3,70 p/100 km. Goed om te weten: een auto met benzinemotor komt uit op zo’n €9,55 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een basis EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De specialist treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De ervaren laadpaal installateur in Oud Gastel plaatst het als wallbox aan de muur of installeert het op een paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast beschikt over een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s werden geladen op 220V (1-fase). De actuele elektrische wagens kunnen enkel worden opgeladen met een 3-fasen systeem. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Oud Gastel kan dit allemaal regelen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €950. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij de Europese leveranciers. Een groot deel van de populaire elektrische auto’s in Oud Gastel zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook de openbare laadpunten in ons land hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Halderberge biedt op het ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of het oplaadpunt in de buurt van jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.halderberge.nl.

Plaats een reactie