Laadpaal Rijen

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. De oplossing is een 100% eigen laadpaal in Rijen aan huis. Door middel van een laadstation op eigen terrein ben je altijd verzekerd van een plekje voor jouw Tesla Model 3 Standard Range Plus of Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en het is een stuk voordeliger. Hier check je handige informatie over geschikte type laadpalen, bieden we een aantal handige kooptips en kun je direct een offerte aanvragen bij installateurs werkzaam in jouw regio.

 • Met behulp van jouw eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Altijd een volle accu, geen zorgen meer over de actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten wanneer je er extra zonnepanelen bij neemt.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €905.
 • Een particulier laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Rijen

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van de accu van een EV zoals bijvoorbeeld de Audi Q4 e-tron is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Rijen kopen biedt veel voordelen. Het werkt snel en veilig en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. Wel heb je te maken met de installatie, hardware, kabels en de verbruikskosten (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn auto en mijn situatie? Hierbij kan je aan de slag met bruikbare informatie wat betreft laadpaal laten installeren in Rijen. Op EVplan.nl lees je ook meer over Smart Charging.

Type montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Rijen kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of je bevestigt ‘m op een losse paal. Voor de rest werkt het precies hetzelfde. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase of 3-fasen station
Het 1 fase systeem werkt met de standaard 230 voltage. Het systeem werkt dan op standaard 16A. Je zit dan op maximaal 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). De 3-fase installatie maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadzuil kan dus veel sneller een auto opladen. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Rijen. Vergeet ook niet om deze aanpassing aan te vragen bij de netbeheerder.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en altijd een vrije plek!

Vaste of losse laadkabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse variant. Het gemak van een vastzittende kabel is dat er weinig handelingen nodig zijn om op te laden. Een bijkomend voordeel is dat je ze in meerdere formaten en lengtes kunt kopen, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Daarnaast kan het zijn dat het er niet zo netjes uit ziet. Daarbij moet ook opgemerkt worden dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (als mede een socket) is de mogelijkheid om elk type auto op te laden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Overigens is het een strakker geheel en blijft de kabel langer goed. Het minpunt is dat het altijd even iets langer duurt als je gaat laden. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, en aansluiten op zowel je auto als de EVbox. De oplossing met een losse kabel wordt door de meeste EV-gebruikers aanbevolen. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In dat geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Tip: zoek ook eens naar snelladers in Rijen.

Verschil enkele en dubbele laadpaal
We onderscheiden 2 soorten: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het onderscheid zit ‘m in hoeveel auto’s je er op aan kunt sluiten. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel station heeft 2 ingangen voor 2 auto’s. Ideaal als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt maar ook voor bedrijven en kantoren.

Smart functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder lees je meer achtergrondinfo over slimme laadpunten en de nieuwste snufjes.

 • Dynamic Load Balancing: genoeg stroom in huis en voor je auto zonder dat de meterkast overbelast raakt.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: De laadpaal kan alleen door geautoriseerde personen gebruikt worden.
 • Gebarenherkenning: Een laadsessie starten of stoppen met een simpel gebaar.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: laadkosten automatisch te verrekenen met je baas.

Laadpaal installateur Rijen vergelijken

De tarieven van laadpalen zijn heel divers. De kostprijs van een laadstation voor thuis schommelt tussen de €700 – €3325. De uiteindelijke prijs wordt voor het grootste gedeelte gevormd door het laadvermogen van het systeem. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Daarnaast kan je kiezen voor slimme systemen met toffe opties als voice of gezichtsherkenning die een stukje prijziger zijn. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Rijen.

Laadpaal typeCapaciteitLaadtijdOnkosten
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€520- €630
1-fase laadpaal7,4 kW5,6 uur€500- €640
3-fase laadpaal11 kW3 – 5 uur€650- €770
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€875- €1025
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Geschikt voor elke elektrische auto.
 2. Wallbox (wandlader): Mooi design en krachtige performance.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Standaard energiemeter voor het verrekenen van stroom.
 5. Mennekes: Slim kabelbeheer voor vaste kabels.
 6. EVhub: No-nonsense laadoplossingen voor een scherpe prijs.
 7. Webasto: Uitstekende prijs/kwaliteit verhouding.
 8. Ecotap: Populaire Homebox voor thuisgebruik.
 9. Blue Current: Zeer gebruiksvriendelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Zeer eenvoudig te bedienen laadstation.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt rekening met uw maximale capaciteit (dynamic loadbalancing).
 12. Tesla Wall Connector: De beste keuze voor de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Schneider Electric , Hypercharger & Tritium, Efacec, Xcharge, Zaptec.

laadstation-thuis-vergelijken

Tarieven voor installatie 2024
De huidige kosten van een voordelige laadpaal installeren in Rijen wisselen tussen de €310 & €2125. Dit is afhankelijk van of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de geschatte afstand voor boren / graven en kabels. Hoe groter het terrein, hoe meer boor/graafwerk noodzakelijk is en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement zijn circa €7,50 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Laadsessies thuis verrekenen met werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • 24/7 helpdesk support.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Vergelijk betrouwbare vakmannen in de regio.

