Laadpaal Geertruidenberg

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Door deze trend zien we ook dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. De oplossing is een eigen laadpaal in Geertruidenberg aan huis. Door middel van een laadstation van jezelf rijd je elke ochtend weg met een volle accu in jouw Hyundai Kona Electric 64 kWh of bijvoorbeeld de Audi e-tron Sportback 50 quattro. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en het is erg goedkoop. Op deze website check je waardevolle informatie over velerlei soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal zul je extra besparen op de kilometerprijs.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Extra goedkoop rijden door je wagen op te laden met eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al voor €900.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Geertruidenberg

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Het opladen van de accu van een EV zoals bijv. de BMW iX3 kan op steeds meer plekken. Een eigen goedkope laadpaal Geertruidenberg kopen is een zeer interessante optie. Het is ontzettend handig in gebruik en je hebt dan elk moment van de dag een perfect opgeladen accu. Bovendien is het veel betaalbaarder dan een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Je moet wel de beschikking hebben over een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? In het gedeelte hieronder check je handige tips en adviezen voor laadpaal laten installeren in Geertruidenberg. Bekijk ook meer info over Elektrische auto leasen.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Geertruidenberg kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Achterhaal de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1- of 3-fasen aansluitingen
Een 1-fase laadpaal draait op de doorsnee 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. In principe heeft elke woning sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie kan maar liefst 3x 230V leveren. Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadpaal is dus in staat om veel sneller auto’s op te laden. Heb je geen 3-fase aansluiting? Voor een paar honderd euro kun jij jouw meterkast in orde laten maken door een elektricien in Geertruidenberg. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een privé oplaadpaal voor je huis?

Spotgoedkoop opladen en altijd verzekerd van een vrije plek

Vaste of losse laadkabel
Er kan gekozen worden uit 2 opties: een laadzuil met een vaste kabel of een losse variant. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Een bijkomend voordeel is dat je ze in XL-formaat kunt bestellen, vaak wel 6 – 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het een rommelig geheel wordt. Tenslotte is het zo dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Waarom er gekozen moet worden voor een losse kabel (net als socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de standaard kabel die is meegeleverd vanaf de fabriek. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en hoef je je geen zorgen te maken dat de kabel wordt aangetast door wind of regen. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadpaal zonder vaste kabel is vaak de beste keuze. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Alternatief: kies ook eens voor snelladers in Geertruidenberg.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Erg handig wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Slimme toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen vaak ingebouwde slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: alleen bevoegde personen kunnen de laadpaal gebruiken.
 • Gebarenherkenning: door middel van simpele gebaren een laadsessie starten of beëindigen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden wanneer de kabel wordt aangesloten.
 • Abonnementen & Laadpas: mogelijkheid om gastgebruik toe te staan.

Laadpaal installateur Geertruidenberg vergelijken

De aanschafprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €950 tot en met €3275. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Bovendien kan je kiezen voor slimme laadpunten met innovatieve functies als gebarenherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Geertruidenberg.

Type laadstationLaadcapaciteitOplaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€550- €605
1-fase laadpaal7,4 kW5 – 7 uur€530- €605
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€860- €1005
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Bekende merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: onderdeel van de shell group (veel expertise).
 4. Alfen: Een solide en hoogwaardig product voldoet aan strenge richtlijnen.
 5. Mennekes: Overal mobiel op de hoogte.
 6. EVhub: Betaalbare no-nonsense laadstations voor de particulier.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Eenvoudige bediening met start/stop knop.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Laden en afrekenen via een persoonlijke laadpas.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Het krachtige laadstation voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: 10 keer sneller dan standaard stopcontactladers.
 14. Andere opties: ABB, Etrel, Enovates, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba & Tritium, Efacec, Xcharge, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De prijzen voor een voordelige laadpaal installeren in Geertruidenberg wisselen tussen de €370 en €2125. Dit hangt vooral af van of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe groter het terrein, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Vaak wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Je kunt natuurlijk zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen circa €5,50 op maandbasis.

 • Inzicht in laadsessies en laadgedrag.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vind ervaren specialisten uit jouw streek.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Elektrisch rijden is behalve goed voor het milieu ook goed voor de portemonnee. Zo’n elektrische auto en het thuislaadpunt plus installatie heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. Op deze pagina hebben wij een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1038 kilometer (maandelijks). Op basis daarvan verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. Daarbij gaan we uit van de volgende kosten (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Geertruidenberg):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypeKosten p/kmPer maandP/jaar
Benzine rijden€0,115€119,37€1432,44
Elektrisch rijden€0,045€46,71€560,52
Besparing€0,0700€72,66€871,92
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Geertruidenberg

Rijd je een elektrische auto, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? In dat geval kan je zo’n openbaar oplaadpunt in Geertruidenberg aanvragen bij de gemeente. Houd rekening met verschillende voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Er is nog geen openbaar laadstation aanwezig in jouw directe omgeving.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale elektrische actieradius.

Als je aan deze voorwaarden voldoet wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en waar de laadzuil neergezet wordt. Ze checken daarvoor relevante zaken als toegankelijkheid en of het technisch kan. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Alle details kun je terugvinden op www.geertruidenberg.nl. Daar kom je er ook achter of er een subsidie mogelijk is. Veel gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Accu.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Geertruidenberg zijn er veel. Elke weggebruiker kan hier laden. Het is echter wel redelijk aan de prijs. De onkosten liggen tussen de €0,270 tot €0,575 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart treft jij de openbare laadstations in Geertruidenberg. Check tevens laadmogelijkheden en verkooppunten in Drimmelen, Oosterhout, Zundert, Etten-Leur en Alphen-Chaam.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden geertruidenberg-4931

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bekijk je de mogelijkheden voor een parkeerterrein met meer dan 10 parkeervakken? Naar de nieuwste wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidieregelingen. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de totale investering afschrijven in een willekeurig jaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, voor starters een interessante fiscale mogelijkheid.
 • Tevens kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen inclusief installatie varieert kostentechnisch tussen de €750 & €2575. De totaalprijs hangt af van het type laadstation (additionele slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en de noodzakelijke hardware voor de meterkast zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van jouw vaste energieleverancier zoals NLE, Essent, Budget energie, Engie, Eneco en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,05 p/100 km. Even om te vergelijken: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,80 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De vakman zal enkele aanpassingen moeten doen in de meterkast. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanuit de meterkast wordt een kabel naar buiten gelegd onder de grond. In overeenstemming met de specialist bereken je wat een goede plek is om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De laadpaal installateur in Geertruidenberg zet het laadstation vast tegen de muur of op een bevestigingspaal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Al met al is elke meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Het is daarbij wel essentieel dat de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Geertruidenberg kan het allemaal juist aansluiten. De kosten daarvoor bedragen circa €1100. Disclaimer: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt met name toegepast bij de Europese merken. Veruit de meest favoriete elektrische auto’s in Geertruidenberg zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Kan ik subsidie aanvragen als ik thuis een laadpaal plaats?
Nee, er is geen landelijke subsidiebeleid voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft een eigen beleid. De gemeente Geertruidenberg heeft op dit ogenblik geen financiële regelingen voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt verzoeken of het laadpunt nabij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook www.geertruidenberg.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie