Laadpaal Reusel-De Mierden

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

De grote opmars van elektrisch rijden is begonnen. Dat heeft als gevolg dat steeds meer auto’s de openbare oplaadplekken bezet houden. Het is dan mogelijk om te gaan voor een handige laadpaal in Reusel-De Mierden aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf geniet je iedere morgen van een opgeladen accu van jouw Dacia Spring Electric of Tesla Model X Long Range Plus. Je hoeft niet meer te wachten op een vrije laadpaal en het is ook nog eens een stuk goedkoper. Hier zoek je extra informatie over betrouwbare soorten laadstations, bieden we een aantal handige kooptips en kan jij snel een vrijblijvende offerte opvragen bij leveranciers bij jou in de regio.

 • Met een eigen elektrische laadpaal ben je veel goedkoper uit qua laadkosten.
 • Een exclusieve paal voor je eigen wagen.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo profiteer je iedere dag van de maximale actieradius.
 • Autorijden zonder onkosten door te laden op je eigen zonnepanelen.
 • Een slimme laadpaal aan huis koop je al voor €915.
 • Een privaat laadstation verdien je al binnen 7 jaar terug.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Reusel-De Mierden

Elektrisch rijden wordt steeds populairder. Het opladen van de accu van een EV als o.a. een Polestar 2 kan op diverse manieren. Een extra goedkope laadpaal Reusel-De Mierden kopen is iets wat we steeds meer zien. Het is ontzettend handig in gebruik en je bent altijd verzekerd van een goede actieradius. Overigens is het een stuk goedkoper dan een openbaar laadpunt. De kosten bestaan uit: de aanschaf en installatie van de paal en de kWh prijs voor de stroom (het meest ideaal is om extra zonnepanelen op je dak te leggen). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welk laadstation is geschikt voor mij EV en woning? Hieronder bieden wij tips en adviezen wat betreft laadpaal laten installeren in Reusel-De Mierden. Bekijk ook meer info over Hybride voertuigen.

Montage: wallbox of laadpaal
Een laadstation Reusel-De Mierden kun je op twee wijzen aanbrengen. Je kunt het bevestigen tegen een muur (wandbox) of op een stevige paal. De werking is verder helemaal identiek. Onderzoek de afstand van jouw EV en de laadplek zodat je geen al te lange (dure) kabels hoeft te kopen.

1-fase of 3-fasen apparaat
Het 1-fase laadstation draait op de normale 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Het maximale laadvermogen is 3.7 kW per uur. In principe heeft elke woning minimaal een 1-fase aansluiting (1x30a). Een 3-fase laadzuil is vaak nodig voor nieuwe modellen, deze maakt gebruik van 400V (krachtstroom). Het maximale vermogen is 11 kW. Het 3-fase systeem kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Beschik je nog niet over een 3-fase installatie? Je kunt tegen geringe kosten je groepenkast laten aanpassen door een elektricien in Reusel-De Mierden. Tenslotte moet de netbeheerder een aanpassing doen aan jouw aansluiting.

Een oplaadpaal aan huis?

Voordelig opladen en niet langer zoeken naar een vrij laadstation

Laadkabel: los of vast
Er zijn grofweg 2 keuzes: een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een afneembare kabel. De meerwaarde van de vaste stekker is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Een ander pluspunt is dat de vaste kabels in meerdere maten verkrijgbaar zijn, tot wel 10 meter. Belangrijk nadeel is dat je de kabel regelmatig moet schoonmaken omdat er door wind en regen water in kan komen (uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Een ander nadeel is dat het er niet zo strak en georganiseerd uitziet. Ook kan het zijn dat je per auto weer een andere stekker nodig hebt.

Het gemak van een losse kabel (net als socket) is de vrijheid in het opladen. Opladen kan altijd en overal met de laadstekker die je overal gebruikt en die je altijd mee hebt. Daarnaast heb je geen rommelige hangende kabels en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een negatief aspect is dat het altijd even iets langer duurt als je jouw auto gaat laden. Je moet de kabel/stekker dan uit je koffer pakken, om alles vervolgens aan te sluiten. De oplossing met een losse kabel blijkt uit onderzoek het beste te werken. Koop je een nieuwe elektrische auto? Dan zijn er geen aanpassingen nodig. Advies: probeer ook eens de snelladers in Reusel-De Mierden.

Advies: enkele of dubbele laadpaal
Er zijn twee opties: een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil zit hem in het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een enkele paal kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel laadstation heeft een dubbele capaciteit, en kan dus 2 auto’s laden. Heel erg praktisch voor huishoudens met 2 EV’s en natuurlijk voor zakelijke parkeerplaatsen.

