Laadpaal Raamsdonk

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Je kunt dan beter kiezen voor een eigen laadpaal in Raamsdonk aan huis. D.m.v. jouw eigen laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Audi Q4 e-tron & Fiat 500e Berlina 42 kWh. Altijd een vrije plek bij de laadpaal en het is ook financieel gezien een goede investering. Op deze pagina check je extra informatie over betrouwbare laadpalen, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Dankzij een elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Voordelige autorijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te bestellen vanaf €915.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Raamsdonk

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Het opladen van een elektrisch voertuig zoals bijv. de Volkswagen ID.4 1st gaat steeds eenvoudiger. Een extra goedkope laadpaal Raamsdonk kopen is een uitstekend idee. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Ook is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de stroom / verbruikskosten (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Alles wat je nodig hebt is een eigen parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mijn EV en mijn woning/meterkast? Verderop vind je een aantal kooptips wat betreft laadpaal laten installeren in Raamsdonk. Op deze website lees je ook meer over Betrouwbare laadpassen.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Raamsdonk kan op 2 manieren worden geplaatst. Je kunt ‘m vastzetten aan de muur (wandbox) of op een montagepaal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen systeem
Een 1-fase laadpaal is compatibel met de reguliere 230V aansluiting. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke woning in Nederland heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem kan maar liefst 3x 230V leveren. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadzuil heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt eenvoudig de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Raamsdonk. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Goedkoop en snel laden en altijd een vrije plek!

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een kabel die afneembaar is. De meerwaarde van de vaste variant is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Een ander pluspunt is dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Een negatief aspect is dat de kabel wat gevoeliger wordt voor slijtage omdat er water in de kabel kan komen (behalve als je de luxe hebt dat je binnen kan laden). Een ander nadeel is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Ook is het in de praktijk zo dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is dat je er elke auto mee kan laden. Je gebruikt namelijk de stekker die je in de auto hebt liggen. Tevens ligt de kabel niet zo in het zicht en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel wordt aangeraden door de meeste EV-rijders. Ga je een ander elektrische auto rijden? Dan ben je geen extra geld kwijt aan een aanpassing van het laadstation. Advies: rijdt ook eens langs de snelladers in Raamsdonk.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee mogelijkheden: een enkele of een dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal auto’s dat aangesloten kunnen worden. Een enkele paal is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Heel erg praktisch wanneer je 2 auto’s in bezit hebt en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Slimme toepassingen
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben meer en meer slimme laadfuncties. In de volgende paragraaf check jij meer info over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat het gebruik tijdens de piekmomenten binnen de grenzen blijft.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Raamsdonk vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kosten van een laadstation voor thuis ligt tussen de €800 – €3400. De prijs hangt vooral af van het totale laadvermogen van de installatie. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Tevens zien we steeds meer slimme stations met toffe opties als Autostart die een hogere verkoopprijs hebben. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Raamsdonk.

Laadstation typeCapaciteitOplaadtijdPrijzen
1-fase laadpaal3,7 kW10,8 uur€550- €610
1-fase laadpaal7,4 kW5 uur€520- €625
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€825- €1030
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Goede merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Hightech vermogen met een compacte omvang.
 3. NewMotion: altijd met zorgvuldige en deskundige installatie.
 4. Alfen: Robuuste, veilige en betrouwbare laadstations.
 5. Mennekes: Sterk, duurzaam en efficiënt.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Stevige laadpalen met 2 mm staal ter versteviging.
 9. Blue Current: Slimme laadstations met vaste kabel of als socket.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Altijd connected met de speciale HUB.
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Met slimme NRGkick plug-adapters altijd de juiste connector.
 14. Alternatieve marken: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Schneider Electric , Flexicharge en Tritium, Zaptec, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Raamsdonk wisselen tussen de €410 en ongeveer €1850. Deze prijs komt tot stand door of er iets in de meterkast omgezet moet worden en de afstand tussen de meterkast en de locatie waar het laadstation komt. Hoe groter het perceel, hoe meer er gegraven moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Laadpas bij laadpaal aan huis
Bij sommige aanbieders wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een speciaal abonnement gekozen. Dit is geen vereiste, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €6,25 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Bekijk de beste installateurs uit jouw regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. Het kopen van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1124 kilometer op maandbasis. Hiermee becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In onze berekening kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Raamsdonk):

 • Benzine rijden 2024: €0,150/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,050/km
SoortPrijzen p/kmPer maandP/jaar
Benzine€0,150€168,60€2023,20
Elektrisch€0,050€56,20€674,40
Besparing€0,100€112,40€1348,80
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Geertruidenberg

Lease of koop jij een elektrische auto, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan een openbaar oplaadpunt in Raamsdonk aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In je direct wijk zijn slechts beperkte openbare laadstations beschikbaar.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een actieradius boven de minimale aantal kilometers.

Mits je voldoet aan de eisen bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente beslist uiteindelijk of en op welke locatie de laadzuil komt te staan. Ze overwegen daarbij relevante zaken als toegankelijkheid en veiligheid. Iedereen met een elektrische auto mag het gebruiken. Alle details is terug te lezen op www.geertruidenberg.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je in aanmerking komt voor een subsidie. Veel gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Op die site kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of bezoek onze pagina over Voordeligste laadpaal.

Overzicht met alle openbare oplaadpunten (juli 2024)

Laadstations in Raamsdonk zijn dagelijks beschikbaar. Iedereen met een abonnement mag daar in principe gebruik van maken. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De tarieven variëren tussen de €0,230 – €0,555 per kWh. Je moet een laadpas abonnement van bijv. Eflux of Vandebron hebben. In onze maps kaart treft je de openbare laadstations in Raamsdonk. Check tevens laadzuilen en aanbieders in Sprang-Capelle, Elshout, Drunen, Riel en Gilze.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden raamsdonk-5165

Alles over laadpunten voor zakelijk gebruik

Een laadpaal bij uw bedrijf is een prettige service voor personeel of bezoekers. Heb je een bedrijf met tenminste 10 parkeerplaatsen? Naar de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Aftrek van kleine investeringen in bedrijfsmiddelen, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Vaak gestelde vragen (FAQ) over elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een particulier laadpaal voor huis en laten installeren kost tussen de €800 en €2525. De totale investering hangt vooral af van het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de totale afstand tussen meterkast en de laadplek en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals een extra groep aanleggen.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je ontvangt een factuur met het verbruik X de kilowattuurprijs van je eigen energieleverancier zoals Engie, Budget energie, Energiedirect, Eneco, Essent en Oxxio, PowerPeers, Vattenfall, Pure energie. Dat is doorgaans zo’n €0,230 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,90 p/100 km. Ter vergelijking: een auto met benzinemotor kost ongeveer €9,80 p/100 km. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in de stroomkast in de woning. Zo zal het stroomnet in huis niet overbelast raken. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. Samen met de monteur bespreek je waar het station moet komen zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. Jouw laadpaal installateur in Raamsdonk bevestigt het laadstation aan de muur of op een montagepaal.

Welke aanpassingen in mijn meterkast zijn nodig?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Achterhaal of de groepenkast de 1-fase of 3-fase-aansluiting voorgeïnstalleerd heeft. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse modellen kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Raamsdonk kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €925. Belangrijk: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Laadkabel + stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Een groot deel van de gangbare elektrische auto’s in Raamsdonk beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpalen in Nederland beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Op dit moment zijn er geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio heeft een eigen beleid. De gemeente Geertruidenberg biedt op het ogenblik geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Eventueel kun je wel proberen om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt niet al te ver van jouw woning kan komen. Voor meer informatie zie www.geertruidenberg.nl.

Plaats een reactie