Laadpaal Biest-Houtakker

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is de afgelopen jaren flink gegroeid. Daarbij komt ook dat de openbare oplaadplekken steeds voller raken. Overweeg dan zeker eens een slimme laadpaal in Biest-Houtakker aan huis. Op basis van een laadstation op eigen terrein weet je altijd zeker dat je de accu kunt opladen van jouw BMW i4 + Tesla Model X Long Range Plus. Niet langer zoeken naar een vrij laadstation en op de lange termijn is het ook nog eens hartstikke goedkoop. Hier lees je extra informatie over diverse soorten laadpalen, vertellen we je waar je zoal op moet letten en kom jij in contact met vakkundige experts voor installatiewerk uit de buurt.

 • Met een particuliere elektrische laadpaal kan je heel goedkoop je eigen auto tanken.
 • Niet meer wachten bij een dure snellader.
 • Je beschikt altijd over een volle accu, altijd 100% actieradius.
 • Nog goedkoper rijden op je eigen groene stroom met zonnepanelen.
 • Deze slimme laadpaal aan huis kun je al aanschaffen vanaf €910.
 • Een eigen laadstation aan huis heeft normaal gesproken een terugverdientijd van zo’n 7 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Biest-Houtakker

Elektrisch rijden is sterk in opkomst. Het elektrisch laden van een EV als onder andere de Volkswagen ID.3 Pure kan op verschillende manieren. Een slimme eigen goedkope laadpaal Biest-Houtakker kopen is steeds meer in trek. Het werkt snel en veilig en je hebt dan elk moment van de dag een volgeladen accu. Bovendien is het een stuk voordeliger dan bij een openbaar laadstation in de wijk. Je hebt te maken met de volgende kosten: de laadpaal zelf, de installatiekosten en de verbruikskosten (eventueel zelf op te wekken met zonnepanelen). Het enige wat je verder moet hebben is een eigen oprit/parkeerplaats. Welk laadstation is geschikt voor mijn woning en auto? Hierbij bespreken we aantal belangrijke aandachtspunten m.b.t. laadpaal laten installeren in Biest-Houtakker. Zie ook aanvullende informatie over Elektrische auto leasen.

Wallbox of laadpaal
Een laadstation Biest-Houtakker kan op 2 manieren worden geplaatst. Je zet ‘m vast aan de muur als wandbox of je installeert het op een paal. Voor de laadsnelheid maakt het geen verschil. Check de afstand tot de parkeerplaats van jouw EV zodat je geen lange laadkabels nodig hebt.

1-fase aansluiting of 3-fasen aansluiting
Het 1-fase laadstation gaat via de doorsnee 230V aansluiting. Daarmee behaal je standaard 16A. Het maximale laadvermogen is dan 3.7 kW. Elke meterkast beschikt over ten minste 1-fase(1x30a en/of 1x40a). Het 3-fase systeem maakt gebruik van krachtstroom, een aparte 3-fase aansluiting is nodig. Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Het 3-fase systeem kan dus opladen in veel kortere tijd (snelladen). Is je meterkast nog niet geschikt voor een 3-fase aansluiting? Je kunt hierin investeren en jouw meterkast uitbreiden door een elektricien in Biest-Houtakker. Als laatste dien je een verzoek in bij de netbeheerder om jouw energieaansluiting aan te passen.

Een eigen oplaadpunt aan huis

De goedkoopste oplossing en altijd een vrije plek!

Losse of vaste kabel
Je hebt de keuze uit een laadzuil met een zogenaamde vaste kabel of een kabel die afneembaar is. Het belangrijkste voordeel van de vaste stekker is dat je ‘m sneller kunt aansluiten op jouw EV. Ook is het goed om te weten dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij Alfen bijvoorbeeld tot wel 8 meter. Het grote nadeel is dat de kabel vaker gereinigd moet worden omdat deze onderhevig is aan weersomstandigheden(uitzondering is natuurlijk als je binnen kunt laden). Daarnaast kan het zijn dat het er wat rommelig bij hangt. Ten derde noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het handige van een losse kabel (net als een socket) is dat elk type EV hier op aangesloten kan worden. Opladen kan altijd en overal met de kabel die af-fabriek is geleverd. Evenzeer ziet het er niet zo chaotisch uit en zal de levensduur van de stekker flink toenemen. Belangrijk nadeel is dat je een stap extra moet uitvoeren als je de accu gaat opladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om alles vervolgens aan te sluiten. Een paal met een losse laadkabel is doorgaans toch praktischer. Ga je een ander elektrische auto rijden? In zo’n geval hoef je geen (dure) aanpassingen door te voeren. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Biest-Houtakker.

