Laadpaal Hulsel

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de toekomst. Dit resulteert in het feit dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. EV-rijders kiezen dan ook steeds vaker voor een handige laadpaal in Hulsel aan huis. Via een particulier laadstation geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Volkswagen ID.4 1st of jouw Tesla Model X Long Range Plus. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Op deze website tref je praktische informatie over betrouwbare soorten laadpalen, krijg je inzicht in de mogelijkheden en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk bij jou in de regio.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal worden je kilometers nog goedkoper.
 • Niet afhankelijk van de beschikbaarheid van een openbare laadpaal.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis is al te koop voor €910.
 • Een thuis-laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Hulsel

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals bijv. de BMW i4 kan op steeds meer plekken. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Hulsel kopen is iets wat we steeds meer zien. Nooit meer in de rij bij een laadstation en je rijdt elke ochtend weg met een goed geladen accu. Daarnaast is het veel betaalbaarder dan een publiek toegankelijk laadstation. Wat betreft kosten heb je te maken met de initiële aanschaf + installatie en de verbruikskosten (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een parkeerplaats/garage of oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn voertuig en mijn woning? In het gedeelte hieronder bespreken we belangrijke aspecten om over na te denken omtrent laadpaal laten installeren in Hulsel. Of klik door voor meer informatie over Goedkoopste elektrische auto.

Wallbox of vrije laadpaal
Een laadstation Hulsel kan op verschillende manieren worden gemonteerd. Je kunt het installeren aan de muur als een wandmodel (wandbox) of op een stevige paal. Er zit verder geen verschil tussen deze opties. Analyseer de afstand tot de parkeerplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen station
Een 1-fase laadzuil werkt met de reguliere 230V aansluiting. Standaard heeft ddit een vermogen van 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). De 3-fase installatie gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Het maximale laadvermogen van deze aansluiting is 11 kW. Een 3-fase laadstation kan dus veel sneller een auto opladen. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt gemakkelijk de meterkast laten voldoen aan de eisen door een elektricien in Hulsel. De netbeheerder kan vervolgens de capaciteit van de energieaansluiting veranderen.

Een oplaadpaal aan huis?

Spotgoedkoop opladen en nooit meer in de rij bij een laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een geïntegreerde vaste kabel of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Wat hierbij ook handig is is dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, bij EV-box tot wel 8 meter. Het minpunt is dat de levensduur van de kabel minder is omdat deze sneller nat wordt (tenzij je binnen laadt). Waar je ook rekening mee moet houden is dat het er niet zo netjes uit ziet. Ook moet je opletten dat oudere modellen weer een andere stekker gebruiken dan nieuwere modellen.

Het gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Je gebruikt namelijk de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Tevens is het een strakker geheel en hoef jij je niet druk te maken over slijtage. Het grote nadeel is dat je steeds een extra handeling moet uitvoeren als je even snel wilt laden. Je moet dan altijd alles uit de auto halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je jouw laadzuil niet weer opnieuw aan te passen. Alternatief: bekijk ook de snelladers in Hulsel.

Enkele of dubbele laadpaal
Jij kunt gaan voor één aansluiting of twee aansluitingen. Het verschil heeft te maken met het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekkeringang heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, met een dubbel laadstation kun je 2 EV’s tegelijkertijd aansluiten. Erg handig als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s of als je een laadpunt beschikbaar wilt stellen aan bezoekers.

Slimme functies
De nieuwe generatie laadoplossingen hebben steeds vaker slimme laadfuncties. In het gedeelte hieronder check je een uiteenzetting over slimme laadpunten en de nieuwste innovaties.

 • Dynamic Load Balancing: past laadvermogen automatisch aan op beschikbare hoeveelheid stroom.
 • Peak shaving: met Peak Shaving kunt u voor uw laadstations een maximale capaciteit instellen.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: bij een laadstation met autostart heb je geen pasje, tag of sleutel nodig. Plug & play!
 • Abonnementen & Laadpas: Altijd maximaal inzicht in alle laadsessies.

Laadpaal installateur Hulsel vergelijken

Die consumentenprijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kosten van een laadstation voor thuis loopt uiteen tussen de €950 tot €3000. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de laadcapaciteit van het station. Hoe krachtiger je systeem, hoe sneller je de batterij maximale hebt geladen. Daarnaast heb je de keuze uit slimme opladers met extra functies als voice of gezichtsherkenning die een hogere verkoopprijs hebben. Hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Hulsel.

Type laadpaalLaadcapaciteitLaadtijdKosten
1-fase laadpaal3,7 kW11 – 12 uur€505- €645
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€500- €625
3-fase laadpaal11 kW3,6 uur€665- €800
3-fase laadpaal22 kW1,8 – 2 uur€835- €1065
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende systemen

 1. EVBox:Ingebouwde elektrische beveiligingen.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: 24/7 ondersteuning van het serviceteam.
 4. Alfen: Betrouwbare laadpalen van Nederlandse bodem.
 5. Mennekes: Robuust, mooi van vorm, aansluitklaar.
 6. EVhub: Hoogwaardig en slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme technologie in een slank design laadstation.
 8. Ecotap: Gebruiksvriendelijke en uitgebreide Ecotap managementtool.
 9. Blue Current: Laden met alle gebruikelijke laadpassen via RFID.
 10. Chargepoint: Geschikt voor alle typen elektrische auto’s.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Flexibel en eenvoudig de laadstroom aanpassen.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Flexicharge, Hypercharger, Keba of Tritium, Xcharge, Efacec, Circontrol.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Hulsel wisselen tussen de €390 en +/- €2200. Dit hangt af van een inschattingen van het installatiewerk (meterkast) en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe groter het terrein, hoe meer graafwerk er gedaan moet worden en des te meer (dure) kabels er nodig zijn.

