Laadpaal Lage Mierde

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Dat betekent ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Het alternatief is een 100% eigen laadpaal in Lage Mierde aan huis. Middels een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw Skoda Enyaq iV 80 of Renault Zoe ZE50 R135. Niet meer wachten op een vrije plek en de kWh prijs is voordeliger. Op deze website tref je bruikbare informatie over meerdere type laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk werkzaam in jouw regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal rijd je extreem voordelig.
 • Je bent niet afhankelijk van andere weggebruikers.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, en dat betekent altijd een optimale actieradius.
 • Nog voordeliger rijden in combinatie met eigen zonnepanelen op je woning.
 • Deze slimme laadpaal aan huis bestel je al vanaf €910.
 • Een individueel laadstation heeft een gemiddelde terugverdientijd van 7-8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Lage Mierde

Elektrisch rijden zien we steeds meer. Jouw elektrische auto opladen als onder andere de Skoda Enyaq iV 80 is op dit moment mogelijk op veel manieren. Een extra goedkope laadpaal Lage Mierde kopen biedt veel voordelen. Laden gaat dan op een laagdrempelige manier en je kunt rekenen op een lange actieradius. Verder is het veel betaalbaarder dan een laadstation in de omgeving. De kosten bestaan uit: de installatie, hardware, kabels en uiteraard de verbruikte stroom (we raden aan om hiervoor ook zonnepanelen te gebruiken). Een belangrijke randvoorwaarde is dat je beschikt over een parkeerplaats/garage of oprit. Welke laadpaal is geschikt voor mijn situatie? Op deze pagina kan je aan de slag met handige tips en adviezen met betrekking tot laadpaal laten installeren in Lage Mierde. Zie ook onze informatie over Onderhoud.

Vrije laadpaal of wallbox
Een laadstation Lage Mierde kan je op twee verschillende manieren plaatsen. Je kunt het laten plaatsen als wandbox aan de muur of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Bekijk kritisch de afstand tussen de auto en de laadplek, zo heb je niet al te veel laadkabels nodig.

1-fase of 3-fasen apparaat
De 1-fase variant functioneert met de reguliere 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Reken dan op z’n 3.7 kW laadvermogen per uur. Elk woonadres in ons land heeft minstens (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem gebruikt krachtstroom (400V ipv 230V). Reken dan op z’n 11 kW laadvermogen per uur. Het 3-fase systeem heeft dus een oplaadkracht die 3 keer hoger ligt. Heb je geen 3-fase aansluiting? Je kunt de meterkast geschikt laten maken door een elektricien in Lage Mierde. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Jouw eigen oplaadpunt laten plaatsen

De voordeligste manier van opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn eigenlijk 2 mogelijkheden: een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een losse kabel. Het belangrijkste voordeel van een vaste kabel is dat je ‘m heel snel kunt aansluiten op jouw auto. Ook is het goed om te weten dat je deze vaste kabels in allerlei lengtes hebt, vaak wel 6 – 8 meter. Waar je op moet letten is dat de kabel in de praktijk vaak minder lang mee gaat door de (soms) slechte weersomstandigheden (of je moet de auto binnen opladen). Wat je ook vaak ziet is dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde moet je opletten dat je niet alle EV’s kunt laden met een vaste kabel.

Het grote gemak van een losse kabel (of socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Overigens heb je geen rommelige hangende kabels en gaat jouw kabel langer mee. Belangrijk nadeel is dat er een extra stap is als je wilt laden. Je moet dan eerst de kabel uit je auto halen, daarna sluit je ‘m aan. Een laadzuil met losse kabel werkt in de praktijk vaak het best. Neem je een nieuwe EV met een andere aansluiting? In zo’n geval kan je gewoon jouw huidige paal blijven gebruiken. Advies: probeer ook eens de snelladers in Lage Mierde.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
We onderscheiden twee soorten: een enkel of een dubbel laadstation. Het enige verschil zit hem in het aantal auto’s dat je kunt aansluiten. Een paal met 1 stekker aansluiting is geschikt om 1 voertuig op te laden, een dubbel uitgevoerd systeem is geschikt voor 2 EV’s. Dit biedt uitkomst als je een huishouden hebt met meerdere elektrische auto’s maar ook voor bedrijven en kantoren.