Enkel of dubbel laadpaal: wat zijn de verschillen
Je kan kiezen uit een enkelvoudige of dubbele laadpaal. Het verschil heeft te maken met het aantal EV’s dat op hetzelfde moment kunnen worden geladen. Een paal met 1 stekker aansluiting kan maximaal 1 auto tegelijk opladen, een dubbel uitgevoerd systeem kan 2 EV’s gelijktijdig opladen. Erg handig als je meerdere elektrische voertuigen in het gezin hebt of juist voor bedrijven.

Smart functies
Laadpalen hebben tegenwoordig milieuvriendelijke & slimme laadfuncties. In het volgende hoofdstuk check jij alles wat je moet weten over slimme laadpunten en wat er tegenwoordig allemaal mogelijk is.

 • Dynamic Load Balancing: handige functie die overbelasting voorkomt.
 • Peak shaving: Voorkom overmatig verbruik tijdens piekuren.
 • Gezichtsherkenning: laadpalen kunnen worden ontgrendeld wanneer een geautoriseerde persoon voor de laadpaal staat.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: ideaal als het stroomverbruik niet geregistreerd hoeft te worden.
 • Abonnementen & Laadpas: houd overzicht over jouw laadstation(s) en laadsessies.

Laadpaal installateur Biest-Houtakker vergelijken

De tarieven van laadpalen kunnen flink uiteen lopen. De investering van een laadstation voor thuis ligt tussen de €875 tot +/- €3200. De aanschafkosten hangen vooral af van het vermogen van de laadpaal. Des te hoger het vermogen, hoe sneller de batterij van een EV kan worden volgeladen. Ook onderscheiden we slimme wallboxen en palen met opties als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. Hieronder tref je de huidige kosten laadpaal Biest-Houtakker.

Type laadpaalCapaciteitLaadtijdPrijs
1-fase laadpaal3,7 kW10 uur€530- €625
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€510- €620
3-fase laadpaal11 kW4 uur€655- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 uur€830- €1030
Tabel met gemiddelde kosten laadpaal aan huis (zonder installatie).

Betrouwbare merken

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: ook veel opties voor zakelijke gebruikers.
 4. Alfen: SIM-lock vrije laadstations.
 5. Mennekes: Sinds 2014 de standaardstekker voor EV’s in Europa.
 6. EVhub: Een van de voordeligste aanbieders in de markt.
 7. Webasto: Live-model met slimme Dynamic Load Balancing.
 8. Ecotap: Voor elke Plugin Hybride en/of volledige elektrische auto.
 9. Blue Current: Slim en flexibel laden voor thuis.
 10. Chargepoint: Koppeling aan eigen duurzame energieopwekking mogelijk.
 11. Myenergi / Zappi: 3-10 x sneller dan standaard.
 12. Tesla Wall Connector: Supersnel laden van de Model X, Model S en Model 3.
 13. NRGkick: Het slimme mobiele laadstation.
 14. Alternatieve leveranciers: ABB, Enovates, Delta, Eaton, Etrel, Hypercharger, Schneider Electric , Keba & Tritium, Xcharge, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatiekosten 2024
De kosten voor een voordelige laadpaal installeren in Biest-Houtakker bedragen tussen de €450 en +/- €2050. Dit is afhankelijk van de benodigde installatiewerkzaamheden in de meterkast en de afstand tussen de meterkast en de plek waar de laadpaal geplaatst wordt. Hoe hoger het aantal meters, hoe meer boor- en graafwerk er uitgevoerd moet worden en des te meer kabel er aangeschaft moet worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Soms wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto een extra abonnement genomen. Het is absoluut niet verplicht, alleen loop je dan wel enkele voordelen mis. De tarieven van zo’n laadpaal abonnement liggen rond de €5,25 per maand.

 • Altijd inzicht in het verbruik van jouw laadstation.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Gastgebruik toestaan.
 • Helpdesk 24/7 bereikbaar + software updates.

Laadpaal thuis laten plaatsen?

Vind ervaren specialisten in de regio.

Kosten elektrisch rijden en besparing t.o.v. benzine

Met elektrisch rijden kan je fors goedkoper rijden. De aanschaf van een elektrische auto en het thuislaadpunt zelf hebben een korte terugverdientijd. Op deze pagina vind je een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1105 kilometer per 4 weken. Op basis daarvan verwachten we wat de mogelijke besparing zal zijn. In onze berekening nemen we de volgende tarieven (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Biest-Houtakker):

 • Benzine rijden 2024: €0,110/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,042/km
SoortTarieven p/kmP/maandP/jaar
Benzine€0,110€121,55€1458,60
Elektrisch€0,042€46,41€556,92
Besparing€0,068€75,14€901,68
Kosten elektrisch vs benzine rijden in juli 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hilvarenbeek

Heb jij de beschikking over een EV, maar heb je geen ruimte voor een laadpaal? En kan je nog niet laden bij een openbaar laadpunt in de straat? In die situaties mag je een openbaar oplaadpunt in Biest-Houtakker aanvragen bij de gemeente. Let wel even op de voorwaarden en eisen:

 • Er kan geen laadpunt op jouw eigen terrein aangesloten worden.
 • Er is nog geen openbaar laadstation (gepland) dichtbij jouw woon- of werkadres.
 • Je hebt een EV of hybride wagen in bezit met een minimale actieradius en/of accucapaciteit.