Abonnementstarieven laadpassen
Optioneel wordt bij het kopen van een laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Het kan ook prima zonder, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen bedragen zo’n €6,75 (maandelijks).

 • Inzicht in je laadsessies.
 • Automatisch factureren en declareren van de laadkosten.
 • Zelf een kWh-prijs instellen voor gastgebruik.
 • Profiteer van 24/7 service en updates.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Zoek populaire installateurs in de regio.

Hoeveel voordeel behaal ik met een elektrische auto?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. Het kopen van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf kennen een aantrekkelijke terugverdientijd. In de tabel hieronder vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1112 kilometer (maandelijks). Met dit aantal kilometers berekenen we wat de mogelijke besparing zal zijn. In ons geval kiezen we voor de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Hulsel):

 • Benzine rijden 2024: €0,145/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,049/km
AandrijvingKosten p/kmPer maandPer jaar
Benzine€0,145€161,24€1934,88
Elektrisch rijden€0,049€54,49€653,86
Besparing€0,096€106,75€1281,02
Gemiddelde besparing van elektrisch rijden in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reusel-De Mierden

Lease of koop jij een elektrische auto, echter beschikt je niet over een eigen oprit? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Hulsel aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Je hebt niet genoeg ruimte voor een eigen laadpunt.
 • In de directe omgeving is er nog geen openbaar laadstation beschikbaar.
 • Je bezit een elektrische of hybride auto met een noemenswaardige actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente geeft aan of en in welke straat de laadzuil komt te staan. Ze checken daarvoor zaken als toegankelijkheid en parkeerdruk. Elke EV-eigenaar kan terecht bij dit oplaadpunt. Updates en informatie kan je bekijken op www.reuseldemierden.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Steeds meer gemeenten laten alles uitvoeren door Openbaarladen.nl. Op deze website kan je vrij simpel een openbare laadpaal aanvragen. Op EVplan.nl lees je ook alles over Zero Emission.

Openbare oplaadpunten zoeken (mei 2024)

Laadstations in Hulsel zijn op steeds meer plekken te vinden. Elke laadpashouder kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De onkosten variëren tussen de €0,285 en €0,595 p/kWh. Om te laden moet je een laadpas abonnement hebben. In de afbeelding hieronder check jij de openbare laadstations in Hulsel. Check tevens laadmogelijkheden en verkooppunten in Hooge Mierde, Lage Mierde, Oost West en Middelbeers, Haghorst en Diessen.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden hulsel-5096

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is heel praktisch voor bijv. je personeel en relaties. Gaat het om een bedrijfspand met minimaal 10 parkeerplaatsen? Op basis van de huidige wetgeving zal je 10% van de plekken moeten reserveren voor EV-rijders. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder verschillende subsidieregelingen. Zo is er een regeling waarmee je wel 75% van de investeringskoten kunt afschrijven.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Speciale regeling voor groene investeringen vanaf €2.500 (tot 36% aftrekbaar).
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 75% aftrekbaar.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een manier om kleine investeringen af te schrijven, wordt vooral door startende ondernemingen gebruikt.
 • Daarbovenop kunnen bedrijven verdienen door derden te laten betalen voor het opladen.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een laadstation aan huis laten installeren, wat kost het?
Een individueel laadpaal voor huis inclusief plaatsing zit zo tussen de €775 – €2350. De kosten van het hele pakket is afhankelijk van het soort systeem (wel/geen slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en het werk dat in de meterkast uitgevoerd moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Wat kost het om mijn auto thuis op te laden?
Een elektrische auto opladen met je eigen lader is het meest voordelig. Je rekent de kilowattuurprijs af bij jouw vaste energieleverancier zoals Essent, NLE, Eneco, Engie, Budget energie en Vattenfall, PowerPeers, Pure energie, Vandebron. Dit is nu ongeveer €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €3,80 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzine aangedreven auto kost om en nabij de €10,30 per 100 kilometer. Als je laadt met eigen zonnepanelen kan je jouw EV na verloop van tijd echt gratis laden. Een normale EV vergt 10 – 16 zonnepanelen om per jaar op eigen zonne-energie in alle kilometers te kunnen voorzien in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De expert zal indien nodig eerst wat groepen plaatsen in het centrale stroompunt in je huis. Zo voorkom je dat de boel overbelast raakt. Vanaf de meterkast gaat de kabel meestal via de kruipruimte naar buiten. In samenspraak met de vakman bepaal je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. Jouw laadpaal installateur in Hulsel plaatst het als wallbox aan de muur of op een speciale paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is ieder huis in staat om een elektrische auto te voorzien van stroom. Met name bij oudere huizen moet er wel wat gebeuren. Belangrijk is of de meterkast met een 1-fase of 3-fase-aansluiting is uitgevoerd. De vroegere modellen konden worden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve elektrische voertuigen vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit komt neer op krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Hulsel kan dit allemaal regelen. De tarieven hiervan bedragen circa €1125. Let op: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Wat zijn type 1 en type 2 stekkers?
Stekkers heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Japanse & Amerikaanse automerken. Model 2 wordt vooral gebruikt door verschillende merken binnen de EU. Veruit de meest populaire elektrische auto’s in Hulsel kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt. Elke gemeente heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Reusel-De Mierden verstrekt op dit moment geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadstation aan te vragen. Je kunt specifiek verzoeken of deze laadpaal nabij jouw woning geplaatst mag worden. Voor meer informatie zie www.reuseldemierden.nl.

Plaats een reactie