Laadpaal Willemstad

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Hierdoor zien we ook dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Het alternatief is een eigen laadpaal in Willemstad aan huis. Middels een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw CUPRA el-Born & Ford Mustang Mach-E GT. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Op deze pagina zoek je handige informatie over diverse type laadstations, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Met een eigen elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Elke ochtend beginnen met een volle accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Nog goedkoper rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €905.
 • Een individueel laadstation verdien je terug in 5 – 10 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Willemstad

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijvoorbeeld de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor gaat steeds eenvoudiger. Een eigen goedkope laadpaal Willemstad kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en eenvoudig en je bent altijd verzekerd van een lange actieradius. Daarnaast is het stukken betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Wat betreft kosten heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal past bij mijn situatie? Op deze pagina check je belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Willemstad. Op deze website lees je ook meer over Voordeligste laadpaal.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Willemstad kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Denk goed na over de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (dan heb je minder kabels nodig).

1- of 3-fasen aansluitingen
Het 1-fase laadstation functioneert met de doorsnee 230V aansluiting. Dit kan met 16A (of soms ook 32A). Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Iedere woning heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen. Het 3-fase systeem kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Je kunt deze krachtstroomaansluiting laten aanleggen door een erkende elektricien in Willemstad. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop laden en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een afneembare/losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, vaak wel 6 – 8 meter. Het grote nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er door wind en regen water in kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander minpunt is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde is het goed om je te bedenken dat nieuwere modellen weer een ander type stekker gebruiken dan oudere.

Het handige van een losse kabel (ofwel een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Je pakt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens ziet het er wat netter uit en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Waar je op moet letten is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Willemstad.

Enkel of dubbel laadstation
Er zijn twee opties: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Het onderscheid zit ‘m in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 ingang kan voor 1 EV de benodigde stroom leveren, een dubbel systeem biedt de mogelijkheid om 2 auto’s van stroom te voorzien. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig steeds vaker slimme laadfuncties. Hierbij check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste functies.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Willemstad vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen variëren enorm. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 t/m €3350. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door het totale laadvermogen van de installatie. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Bovendien zijn er slimme palen met leuke opties als gezichtsherkenning die een grotere investering vereisen. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Willemstad.

Laadpaal typeVermogenTijd volle batterijKosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €645
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €600
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €775
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €920
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare producten

 1. EVBox:Flexibele laadoplossingen voor kantoor en thuis.
 2. Wallbox (wandlader): Met handige mobiele en Smartwatch-app.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Slimme functies tegen een aantrekkelijke prijs.
 5. Mennekes: Altijd optimaal op de hoogte met de Charge App.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: DC-snellaadpunten voor plug-in hybrides en EV’s.
 9. Blue Current: Gecertificeerd laadpunt en voldoet aan alle Nederlandse veiligheidsnormen.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Slimme aanpasbare maximale stroom limiet.
 12. Tesla Wall Connector: Zelf instellen met welke max. stroom je auto geladen moet worden.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Willemstad wisselen tussen de €430 en ongeveer €2175. De totale kosten hangen af van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter de te overbruggen afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Steeds vaker wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is niet verplicht, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €7,50 per maand.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Zoek erkende installateurs uit jouw omgeving.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In het onderstaande gedeelte illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1077 km per 4 weken. Op basis daarvan berekenen we wat jouw potentiële besparing is. In onze calculatie kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Willemstad):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandPer jaar
Benzine€0,135€145,40€1744,74
Elektrisch rijden€0,047€50,62€607,43
Besparing€0,088€94,78€1137,31
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Moerdijk

Een elektrische auto gekocht, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Willemstad aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • De persoon die het indient moet eigenaar zijn van een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

In de situaties waarin voldaan wordt aan de voorwaarden zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente heeft altijd de beslissingsbevoegdheid als het gaat om of en waar de laadzuil geactiveerd wordt. Ze analyseren hiervoor aspecten zoals toegankelijkheid en veiligheid. Elk huishouden kan terecht bij dit oplaadpunt. Uitgebreide informatie is te vinden op www.moerdijk.nl. Hier lees je bovendien welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Het merendeel van de gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op dit portaal kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Overzicht elektrische auto’s.

Openbare oplaadpunten vergelijken (juli 2024)

Laadstations in Willemstad zijn 24/7 actief. Iedereen heeft de mogelijkheid daar te laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De kosten bedragen tussen de €0,275 – €0,565 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In het Google Maps overzicht treft jij de openbare laadstations in Willemstad. Vergelijk ook laadplekken en verkooppunten in Oudemolen, Heijningen, Fijnaart, Klundert en Langeweg.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden willemstad-4797

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf biedt veel uitkomst voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Bekijk je de mogelijkheden voor een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de laatste regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij een aantal subsidiemogelijkheden. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis inclusief installatie kost +/- tussen de €975 en €2375. De totale investering is afhankelijk van het model laadzuil (softwarematige slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je eigen energieleverancier zoals NLE, Eneco, Engie, Energiedirect, Budget energie en PowerPeers, Vattenfall, Oxxio, Vandebron. Dat is om en nabij de €0,250 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,20 p/100 km. Vergeet niet: een benzineauto kost om en nabij de €10,20 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. De standaard EV heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De specialist zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanuit dit stroompunt legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. In overleg met de expert wordt besloten waar de laadpaal wordt geplaatst om het graafwerk te beperken. Jouw laadpaal installateur in Willemstad plaatst het oplaadpunt tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Is mijn meterkast geschikt voor een laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt om elektrische voertuigen te laden. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Let er wel op dat je groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De hedendaagse EV’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Willemstad kan dit uit handen nemen. De geschatte kosten van zo’n service liggen rond de €875. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Stekkers (van laadkabels) zijn verkrijgbaar in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse en Amerikaanse auto’s. Model 2 zien we met name terug bij de Europese leveranciers. Veel populaire elektrische auto’s in Willemstad kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Elke provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Moerdijk heeft op dit ogenblik geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of de laadzuil vlakbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.moerdijk.nl.

Plaats een reactie