Slimme functies
De huidige oplossingen hebben milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij vind jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren en onnodige kosten.
 • Gezichtsherkenning: uitsluitend opladen wanneer jij zelf het systeem hebt ontgrendeld.
 • Gebarenherkenning: met bepaalde bewegingen activeer je laadsessies, of stop je juist een laadsessie.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Lage Mierde vergelijken

De prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De kostprijs van een laadstation voor thuis ligt tussen de €700 en €3150. Het prijskaartje hangt met name af van het laadvermogen van het systeem. Hoe meer vermogen het station heeft, hoe sneller de batterij weer op 100% zit. Ook onderscheiden we slimme laadpunten met opties als Autostart die kostbaarder zijn. In de lijst hieronder staan de huidige kosten laadpaal Lage Mierde.

Laadstation typeVermogenOplaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW12 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€510- €625
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€685- €790
3-fase laadpaal22 kW1,8 uur€855- €930
Prijzen van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Top leveranciers

 1. EVBox:Vakkundige en gecertificeerde.
 2. Wallbox (wandlader): Realtime oplaadcontrole.
 3. NewMotion: altijd met Dynamic Power Management.
 4. Alfen: Montage aan wand of losstaand met optionele montagepaal.
 5. Mennekes: Wereldwijde specialist voor industriële stekkervoorzieningen.
 6. EVhub: Dashboard voor facturatie, verrekening en stroomverbruik.
 7. Webasto: Plug & Charge-functie en slimme functies.
 8. Ecotap: Optioneel leverbaar met vaste kabel.
 9. Blue Current: Compacte, betrouwbare en gemakkelijke laadstations.
 10. Chargepoint: Een fraaie laadpaal in 11 kW of 22 kW uitvoering.
 11. Myenergi / Zappi: Houdt al jouw laadsessies bij.
 12. Tesla Wall Connector: Razendsnel opladen van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Ideaal op de campingplaats of bij een hotel.
 14. Andere mogelijkheden: ABB, Eaton, Enovates, Etrel, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger of Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatieprijzen 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Lage Mierde lopen uiteen tussen de €300 tot €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door of alle benodigde aansluitingen reeds aanwezig zijn en de totale afstand qua kabels en graafwerk. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en hoe meer kabels benodigd zijn.

Kosten van het laadpas abonnement
Eventueel wordt bij de installatie van jouw laadpaal voor een elektrische auto een Backoffice abonnement gekozen. Dit is (zeker als jij de enige gebruiker bent) geen noodzaak, maar dan mis je wel enkele voordelen. De kosten van deze laadpaal abonnementen liggen rond de €5,50 p/maand.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatisch je stroomkosten laten verrekenen.
 • instellen van laadkosten voor gastgebruik.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Laadpaal bij je thuis installeren?

Achterhaal betrouwbare specialisten in de regio.

Kan ik veel geld besparen met elektrisch rijden?

Elektrisch rijden kan veel geld besparen. De elektrische auto en jouw thuislaadpunt heb je al gauw terugverdiend, daarna begint de winst. In het onderstaande gedeelte vind je een rekenvoorbeeld. Een Nederlandse automobilist rijdt gemiddeld 1110 km per 4 weken. Op basis daarvan calculeren we met welke kosten je rekening moet houden. In ons voorbeeld gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Lage Mierde):

 • Benzine rijden 2024: €0,135/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,047/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine rijden€0,135€149,85€1798,20
Elektrisch€0,047€52,17€626,04
Besparing€0,088€97,68€1172,16
Vergelijking elektrisch rijden en en benzine in mei 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reusel-De Mierden

Lease of koop jij een elektrische auto, maar heb je thuis geen plek voor laadstations? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Lage Mierde aanvragen bij de gemeente. Er kunnen per gemeente wel additionele voorwaarden gelden:

 • Je kunt geen laadpunt op eigen terrein realiseren.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Op het moment dat jij hieraan voldoet neemt de gemeente jouw aanvraag in behandeling. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke straat de laadzuil gemonteerd wordt. Ze analyseren hiervoor variabelen als bereikbaarheid en doorstroming. Elke EV-eigenaar kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Uitgebreide informatie is beschikbaar op www.reuseldemierden.nl. Hier lees je bovendien of je een subsidie kunt krijgen. Flink wat gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of lees meer informatie over Informatie over elektrisch rijden.