Rekenvoorbeeld besparing elektrisch rijden

Auto rijden is duur, met elektrisch rijden kan je flink besparen. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt hebben een korte terugverdientijd. Bijgaand bieden wij een rekenvoorbeeld. In het voorbeeld gaan we uit van een kilometrage van 1116 kilometer per maand. Met dit getal ramen we wat je kunt besparen. In onze calculatie zijn de volgende tarieven van toepassing (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Rijen):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,110€122,76€1473,12
Elektrisch rijden€0,042€46,87€562,46
Besparing€0,068€75,89€910,66
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Gilze en Rijen

Lease of koop jij een elektrische auto, echter heb je thuis geen parkeerplek beschikbaar? En is er nog geen openbaar laadpunt in de buurt? Je mag dan zo’n openbaar oplaadpunt in Rijen aanvragen bij de gemeente. Hiervoor gelden wel een aantal voorwaarden:

 • Er is op je eigen kavel geen ruimte voor een laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • De aanvrager moet in het bezit zijn van een EV of hybride auto met een minimale elektrische actieradius.

Wanneer je voldoet aan de gestelde eisen zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente wijst uit of en waar de laadzuil werkzaam zal worden. Ze checken daarvoor zaken als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Iedereen met een elektrische auto kan het gebruiken. Alle info kun je terugvinden op www.gilzerijen.nl. Daar kan je ook naartoe om te kijken of er een subsidie mogelijk is. Het merendeel van de gemeenten hebben de uitvoering neergelegd bij Openbaarladen.nl. Via deze website kan je in een paar stappen een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Actieradius.

Lijst met openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Rijen zijn er voldoende. Iedereen met een EV kan terecht bij deze punten. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten lopen uiteen tussen de €0,240 – €0,610 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In de onderstaande kaart bekijk je de openbare laadstations in Rijen. Op deze site vind je ook laadplekken en aanbieders in Castelre, Ulicoten, s Gravenmoer, Hulsel en Hooge Mierde.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden rijen-5121

Laadpunten voor bedrijven

Een laadpaal bij je werk is een extra stukje service richting klanten, bezoekers en personeel. Heb je een gebouw met meer dan 10 parkeervakken? Tegenwoordig moet je rekening houden dat 10% van de plekken geschikt is voor EV’s. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder de regelingen bij energieleveranciers en subsidie van de overheid. Op deze site lees je hoe je tot wel 75% van de investeringskosten mag afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Tot 36% extra van de investeringskosten in mindering brengen op het bedrijfsresultaat.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, zeer interessanten voor de beginnende ondernemers.
 • Bovendien kan je als eigenaar van zakelijke laadpunten verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het gebruik.


Veelgestelde vragen (FAQ) over thuis elektrisch laden

Welke prijzen horen er bij een laadstation aan huis installeren?
Een laadpaal voor thuis inclusief de installatieservice kost +/- tussen de €900 en €2000. De kosten van het hele pakket hangt vooral af van het soort laadsysteem (softwarematige slimme functies), het minimale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er nog iets in de meterkast moet gebeuren zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Je elektrische auto thuis laden is financieel gunstig. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan jouw huidige energieleverancier zoals NLE, Eneco, Essent, Budget energie, Energiedirect en PowerPeers, Oxxio, Vandebron, Vattenfall. Dat is doorgaans zo’n €0,235 per kWh. De prijzen van elektrisch autorijden kunnen we dan ramen op ongeveer €3,65 p/100 km. Belangrijk: een benzineauto kost circa €10,30 p/100 km. In combinatie met zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De gemiddelde EV behoeft 12 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie van het laadpunt?
De vakman zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in de meterkast. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanuit de meterkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de installateur overleg je waar het station moet komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De gecertificeerde laadpaal installateur in Rijen monteert ‘m in overleg tegen de muur of op een montagepaal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Al met al is iedere meterkast geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Bij oudere woningen moet er vaak wel wat omgezet worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De vroegere modellen kon men nog opladen op 220V (1-fase). De huidige modellen vereisen wat meer capaciteit (3-fasen laadpunt). Dit kennen we ook als krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Rijen kan dit uit handen nemen. De tarieven hiervan bedragen zo’n €1000. Bedenk wel: Het kan zijn dat hiervoor extra kosten voor vastrecht gelden.

Type 1 en type 2 stekkers, wat is het verschil?
Laadkabels / stekkers heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt vooral gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest bekende elektrische auto’s in Rijen zijn compatibel met een type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland zijn voorzien van type 2 stekkers (Mennekes).

Kan ik subsidie krijgen voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op je oprit. Elke gemeente kan hier wel een eigen beleid op maken. De gemeente Gilze en Rijen verschaft momenteel geen subsidies of korting op een particuliere laadpaal. Je kunt het wel overwegen om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt aanvragen of het oplaadpunt vlakbij jouw huis geïnstalleerd kan worden. Voor meer informatie zie www.gilzerijen.nl.

Plaats een reactie