Laadpaal Biezenmortel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Hierdoor zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Overweeg dan zeker eens een slimme laadpaal in Biezenmortel aan huis. D.m.v. een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Skoda Enyaq iV 80 of jouw Fiat 500e Berlina 42 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Op dit portaal tref je extra informatie over populaire laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs die werken in jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van het openbaar netwerk.
 • In de avond zet je hem aan de lader voor een volle accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Rijden zonder kosten in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €910.
 • Een individueel laadstation heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Biezenmortel

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het elektrisch laden van een EV zoals een Dacia Spring Electric kan op diverse manieren. Een 100% eigen goedkope laadpaal Biezenmortel kopen is een zeer interessante optie. Het werkt snel en veilig en je hoeft niet onzeker te zijn over een volle accu. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de prijs van de wallbox, de aansluitkosten en de verbruikskosten (zonnepanelen kunnen deze tarieven verlagen). Het enige wat je nodig hebt is een eigen oprit of garage. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn auto en mijn situatie? Hieronder bespreken we bruikbare informatie voor laadpaal laten installeren in Biezenmortel. Op EVplan.nl lees je ook meer over Beste laadpaal.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Biezenmortel kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een speciale paal. Voor het laadproces maakt het verder geen verschil. Onderzoek de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen systeem
De 1 fase installatie gaat via een standaard 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase variant maakt gebruik van 3x 230 V (krachtstroom). Het maximale laadvermogen is 11 kW per uur. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je nog niet de beschikking over krachtstroom? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Biezenmortel. Ook vraag je een verzwaring van de aansluiting aan bij jouw netbeheerder.

Een eigen oplaadpunt aan huis

Voordelig opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Losse of vaste laadkabel
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een losse kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat de drempel om even snel op te laden lager is. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat er regen/sneeuw of andere viezigheid in de kabel kan komen (of je moet de auto binnen opladen). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het wat rommelig oogt. Tenslotte moet je er rekening mee houden dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het belangrijkste pluspunt van een losse kabel (net als socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarbovenop oogt het een stuk georganiseerder en blijft de kabel langer goed. Waar je op moet letten is dat je een stap extra moet uitvoeren als je even kort wilt opladen. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Het station met een losse kabel is toch het meest gebruiksvriendelijk. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dat geval zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Biezenmortel.

Enkel of dubbel laadstation
Er bestaan 2 types: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een paal met 1 stekkeringang heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Nuttig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Innovatieve functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In de opsomming hieronder bekijk jij meer info over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: laadvermogen is afgestemd op het elektriciteitsverbruik in huis.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: het inpluggen van de stekker is voldoende om de laadsessie op te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Biezenmortel vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De (eenmalige) aanschafprijs van een laadstation voor thuis varieert van €700 tot +/- €3300. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Verder onderscheiden we slimme stations met mogelijkheden als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Biezenmortel.

Soort laadpaalLaadcapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€510- €620
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€550- €635
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €755
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€875- €995
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende leveranciers

 1. EVBox:Makkelijk te installeren, gebruiken en onderhouden.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: gecertificeerde boxen die weerbestendig zijn.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Comfortabel, slim en groen.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Veilig, gemakkelijk en snel opladen.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudige bediening en degelijk ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere merken: ABB, Delta, Enovates, Eaton, Etrel, Schneider Electric , Keba, Flexicharge en Tritium, Circontrol, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De uiteindelijke kosten van een voordelige laadpaal installeren in Biezenmortel schommelen tussen de € 410 en ongeveer €2200. Dit is afhankelijk van of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en welke afstand er zit tussen de aansluiting in de meterkast en de laadpaal zelf. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Steeds vaker wordt bij plaatsing van een laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De kosten van een laadpaal abonnement bedragen zo’n €5,00 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een goedkope laadpaal voor thuis?

Check ervaren deskundigen uit jouw omgeving.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. De investering in een elektrische auto en jouw thuislaadpunt kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1104 km per 4 weken. Op basis van dit gemiddelde calculeren we wat jouw potentiële besparing is. In onze begroting gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Biezenmortel):

 • Benzine rijden 2024: €0,105/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,041/km
AandrijvingTarieven p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,105€115,92€1391,04
Elektrisch rijden€0,041€45,26€543,17
Besparing€0,064€70,66€847,87
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Haaren

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? Je kunt dan een openbaar oplaadpunt in Biezenmortel aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is nog geen openbaar laadstation in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente zal concluderen of en waar precies de laadzuil gemonteerd wordt. Ze onderzoeken zaken als zichtbaarheid en of het technisch kan. Iedereen kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie is te vinden op www.haaren.nl. Daar lees je ook of je in aanmerking komt voor een subsidie. Het merendeel van de gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Daar kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Hybride auto’s.

Openbare laadpunten bekijken (juni 2024)

Laadstations in Biezenmortel zijn op steeds meer plekken te vinden. Iedereen met een abonnement heeft de mogelijkheid daar te laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De kosten liggen tussen de €0,250 tot €0,595 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In de onderstaande kaart check je de openbare laadstations in Biezenmortel. Doorzoek daarnaast laadstations en leveranciers in Udenhout, Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot en Raamsdonksveer.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden biezenmortel-5074

Zakelijke laadpunten

Een laadpaal naast kantoor biedt veel uitkomst voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Heb je een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. meerdere subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Ook kan je extra geld verdienen door een tarief in te stellen voor derden voor het gebruik.


Lees de veelgestelde vragen (FAQ) m.b.t. thuis elektrisch laden

Wat kost zo’n eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief plaatsing kost +/- tussen de €750 en €2250. De prijsindicatie komt tot stand door het soort laadsysteem (additionele slimme functies), het minimale laadvermogen, de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Budget energie, Engie, Essent, Energiedirect en Oxxio, Vattenfall, Pure energie, PowerPeers. Dat is doorgaans zo’n €0,220 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden komen hierdoor uit op zo’n €3,50 per 100 kilometer. Even om te vergelijken: een gemiddelde benzineauto kost je zo’n €9,85 p/100 km. Wanneer je het combineert met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 behoeft 12 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe werkt de installatie?
De installateur treft de nodige voorbereidingen in de stroomvoorziening van je woning. Dit voorkomt stroomuitval in en rondom je huis. Via de meterkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Biezenmortel monteert het als wallbox of op een losse paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Over het algemeen is elke meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Wel kunnen bepaalde aanpassingen nodig zijn. Hierbij is van belang of de woning met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De eerste elektrische voertuigen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De huidige elektrische auto’s vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Je komt het ook vaak tegen als krachtstroom. Het snelladen heeft heel veel voordelen. Een laadpunt installatiebedrijf in Biezenmortel zal al dit werk voor je oplossen. De kosten daarvoor liggen rond de €1050. Bedenk wel: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers kunnen we onderverdelen in type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt met name toegepast bij Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 zien we met name terug bij merken uit de Europese Unie. De favoriete elektrische auto’s in Biezenmortel hebben zo’n type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Haaren heeft momenteel geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.haaren.nl.

Plaats een reactie