Laadpaal Oudemolen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat je lang niet altijd terecht kunt bij een openbaar oplaadpunt. Overweeg dan zeker eens een 100% eigen laadpaal in Oudemolen aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf hoef je niet bang te zijn voor een lege accu van jouw Mercedes EQA of jouw Renault Zoe ZE50 R135. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Middels onze vergelijker bekijk je extra informatie over velerlei laadpunten, geven we een duidelijk stappenplan en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit jouw omgeving.

 • Door het toepassen van een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Opladen wanneer jij dat wil, geen wachtrij meer.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €925.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Oudemolen

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het laden van een elektrisch voertuig zoals de Polestar 2 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Oudemolen kopen is steeds meer in trek. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je bent altijd verzekerd van een perfect opgeladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (die je zelf kunt opwekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder delen we inhoudelijke informatie en tips omtrent laadpaal laten installeren in Oudemolen. Op deze website lees je ook meer over Aansluitingen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Oudemolen kan op 2 manieren worden aangebracht. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een losse paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Bekijk kritisch hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats om lange dure laadkabels te vermijden.

1-fase of 3-fasen apparaat
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de standaardaansluiting van 230V. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast beschikt over minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale laadvermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Oudemolen. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadstation aan huis

Spotgoedkoop opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel en stekker of een losse kabel. Het grote voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, tot wel 8 meter. Een punt van kritiek is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het wat rommelig oogt. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Hiervoor gebruik je de reguliere meegeleverde kabel. Daarbovenop oogt het netter en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Het station met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je over een tijdje een nieuwe EV? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Oudemolen.

Enkel of dubbel laadstation
We onderscheiden 2 soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Ideaal wanneer je 2 auto’s in bezit hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart toepassingen
De huidige oplossingen hebben doorgaans geïntegreerde slimme laadfuncties. Hieronder tref je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: helpt overmatig verbruik tijdens piekuren voorkomen.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: eenvoudig laadsessies starten door uitsluitend in te pluggen.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Oudemolen vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen liggen nogal uiteen. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €675 – €3050. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van het vermogen van de laadpaal. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Bovendien heb je de keuze uit slimme opladers met extra’s als gezichtsherkenning die kostbaarder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Oudemolen.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 6 uur€550- €600
3-fase laadpaal11 kW4 uur€700- €795
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€830- €1020
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top systemen

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Programmeer het opladen in de daluren.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Maker van moderne elektromobiliteit.
 6. EVhub: Leverancier van betaalbare laadstations.
 7. Webasto: Eenvoudig in gebruik, supersnel laden.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Slim systeem dat ook Backwards compatible is.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Maximaal inzicht dankzij slimme Smartphone App.
 14. Alternatieven: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Oudemolen komen uit tussen de €400 tot €2150. De totale kosten hangen af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Heb ik een laadpas nodig?
Bij sommige aanbieders wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €6,00 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Laat vrienden of buren ook bij jouw laadstation laden middels gastgebruik.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Achterhaal betrouwbare leveranciers in de regio.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1076 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan becijferen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze begroting zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Oudemolen):

 • Benzine rijden 2024: €0,130/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,046/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,130€139,88€1678,56
Elektrisch€0,046€49,50€593,95
Besparing€0,084€90,38€1084,61
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in april 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Moerdijk

Heb jij de beschikking over een EV, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In die situaties mag je zo’n openbaar oplaadpunt in Oudemolen aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elke bewoner kan terecht bij dit oplaadpunt. Meer informatie is ook gepubliceerd op www.moerdijk.nl. Daar kom je er ook achter welke subsidiemogelijkheden er bestaan. Veel Nederlandse gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op deze website kan je heel eenvoudig een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Elektrische auto zakelijk rijden.

Openbare oplaadpunten zoeken (april 2024)

Laadstations in Oudemolen zijn goed vertegenwoordigd. Iedereen met een laadpas mag daar in principe gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De prijzen variëren tussen de €0,300 tot wel €0,595 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Oudemolen. Op deze site vind je ook laadmogelijkheden en verkopers in Heijningen, Fijnaart, Klundert, Langeweg en Zevenbergschen Hoek.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden oudemolen-4796

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een locatie met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement is het verplicht dat 10% van de parkeerplekken een laadpunt heeft. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de investeringskosten aftrekken van de fiscale winst.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, erg relevant voor de beginnende bedrijven.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een particulier laadpaal voor huis inclusief installatie zit qua kostprijs tussen de €825 en €2000. De definitieve prijs hangt vooral af van welk merk je kiest (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Een elektrische auto thuis opladen is de voordeligste manier. Je rekent de kilowattuurprijs af bij je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, Essent, NLE, Eneco en Oxxio, Pure energie, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,00 p/100 km. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto komt uit op zo’n €9,65 p/100 km. Als je laadt met eigen zonnepanelen is opladen van jouw EV zelfs gratis. Een basis EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De installateur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In overleg met de expert wordt besloten waar het laadpunt het beste kan komen om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Oudemolen zet het als wallbox tegen de muur of op een speciale paal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Over het algemeen is elke woning geschikt om elektrische voertuigen te laden. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Nieuwere elektrische voertuigen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. Dit kennen we ook als krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Oudemolen kan dit uit handen nemen. De totale onkosten zijn zo’n €875. Goed om te weten: het jaarlijkse vastrecht kan ook omhoog gaan.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse merken. Model 2 stekkers worden met name gebruikt door de Europese leveranciers. Veel favoriete elektrische auto’s in Oudemolen kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) beschikken over type 2 (Mennekes).

Kan ik gebruik maken van subsidie voor een thuis laadpaal?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Moerdijk heeft momenteel geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt vragen of het openbare laadpunt dichtbij jouw woning kan komen te staan. Voor extra informatie en het aanvraagformulier zie www.moerdijk.nl.

Plaats een reactie