Overzicht met openbare oplaadpunten (mei 2024)

Laadstations in Lage Mierde kan je op meer en meer plekken vinden. Elke weggebruiker kan hier laden. Vergeleken met thuis laden is het vrij kostbaar. De prijzen lopen uiteen tussen de €0,275 tot €0,595 p/kWh. Let op: een laadpas abonnement is een vereiste. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Lage Mierde. Vergelijk ook oplaadpunten en verkopers in Oost West en Middelbeers, Haghorst, Diessen, Esbeek en Biest-Houtakker.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden lage-mierde-5094

Mogelijkheden voor zakelijke laadpunten

Een laadpaal op de parkeerplaats bij kantoor biedt veel uitkomst voor klanten, bezoekers en personeel. Bezit je een kantoorpand met tenminste 10 parkeerplaatsen? Overeenkomstig de nieuwste wetgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kunnen ook aantrekkelijk worden aangeschaft d.m.v. een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Profiteren van een investeringsaftrek 13,5%, 27% of maar liefst 36%.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de investeringskosten in een bedrijfsmiddel dat op de Milieulijst afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een optie voor snelle afschrijvingen voor beperkte investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Daarnaast kunnen bedrijven verdienen door externe gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen aangaande thuis elektrisch laden

Welke tarieven worden gerekend voor een laadstation aan huis?
Het aankopen van een laadpaal en laten installeren varieert kostentechnisch tussen de €925 en €2250. De kosten van het hele pakket wordt gecalculeerd a.d.h.v. het soort systeem (softwarematige slimme functies), het totale laadvermogen, afstand tussen de meterkast en de locatie waar het station komt en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals een extra groep of een extra aardlekschakelaar.

Wat kost een auto thuis opladen?
Het is het meest voordelig om thuis je elektrische auto te laden. De kilowattuurprijs betaal je gewoon via de normale energierekening aan jouw leveranciers van energie zoals Eneco, Energiedirect, NLE, Budget energie, Essent en PowerPeers, Oxxio, Vattenfall, Vandebron. Rekenen op zo’n €0,240 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 per 100 kilometer. Ter illustratie: een benzineauto kost je al snel €10,05 p/100 km. Als je het integreert met zonnepanelen kan je uiteindelijk zelfs gratis laden. De gemiddelde EV heeft ongeveer 8 – 16 zonnepanelen nodig om een heel jaar lang de kunnen rijden op zonnestroom in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De leverancier legt een aparte stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Van de stroomkast loopt de kabel ondergrond naar de gewenste plek. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is om zo de graafwerkzaamheden te minimaliseren. De ervaren laadpaal installateur in Lage Mierde bevestigt het laadstation aan de muur of op een vrijstaande paal.

Kan er een laadpaal aangesloten worden op mijn laadpaal?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Soms moet er wel wat aangepast worden. Hierbij is van belang of de woning een 1-fase of 3-fase-aansluiting heeft. De allereerste elektrische auto’s kon men nog opladen op 220V (1-fase). Nieuwere elektrische auto’s kan je enkel laden met een 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hierdoor wordt het snelladen mogelijk gemaakt. Een laadpunt installatiebedrijf in Lage Mierde zal al dit werk voor je oplossen. De tarieven hiervan bedragen circa €950. Bedenk wel: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers van laadkabels heb je in 2 soorten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt gebruikt door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 wordt doorgaans geïmplementeerd bij merken uit de Europese Unie. Veruit de meest beschikbare elektrische auto’s in Lage Mierde beschikken over een type 2 aansluiting. Ook openbare laadpunten in Nederland hebben deze type 2 Mennekes stekker.

Is er subsidie beschikbaar voor een laadpaal aan huis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Elke regio heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Reusel-De Mierden verstrekt op het ogenblik geen financiële ondersteuning voor de particuliere laadpaal. Wat mogelijk wel interessant is, is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het laadpunt dichtbij jouw huis geplaatst mag worden. Zie ook de website van de gemeente www.reuseldemierden.nl.

Plaats een reactie