Laadpaal Udenhout

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Dat betekent ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het alternatief is een handige laadpaal in Udenhout aan huis. Middels jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Tesla Model 3 Long Range Dual Motor en/of Porsche Taycan Cross Turismo. Je hoeft nooit meer te wachten bij openbare laadstations en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op EVPlan.nl ontdek je praktische informatie over populaire laadstations, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Dankzij een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd een optimale actieradius.
 • Voordelige autorijden wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen vanaf €980.
 • Een privé laadstation aan huis kan je al terugverdienen in 6 – 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Udenhout

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een Volvo XC40 P8 AWD Recharge kan op diverse manieren. Een eigen goedkope laadpaal Udenhout kopen is een zeer interessante optie. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je bent altijd verzekerd van een volle accu. Daarnaast is het laden van een accu vele malen goedkoper dan bij onderweg laden. De kosten worden gevormd door de installatie, hardware, kabels en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Je moet wel de beschikking hebben over een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal past bij mijn auto en mijn situatie? Verderop bieden wij bruikbare informatie m.b.t. laadpaal laten installeren in Udenhout. Zie ook aanvullende informatie over Goedkoopste laadpaal.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Udenhout installeren kan op 2 manieren. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Een 1-fase laadpaal maakt gebruik van de normale 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. Elk woonadres in ons land heeft zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. De 3-fase variant kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Udenhout. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Je hebt de opties voor een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Een punt van kritiek is dat de kabel wat sneller vies wordt door de (soms) slechte weersomstandigheden (tenzij je binnen laadt). Een ander minpunt is dat het een rommelig geheel wordt. Ten derde moet je er rekening mee houden dat sommige (oudere) EV’s weer een andere stekker nodig hebben.

Het grote voordeel van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Het opladen gebeurt namelijk met de kabel die af-fabriek is geleverd. Daarbij oogt het minder rommelig en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Het belangrijkste nadeel is dat de drempel wat hoger wordt als je even snel wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, pas daarna kan je ‘m aansluiten. Een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n scenario hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Udenhout.

Enkele vs dubbele laadpaal
We onderscheiden twee soorten: één aansluiting of twee aansluitingen. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je op 1 moment kunt opladen. Een enkele paal heeft stroomcapaciteit voor 1 EV, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Dit biedt uitkomst als je 2 elektrische auto’s hebt of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Innovatieve toepassingen
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij extra details over slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische verdeling van het totaal beschikbare vermogen.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: voorkom misbruik van je station door een extra beveiliging in te stellen.
 • Gebarenherkenning: met gebarenherkenning bedien je jouw laadpaal via simpele handgebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: met autostart hoef je enkel een laadkabel in te pluggen om een laadsessie te starten.
 • Abonnementen & Laadpas: altijd een goed overzicht van al je oplaadmomenten.

Laadpaal installateur Udenhout vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen lopen zeer uiteen. De investering van een laadstation voor thuis varieert van €900 – €3125. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook zijn er allerlei slimme wallboxen en palen met toffe mogelijkheden als Peak Shaving die een grotere investering vereisen. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Udenhout.

Type stationLaadvermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€520- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€535- €605
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€680- €795
3-fase laadpaal22 kW1,6 uur€840- €965
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis excl. installatie.

Betrouwbare systemen

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Plug & Charge (aansluiten en direct laden).
 8. Ecotap: Thuisladers met Load Balancing.
 9. Blue Current: Geschikt voor 1-fase en 3-fase ladende auto’s.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Direct klaar voor gebruik zonder verborgen kosten.
 12. Tesla Wall Connector: Snelste oplaadsnelheid voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: De perfecte oplossing om te laden op de camping.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Delta, Eaton, Enovates, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge & Tritium, Zaptec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Udenhout wisselen tussen de €420 – €1850. De prijs wordt bepaald door een verwachting van de diverse installatie-uren (arbeid), meterkast aanpassingen en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe langer deze afstand, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Kosten van het laadpas abonnement
Soms wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Men hoeft dat niet af te nemen, maar kan het een hoop werk en administratie schelen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €6,25 per maand.

 • Inzicht in je dagelijks gebruik.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Laat je gasten ook bij je thuis hun auto opladen.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal voor thuis kopen?

Bekijk erkende verkooppunten uit jouw omgeving.

Ben ik goedkoper uit met een elektrische auto?

Elektrisch rijden is goed voor een schone lucht, maar bespaart ook veel geld. De elektrische auto zelf en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Onderstaand kan je een rekenvoorbeeld zien. Een Nederlander rijdt zo’n 1103 km (maandelijks). Op basis daarvan verwachten we hoeveel goedkoper je uiteindelijk uit bent. In onze berekening gebruiken we de volgende prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Udenhout):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,040/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,100€110,30€1323,60
Elektrisch rijden€0,040€44,12€529,44
Besparing€0,060€66,18€794,16
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Tilburg

Heb jij de beschikking over een EV, maar zelf aan huis geen opties voor opladen? En heb je in jouw directe omgeving niet echt mogelijkheden van een openbaar laadpunt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Udenhout aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Je beschikt zelf niet over voldoende vrije ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente neemt een besluit over of en op welke plek de laadzuil geactiveerd wordt. Daarbij bekijkt de gemeente facetten als vindbaarheid en drukte. Iedere woningbezitter kan het gebruiken. Meer informatie vind je op www.tilburg.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel Nederlandse gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Alle elektrische auto’s.

Kaart met openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Udenhout zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een laadpas kan terecht bij deze punten. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven schommelen tussen de €0,255 en €0,585 per kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In het Google Maps overzicht check jij de openbare laadstations in Udenhout. Op deze site vind je ook oplaadpunten en installatiebedrijven in Moergestel, Heukelom, Berkel-Enschot, Raamsdonksveer en Hooge Zwaluwe.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden udenhout-5071

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij je bedrijf is een extra stukje service richting personeel of bezoekers. Heb je een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij de huidige subsidieregelingen vanuit de overheid. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Tevens kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


De meest gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een laadpaal aan huis kopen incl. de benodigde installatie kost tussen de €1025 – €2025. De kosten van het hele pakket wordt grotendeels bepaalt door af het soort systeem (met of juist zonder slimme functies), het maximale laadvermogen, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een nieuwe groepenkast (of losse extra groep).

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan de stroomaanbieder van je huis zoals Essent, Budget energie, Eneco, Energiedirect, Engie en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dat is om en nabij de €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €4,40 per 100 kilometer. Belangrijk: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,00 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een EV anno 2024 heeft zo’n 12 – 14 panelen nodig om elk jaar op eigen zonne-energie rond te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur plaatst een aardlekautomaat en een nieuwe stroomgroep in de meterkast. Dit zorgt voor een optimale stroomverdeling in huis. Vanaf dit stroompunt gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om het graafwerk te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Udenhout monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Is mijn woning geschikt voor een laadpaal?
Over het algemeen is ieder huis aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De oude modellen EV’s konden nog overweg met 1-fase 220V stroom. De huidige elektrische wagens vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Udenhout kan dit allemaal regelen. De totale onkosten bedragen zo’n €900. Let op: stroomkosten voor vastrecht stijgen dan wel.

Moet ik een type 1 of type 2 stekker hebben?
Laadkabels / stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij verschillende merken binnen de EU. De bekende elektrische auto’s in Udenhout kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Helaas, er zijn geen landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt. Iedere regio kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Tilburg verstrekt momenteel geen subsidieregelingen voor een particuliere laadpaal aan huis. Je kunt wel een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Vraag daarbij gerust of deze laadpaal in de buurt van jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer info en aanvragen zie www.tilburg.nl.

Plaats een reactie