Laadpaal Gilze

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Hierdoor zien we ook dat de aanwezige openbare oplaadpunten steeds meer in trek zijn. Dit probleem kan je omzeilen dankzij een eigen laadpaal in Gilze aan huis. Door gebruik te maken van een particulier laadstation ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Volvo XC40 P8 AWD Recharge of jouw Hyundai Kona Electric 39 kWh. Je kunt altijd direct je auto aan de lader zetten en de kWh prijs is voordeliger. Middels onze vergelijker lees je praktische informatie over verschillende soorten laadpalen, helpen we je bij het kiezen van het juiste product en kom je in contact met leveranciers en installateurs uit jouw gemeente.

 • Door gebruik te maken van een elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Elke dag opnieuw een volle accu, en dus een maximale actieradius.
 • Goedkoop rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Een slimme laadpaal aan huis laat je al plaatsen voor €905.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Gilze

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Jouw elektrische auto opladen zoals bijv. een BMW iX3 kan je tegenwoordig op veel plekken doen. Een extra goedkope laadpaal Gilze kopen is iets wat je zeker moet overwegen. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een 100% actieradius. Verder is het een stuk voordeliger dan bij laden bij openbare stations. Wel heb je te maken met de laadpaal zelf, de installatiekosten en de kWh prijs voor de stroom (met zonnepanelen wordt het helemaal voordelig rijden). Alles wat je nodig hebt is een eigen oprit/parkeerplaats. Welke laadpaal is geschikt voor mij EV en woning? Hieronder delen we aantal belangrijke aandachtspunten ten aanzien van laadpaal laten installeren in Gilze. Of klik door voor meer informatie over Duurzame mobiliteit.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Gilze kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een losse paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Denk vooraf na over hoeveel afstand er zit tussen de laadplek en jouw parkeerplaats zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
De 1 fase aansluiting werkt met de standaardaansluiting van 230V. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk adres beschikt over sowieso een 1-fase aansluiting (1x30a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom (400V). Het maximale vermogen is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt dan de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Gilze. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een oplaadstation aan huis

De voordeligste manier van opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: vast of los
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een verplaatsbare kabel. Het pluspunt van een vaste kabel is dat je niet eerst een losse kabel uit je koffer hoeft te halen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Belangrijk nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden door de (soms) slechte weersomstandigheden (dit is natuurlijk niet het geval als je binnen laadt). Wat we ook vaak horen is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Bovendien is het in de praktijk zo dat elke EV weer net een andere stekker nodig heeft.

Het gemak van een losse kabel (alsook voor een socket) is dat dit geschikt is voor meer verschillende auto’s. Het laadproces doe je met de reguliere meegeleverde kabel. Overigens is het een strakker geheel en profiteer je van een langere levensduur. Het belangrijkste nadeel is dat er een extra stap is als je gaat laden. Eerst moet je de losse kabel erbij pakken, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je over een paar jaar een nieuw elektrisch voertuig? Dan hoef je het laadpunt niet om te bouwen. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Gilze.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee keuzes: 1 aansluiting of 2 aansluitingen. Hetgeen waar ze in verschillen is het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan nooit meer dan 1 auto opladen, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Heel erg praktisch wanneer je gezin over 2 voertuigen beschikt of juist voor bedrijven.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen intuïtieve slimme laadfuncties. Bijgaand delen we meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de praktische functies voor thuis.

 • Dynamic Load Balancing: automatische optimalisering en verdeling van stroom.
 • Peak shaving: voorkomt overbelasting van het elektriciteitsnet tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: zo kan je hands-free jouw laadpaal ontgrendelen.
 • Gebarenherkenning: bedien het systeem met eenvoudige handgebaren (soms ook met voice).
 • AutoStart / Plug&Charge: ook wel plug & charge, direct laden zonder pasje.
 • Abonnementen & Laadpas: eenvoudig jouw laadpaal openstellen voor derden.

Laadpaal installateur Gilze vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De prijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €875 t/m €3025. De prijzen worden voor een groot deel bepaald door de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Ook onderscheiden we slimme opladers met opties als Autostart die in aanschaf duurder zijn. In de bijgaande tabel tref je de kosten laadpaal Gilze.

Laadstation typeVermogenLaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW11 uur€530- €650
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€510- €600
3-fase laadpaal11 kW4,5 uur€660- €800
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€880- €1075
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top producten

 1. EVBox:Standaard 3 jaar garantie.
 2. Wallbox (wandlader): Beheer meerdere gebruikers en laders met MyWallbox.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: Compatibel met alle elektrische auto’s.
 5. Mennekes: Kompact, praktisch en premium.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Personalisering van laadstation mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: Geschikt voor 1-fase, 2-fase en 3-fase voertuigen.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Laadsessies op afstand starten en stoppen met slimme App.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Delta, Etrel, Eaton, Etrel, Keba, Hypercharger, Schneider Electric of Tritium, Efacec, Circontrol, Xcharge.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Gilze wisselen tussen de €300 en €2075. Deze prijs komt tot stand door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe langer deze afstand, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en zal ook het aantal kabelmeters toenemen.

