Laadpaal Terheijden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een handige laadpaal in Terheijden aan huis. Door gebruik te maken van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Dacia Spring Electric en/of Porsche Taycan 4S Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en je hebt het snel terugverdiend. Op EVPlan.nl check je uitgebreide informatie over meerdere type laadpunten, een handige keuzehulp en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs bij jou in de regio.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een bezette laadpaal.
 • Altijd een volle accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Autorijden voor gunstige tarieven door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis schaf je al aan vanaf €960.
 • Jouw eigen laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Terheijden

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Tesla Model 3 Long Range Dual Motor kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Terheijden kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en eenvoudig en je kunt rekenen op een 100% actieradius. Daarbij is het vele malen goedkoper dan een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de stroomprijzen (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een garage of eigen oprit. Welke laadpaal is nu handig voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Op deze pagina delen we tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Terheijden. Op EVplan.nl lees je ook meer over Lease een elektrische auto.

Vaste laadpaal of wallbox
Een laadstation Terheijden kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of je bevestigt ‘m op een losse paal. De werking is verder helemaal identiek. Analyseer de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase aansluiting werkt met de standaard 230 voltage. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen. Ieder huis in Nederland heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x230V en heeft een vermogen van 16A of 32A. Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Een 3-fase laadstation is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je thuis nog niet de beschikking over 3-fase groepen? Tegen een kleine meerprijs kan je de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Terheijden. Ook dien je een aanvraag in bij de netbeheerder.

Een oplaadpaal aan huis?

Goedkoop en snel laden en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. De meerwaarde van de vaste variant is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Ook is het goed om te weten dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel een minder lange levensduur heeft omdat er water in de kabel kan komen (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het grote voordeel van een losse kabel (dus met alleen een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Je gebruikt namelijk de kabel die af-fabriek is geleverd. Ook ziet het er wat netter uit en blijft de kabel langer goed. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om daarna het geheel te connecten. Een losse kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: probeer ook eens de snelladers in Terheijden.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het verschil heeft te maken met hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 aansluiting heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De huidige laadsystemen worden gekenmerkt door milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij bekijk jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Terheijden vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €625 – €3125. De kosten worden tot stand door o.a. de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Tevens zien we steeds meer slimme laadpunten met leuke snufjes als Hub/Satellite die kostbaarder zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Terheijden.

Type stationVermogenTijd volle batterijInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€540- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€535- €625
3-fase laadpaal11 kW4 uur€695- €775
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€860- €1035
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Altijd inzicht in je laadsessies.
 3. NewMotion: toegang tot netwerk met meer dan 180.000 laadpalen.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Optioneel te verbinden met zonn-energie-installatie.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Populaire Pure en Live modellen scherp geprijsd.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Slim en fraai design met veel vermogen.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd en overal inzicht via de mobiele App.
 12. Tesla Wall Connector: De beste oplossing voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en compact systeem, ideaal voor op reis.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Efacec, Zaptec, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Kosten voor installatie 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Terheijden schommelen tussen de € 430 en €1975. Deze prijs komt tot stand door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer kabelmeters gebruikt moeten worden.

Informatie over laadpassen
Doorgaans wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal zijn circa €3,00 (maandelijks).

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadkosten automatisch gefactureerd aan werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Vaak zit er een 24/7 storing service inbegrepen bij het abonnement.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek goede leveranciers in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. Op deze pagina maken we het duidelijk middels een rekenvoorbeeld. Een gemiddelde Nederlander rijdt per jaar zo’n 1079 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde becijferen we wat de verwachte kostenbesparing is. In het rekenvoorbeeld kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Terheijden):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine rijden€0,145€156,46€1877,46
Elektrisch rijden€0,049€52,87€634,45
Besparing€0,096€103,58€1243,01
Dit kun je besparen met elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Drimmelen

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Terheijden aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente zal concluderen of en op welke plek de laadzuil aangesloten wordt. Ze checken daarvoor zaken als bereikbaarheid en veiligheid. Iedere woningbezitter mag hier parkeren en laden. Updates en informatie is beschikbaar gesteld op www.drimmelen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Flink wat gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze omgeving kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Onderhoud EV’s.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Terheijden zijn dagelijks beschikbaar. Elke laadpashouder heeft de mogelijkheid daar te laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De prijzen variëren tussen de €0,250 en €0,550 p/kWh. Hiervoor is een laadpas abonnement van bijvoorbeeld Eflux nodig. In het volgende schema doorzoek je de openbare laadstations in Terheijden. Op deze site vind je ook laadplekken en installatiebedrijven in Prinsenbeek, Willemstad, Oudemolen, Heijningen en Fijnaart.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden terheijden-4844

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal naast kantoor kan worden gebruikt door werknemers en klanten. Bekijk je de mogelijkheden voor een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 10% van de parkeervakken een laadplaats zijn. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook nog eens het overwegen waard. Als ondernemer kun je profiteren van de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten afschrijven op een tijdstip dat je zelf kiest.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Daarbovenop kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het laden.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal aan huis incl. de benodigde installatie zit zo tussen de €925 en €2000. De definitieve prijs wordt bepaald door het type en model (wel/geen slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand tussen meterkast en locatie van de laadbox en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. Je rekent de kilowattuurprijs af bij de stroomaanbieder van je huis zoals Budget energie, Essent, NLE, Engie, Energiedirect en Vandebron, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Rekenen op zo’n €0,225 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,00 p/100 km. Om een indicatie te geven: een auto met benzinemotor kost circa €10,00 per 100 kilometer. Als je het integreert met zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. De gemiddelde EV eist 10 – 16 zonnepanelen om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De installateur legt een aparte stroomgroep aan in de meterkast. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Vanuit de stroomkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat de beste manier is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Terheijden monteert jouw laadpunt tegen de muur (wallbox) of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Uiteindelijk is elke woning aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Achterhaal of de groepenkast een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De eerste elektrische voertuigen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De actuele modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). We spreken ook wel over krachtstroom. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Terheijden kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service bedragen circa €1050. Belangrijk: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabels / stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Terheijden zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Drimmelen verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt het wel overwegen om een verzoek in te dienen voor een openbaar laadpunt. Je kunt hierbij verzoeken of de laadzuil vlakbij jouw huis kan komen te staan. Bekijk ook www.drimmelen.nl.

Plaats een reactie