Laadpaal Fijnaart

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Dit resulteert in het feit dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Je kunt dan beter kiezen voor een 100% eigen laadpaal in Fijnaart aan huis. Op basis van een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi e-tron GT en/of Fiat 500e Berlina 42 kWh. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is een stuk voordeliger. Op deze pagina vind je extra informatie over betrouwbare soorten laadstations, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Met een eigen elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Goedkoper autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is al te koop vanaf €895.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Fijnaart

Elektrisch rijden is de toekomst. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een 100% eigen goedkope laadpaal Fijnaart kopen biedt veel voordelen. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een laadpunt in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroom / verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? Hieronder bieden wij aantal belangrijke aandachtspunten omtrent laadpaal laten installeren in Fijnaart. Zie ook onze informatie over Laadpalen vergelijken.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Fijnaart kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Houd rekening met de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1 fase systeem draait op de doorsnee 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het laadvermogen is dan max. 3.7 kW. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadpaal gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Dit geeft een laadvermogen van +/- 11 kW. De 3-fase variant kan dus veel sneller een auto opladen. Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Tegen een kleine meerprijs kan je jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Fijnaart. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

De voordeligste manier van opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Verder is het zo dat ze beschikbaar zijn in allerlei lengtes, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat omdat er door wind en regen water in kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Als laatste noemen we nog even dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (ofwel een socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Ook heb je geen rommelige hangende kabels en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Waar je op moet letten is dat de drempel wat hoger wordt als je jouw EV wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een laadzuil met losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? In zo’n scenario zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Fijnaart.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Er zijn twee keuzes: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit is praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of voor zakelijke doeleinden.

Innovatieve functies
De nieuwste laadsystemen herbergen milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder bekijk jij extra details over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: stemt energieverbruik af met andere apparaten in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: gebruik handgebaren om een laadsessie te openen (zonder pasjes).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: behoud het overzicht van al je wekelijkse laadsessies.

Laadpaal installateur Fijnaart vergelijken

De tarieven van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €750 tot €3450. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. In aanvulling hierop kan je kiezen voor slimme stations met extra features als voice of gezichtsherkenning die duurder zijn. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Fijnaart.

Type laadstationLaadvermogenTijd volle batterijTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€525- €645
1-fase laadpaal7,4 kW5,5 uur€540- €630
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€665- €775
3-fase laadpaal22 kW2 uur€865- €940
Gemiddelde aanschafkosten laadpaal aan huis (excl. installatie).

Populaire producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Tot 8 keer sneller opladen.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Voor iedere elektrische auto.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Leverancier die zich onderscheidt op prijs.
 7. Webasto: Hoogwaardig en mooi vormgegeven laadstation.
 8. Ecotap: Degelijk Nederlands design.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: Compatibel met de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Tot 3-fasen opladen, overal waar je wilt.
 14. Andere merken: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Flexicharge, Keba, Hypercharger of Tritium, Zaptec, Efacec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Fijnaart lopen uiteen tussen de €430 en +/- €2150. De totale kosten hangen af van de verschillende installatieonderdelen in de meterkast en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer er uitgegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Informatie over laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €6,25 (maandelijks).

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Tarief instellen voor externe gebruikers.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk populaire vakmannen in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf verdien je vrij vlot terug. Hieronder kan je een rekenvoorbeeld zien. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1074 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan becijferen we wat je kunt besparen. In ons voorbeeld zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Fijnaart):

 • Benzine rijden 2024: €0,120/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,044/km
AandrijvingPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,120€128,88€1546,56
Elektrisch rijden€0,044€47,26€567,07
Besparing€0,076€81,62€979,49
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Moerdijk

Een elektrische auto gekocht, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Fijnaart aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet bekijkt een ambtenaar jouw aanvraag. De gemeente wijst uit of en waar precies de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor relevante zaken als vindbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar mag gebruik maken van het oplaadpunt. Alle info kun je terugvinden op www.moerdijk.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Daar kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Lease een elektrische auto.

Openbare oplaadpunten in de omgeving (mei 2024)

Laadstations in Fijnaart nemen in rap tempo toe. Iedereen met een EV mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen bedragen tussen de €0,300 en €0,615 p/kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het Google Maps overzicht zie je alle openbare laadstations in Fijnaart. Vind ook laadzuilen en verkopers in Klundert, Langeweg, Zevenbergschen Hoek, Zevenbergen en Noordhoek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden fijnaart-4793

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor kan worden gebruikt door klanten, bezoekers en personeel. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoor of bedrijf met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij meerdere subsidieregelingen. Je kunt tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Ook kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie zit zo tussen de €975 & €2275. De definitieve prijs wordt bepaald door het type laadpaal (softwarematige slimme functies), de benodigde capaciteit (laadvermogen), het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Hoe duur is het om de accu van mijn accu te laden?
De tarieven voor het thuis opladen van een elektrische auto zijn goedkoop. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Energiedirect, Essent, Budget energie, Engie, NLE en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Over het algemeen niet meer dan €0,210 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,20 p/100 km. Ter vergelijking: een doorsnee benzinewagen kost je al snel €10,25 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De huidige EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in het centrale stroompunt in je huis. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Vanuit de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten wat de meest efficiënte route is om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. De gecertificeerde laadpaal installateur in Fijnaart zet het laadstation vast tegen de muur of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Doorgaans is elke meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Achterhaal of de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. De hedendaagse EV’s hebben meer vermogen nodig (3-fasen laadpaal). Dit kennen we ook als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Fijnaart kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen zo’n €1000. Let op: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse en Amerikaanse merken. Model 2 zien we vooral terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De populaire elektrische auto’s in Fijnaart hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere gemeente kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Moerdijk biedt op dit moment geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een nieuw openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis kan komen. Zie ook www.moerdijk.nl.

Plaats een reactie