Abonnementsprijzen laadpassen
Bij steeds meer services wordt bij de installatie van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Je kunt natuurlijk zonder, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €6,50 op maandbasis.

 • Altijd inzicht in je laadgebruik.
 • De kosten worden automatisch verrekend met je werkgever.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Je kunt rekenen op 24/7 support en actuele software.

Laadpaal voor thuis aanschaffen?

Check goede verkooppunten die werken in je omgeving.

Gemiddelde besparing elektrisch rijden

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand illustreren we dit met een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1119 km (maandelijks). Op basis van dit gemiddelde verwachten we wat de verwachte kostenbesparing is. In onze calculatie nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Gilze):

 • Benzine rijden 2024: €0,125/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,045/km
TypePrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,125€139,88€1678,50
Elektrisch rijden€0,045€50,36€604,26
Besparing€0,080€89,52€1074,24
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gilze en Rijen

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? En is er in jouw directe omgeving nog een openbaar laadpunt? Op dat moment kan jij zo’n openbaar oplaadpunt in Gilze aanvragen bij de gemeente. De gemeente hanteert strenge eisen:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • Op dit moment is er nog geen openbaar laadstation in de straat.
 • De indiener beschikt over een EV/hybride auto met een minimale actieradius of accucapaciteit.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen neemt de gemeente de aanvraag in acht. De gemeente zal concluderen of en op welke locatie de laadzuil aangesloten wordt. Ze analyseren hiervoor zaken als vindbaarheid en doorstroming. Elke inwoner kan het gebruiken. Extra achtergrondinfo is beschikbaar op www.gilzerijen.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten kiezen ervoor de exploitatie te laten verlopen via Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in 6 stappen een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Betrouwbare laadpassen.

Lijst met openbare laadpunten (juli 2024)

Laadstations in Gilze zien we steeds meer. Iedere EV-bezitter heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De prijzen schommelen tussen de €0,255 tot wel €0,595 per kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In onze maps kaart doorzoek je de openbare laadstations in Gilze. Doorzoek daarnaast laadzuilen en verkopers in Hulten, Molenschot, Rijen, Castelre en Ulicoten.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden gilze-5126

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal naast kantoor is een prettige service voor je eigen werknemers, maar ook voor zakelijke relaties. Bezit je een gebouw met tenminste 10 parkeerplaatsen? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen zijn financieel ook erg interessant. Zo zijn er een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarbovenop kan je iets bijverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het gebruik van de palen.


Alles wat je moet weten over thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Een eigen laadpaal voor huis met daarbij de installatie kost tussen de €1000 – €2050. De totaalprijs komt tot stand door het soort laadsysteem (wel of geen slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand tussen meterkast en laadstation en eventuele aanpassingen in de meterkast zoals het laten plaatsen van een extra stroomgroep of aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het goedkoopste om thuis je elektrische auto op te laden. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij de stroomaanbieder van je huis zoals Energiedirect, Essent, Budget energie, Engie, NLE en Vandebron, Pure energie, PowerPeers, Vattenfall. Dit is nu ongeveer €0,215 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €3,75 p/100 km. Ter illustratie: een auto met benzinemotor kost je al snel €9,60 per 100 kilometer. Als de laadpaal draait op zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. Een basis EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe wordt het geïnstalleerd?
De expert kan indien noodzakelijk een stroomgroep aanleggen in de stroomkast in de woning. Op die manier kunnen alle apparaten in de woning veilig werken. Via de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Gilze plaatst het oplaadpunt tegen de muur of op een paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Over het algemeen is iedere meterkast geschikt te maken om een elektrische auto op te laden. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgerust. De eerste elektrische voertuigen waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Moderne EV’s vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. In de volksmond wordt het ook wel krachtstroom genoemd. Dit snelladen zal je de nodige uren besparen. Een laadpunt installatiebedrijf in Gilze zal al dit werk voor je oplossen. De prijzen van deze service bedragen circa €900. Let op: door deze verzwaring betaal je mogelijk een hoger vastrecht.

Wat is het verschil tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse modellen. Model 2 wordt gebruikt door merken uit de Europese Unie. Veel bekende elektrische auto’s in Gilze beschikken over een type 2 aansluiting. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Krijg ik subsidie als ik thuis een laadpaal laat plaatsen?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Iedere regio vult dit op zijn eigen manier in. De gemeente Gilze en Rijen verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt in de buurt van jouw huis kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.gilzerijen.nl.

Plaats een reactie