Innovatieve functies
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. Hierbij tref jij meer info en krijg je inzicht in slimme laadpunten en de toepassingen daarvan.

 • Dynamic Load Balancing: beschermt tegen overbelasting van het energienetwerk.
 • Peak shaving: zorgt dat de maximale stroomcapaciteit van de parkeervoorziening niet wordt overschreden.
 • Gezichtsherkenning: een veilige functie waardoor alleen jij de paal kan bedienen.
 • Gebarenherkenning: Laadzuil bedienen met eenvoudige gebaren.
 • AutoStart / Plug&Charge: perfect als jij de enige bent die gebruik maakt van het laadstation.
 • Abonnementen & Laadpas: automatische verrekening laadkosten.

Laadpaal installateur Reusel-De Mierden vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen laten een grote variatie zien. De investering van een laadstation voor thuis wisselt tussen de €700 tot +/- €3275. De aanschafkosten hangen vooral af van de capaciteit en functies van het laadstation. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien onderscheiden we slimme systemen met leuke snufjes als gezichts- en gebarenherkenning die een grotere investering vereisen. Onze experts geven hieronder een inschatting van de kosten laadpaal Reusel-De Mierden.

Soort laadstationCapaciteitOplaadtijdTarief
1-fase laadpaal3,7 kW10,5 uur€525- €600
1-fase laadpaal7,4 kW5,4 uur€550- €620
3-fase laadpaal11 kW3,5 uur€675- €765
3-fase laadpaal22 kW2 uur€830- €1020
Gemiddelde kosten laadpaal aan huis exclusief installatiekosten.

Populaire merken

 1. EVBox:Veiligste manier van laden voor jouw auto en huis.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: eenvoudige en toegankelijke systemen.
 4. Alfen: DEKRA (voorheen KEMA), CE en Z.E. Ready gecertificeerd.
 5. Mennekes: Slimme Plug & Charge functionaliteit.
 6. EVhub: Laadstations van hoogwaardig slagvast polycarbonaat.
 7. Webasto: Slimme Dynamic Load Balancing optie.
 8. Ecotap: Montage op paal of aan de wand, degelijk design.
 9. Blue Current: Geschikt voor alle elektrische voertuigen.
 10. Chargepoint: Compact en stijlvol ontwerp.
 11. Myenergi / Zappi: Een volledig vrij programmeerbaar laadpaal.
 12. Tesla Wall Connector: Dé laadpaal voor jouw Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Compact systeem dat je overal naartoe kunt meenemen.
 14. Andere leveranciers: ABB, Eaton, Etrel, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Xcharge, Zaptec, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Prijzen voor installatie 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Reusel-De Mierden wisselen tussen de €410 tot €1800. Deze prijs komt tot stand door of jouw meterkast al geschikt is voor een (3-fase) laadstation en afstand tussen meterkast en de locatie van de laadpaal. Hoe meer afstand er overbrugd moet worden, hoe meer er gegraven moet worden en hoe meer meters kabel er benodigd is.

Heb ik een laadpas nodig?
Hedendaags wordt na de aanschaf van een laadpaal voor een elektrische auto een abonnement genomen. Het kan ook prima zonder, maar geeft verschillende voordelen. De kosten van zo’n backoffice abonnement voor jouw laadpaal bedragen circa €6,25 op maandbasis.

 • Online inzicht in laadsessies.
 • Automatische verrekening werkgever.
 • Gast Tarief instellen.
 • Altijd actuele updates en 24/7 telefonische helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Vergelijk erkende specialisten in de regio.

Wat zijn de besparingen bij elektrisch rijden?

Elektrisch rijden leidt tot een forse kostenbesparing. De aanschaf van een elektrische auto en jouw thuislaadpunt verdien je vrij vlot terug. Hieronder kun je aan de slag met een rekenvoorbeeld. De Nederlander rijdt om en nabij de 1068 km op maandbasis. Met dit gemiddelde als uitgangspunt verwachten we met welke kosten je rekening moet houden. In onze begroting hanteren we de actuele prijzen (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Reusel-De Mierden):

 • Benzine rijden 2024: €0,100/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,100€106,80€1281,60
Elektrisch€0,042€44,86€538,27
Besparing€0,0580€61,94€743,33
Mogelijke besparing dankzij elektrisch rijden in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Reusel-De Mierden

Rijd je elektrisch, maar is er onvoldoende ruimte voor een eigen laadstation? En ontbreekt het aan een openbaar laadpunt in jouw eigen wijk? In deze gevallen mag jij een openbaar oplaadpunt in Reusel-De Mierden aanvragen bij de gemeente. Er zijn verschillende eisen en criteria van toepassing:

 • Jouw woning is niet geschikt om zelf een laadpunt bij te installeren.
 • Er is op dit moment rondom je woning geen openbaar laadstation.
 • Je vraagt het aan voor een elektrisch/hybride voertuig met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Zodra je voldoet aan deze criteria zal de gemeente jouw verzoek overwegen. De gemeente beslist uiteindelijk of en in welke omgeving de laadzuil aangesloten wordt. Hierbij bekijken zij zaken als vindbaarheid en technische haalbaarheid. Elk huishouden kan hier gebruik van maken. Meer informatie is beschikbaar gesteld op www.reuseldemierden.nl. Hier lees je bovendien of er een subsidie mogelijk is. Meer en meer gemeenten verwijzen je door naar Openbaarladen.nl. Via deze website kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Voordelige laadpas.

Openbare oplaadpunten zoeken (juni 2024)

Laadstations in Reusel-De Mierden zijn aanwezig. Iedereen met een abonnement kan daar gebruik van maken. Het is relatief wel duur. De tarieven schommelen tussen de €0,285 en €0,570 p/kWh. Vaak heb je een laadpas abonnement nodig. In onze maps kaart zie je alle openbare laadstations in Reusel-De Mierden. Bekijk ook oplaadplekken en leveranciers in Bladel, Eersel, Veldhoven, Bernheze en Meierijstad.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden reusel-de-mierden-5541

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal voor zakelijke toepassingen is relevant voor je personeel en relaties. Zoek je naar opties voor een bedrijfspand met een parkeercapaciteit van 10 auto’s? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen kunnen relatief goedkoop geplaatst worden dankzij verschillende subsidieregelingen. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Dankzij deze regeling kan je tot 36% van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een interessante optie voor bepaalde investeringen, vooral toegepast voor startende bedrijven.
 • Tevens kunnen bedrijven verdienen door andere gebruikers te laten betalen voor het opladen.


Veelgestelde vragen over thuis elektrisch laden

Hoe duur is een eigen laadstation aan huis laten plaatsen?
Een laadpaal bij de woning en laten installeren kost tussen de €900 – €2250. De totale investering is afhankelijk van het type en model (wel of geen slimme functies), het totale laadvermogen, het aantal benodigde kabelmeters en de additionele werkzaamheden in de meterkast zoals het aanleggen van een extra stroomgroep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs direct aan je stroomleverancier voor je woning zoals Engie, Budget energie, NLE, Eneco, Essent en Oxxio, Vandebron, Vattenfall, Pure energie. Rekenen op zo’n €0,230 per kWh. De tarieven van elektrisch autorijden liggen tegenwoordig rond de €4,30 per 100 kilometer. Ter illustratie: een normale auto op benzine kost om en nabij de €9,70 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kan je na een aantal jaren zelfs zo goed als gratis laden. Een EV anno 2024 heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks kostendekkend op zelfgeproduceerde zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De monteur treft de nodige voorbereidingen in de stroomkast in de woning. Het lokale stroomnetwerk raakt zo niet overbelast. Van de stroomkast wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). In overeenstemming met de specialist bereken je waar het laadpunt het beste kan komen om graafwerk en benodigde kabels te beperken. De ervaren laadpaal installateur in Reusel-De Mierden monteert het als wallbox of op een speciale paal.

Moet er iets gebeuren in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast aan te passen om een elektrische auto van stroom te voorzien. Soms moet er wel wat aangepast worden. Let er wel op dat je groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste elektrische voertuigen werden geladen op 1-fase stroom (220V). Innovatieve modellen worden opgeladen met een 3-fasen laadpaal. We spreken ook wel over krachtstroom. Zo kan je veel sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Reusel-De Mierden kan jou hierin ontzorgen. De onkosten van deze installatieservice liggen rond de €975. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Wat voor verschil zit er tussen een type 1 en type 2 stekker?
Laadkabel stekkers heb je als type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 wordt doorgaans geïmplementeerd bij Japanse merken en auto’s uit de VS. Model 2 is vooral te zien bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. De meeste bekende elektrische auto’s in Reusel-De Mierden zijn geschikt voor de type 2 stekker. Ook het gros van de openbare laadpalen in Nederland (en Europa) kun je gebruiken met deze type 2 mennekes stekker.

Heb ik recht op subsidie bij een laadpaal thuis?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor een thuislaadpunt op eigen terrein. Iedere provincie heeft de vrijheid om hier anders mee op te gaan. De gemeente Reusel-De Mierden verstrekt op dit moment geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Je kunt er wel over nadenken om een aanvraag te doen voor een openbaar laadpunt. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de laadzuil dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Zie ook www.reuseldemierden.nl.


Alle plaatsen in deze gemeente

Plaats een reactie