Mits je voldoet aan de eisen wordt jouw verzoek meegenomen. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil gemonteerd wordt. Ze checken daarvoor variabelen als bereikbaarheid en technische haalbaarheid. Iedereen mag het gebruiken. Meer details is beschikbaar op www.hilvarenbeek.nl. Hier kun je ook terecht voor vragen of je een subsidie kunt krijgen. Het merendeel van de gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Daar kan je simpel en snel een openbare laadpaal aanvragen. Op deze website lees je ook meer over Onderhoud.

Openbare oplaadpunten in de buurt (juli 2024)

Laadstations in Biest-Houtakker zijn dagelijks beschikbaar. Elke weggebruiker heeft de mogelijkheid daar te laden. De onkosten liggen daar wel hoger. De tarieven wisselen tussen de €0,230 en €0,605 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In onze maps kaart doorzoek jij de openbare laadstations in Biest-Houtakker. Op deze site vind je ook oplaadplekken en installatiebedrijven in Biezenmortel, Udenhout, Moergestel, Heukelom en Berkel-Enschot.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden biest-houtakker-5084

Informatie over laadpunten voor bedrijven (zakelijk)

Een laadpaal bij je bedrijf is heel praktisch voor bijv. werknemers en klanten. Gaat het om een parkeerterrein met tenminste 10 parkeerplaatsen? Volgens de nieuwe regels vanuit het Europees Parlement moet minimaal 10% een laadpunt hebben. Zakelijke laadpalen hebben veel financiële voordelen waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Zo kan je tot wel 75% van de investeringskosten afschrijven op een zelfgekozen moment.

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringsaftrek die kan oplopen tot 36 procent van het investeringsbedrag.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Zelf beslissen wanneer en hoe snel jij de investering voor de laadpaal afschrijft (tot 75%).
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder verdient een zakelijke laadpaal zich terug door derden te laten betalen voor het laden.


Informatie over thuis elektrisch laden

Hoeveel geld kost een eigen laadstation aan huis?
Een laadpaal voor thuis aanschaffen en laten installeren kost tussen de €800 en €2050. De totale investering is afhankelijk van het type laadpaal (met of juist zonder slimme functies), de laadcapaciteit, de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke prijzen gelden er voor het thuis opladen van de EV?
Thuis een elektrische auto opladen is het goedkoopst. De kilowattuurprijs wordt in rekening gebracht bij je stroomleverancier voor je woning zoals Budget energie, Essent, Eneco, NLE, Energiedirect en Vandebron, Oxxio, Vattenfall, PowerPeers. Dit is nu ongeveer €0,225 per kWh. De kosten van elektrisch autorijden komen daarmee uit op ongeveer €4,10 p/100 km. Om een indicatie te geven: een gemiddelde benzineauto kost circa €10,30 per 100 kilometer. Als je direct ook kiest voor zonnepanelen kost de stroom je helemaal niets meer. De standaard EV eist 10 – 16 zonnepanelen om een jaar lang op zonne-energie te rijden in de provincie Noord-Brabant.

Wie installeert het, en hoe werkt dat?
De monteur legt een nieuwe stroomgroep incl. aardlekautomaat aan in jouw meterkast. Anders heb je kans dat op een gegeven moment de stroom uitvalt. Van dit stroompunt wordt er een kabel naar buiten getrokken (vaak via de kruipruimte). Samen met de monteur bespreek je waar de laadpaal wordt geplaatst om zo min mogelijk kabelmeters en graafwerk te realiseren. Jouw laadpaal installateur in Biest-Houtakker plaatst het als wallbox aan de muur of op een montagepaal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Uiteindelijk is iedere meterkast geschikt voor het laden van een elektrische auto. Het kan wel zijn dat er eerst het e.e.a. moet worden omgezet. Belangrijk is of de meterkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De eerste EV’s waren geschikt voor een 1-fase 220v aansluiting. Innovatieve elektrische voertuigen vereisen een 3-fasen aansluiting. We spreken ook wel over krachtstroom. Je kunt zo tot wel 3 keer sneller laden. Een laadpunt installatiebedrijf in Biest-Houtakker kan jou hierin ontzorgen. De prijzen van deze service liggen rond de €1050. Goed om te weten: een nieuwe aansluiting kan resulteren in een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Stekkers (van laadkabels) heb je in 2 varianten: type 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 worden geproduceerd door Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 stekkers komen we tegen bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel bekende elektrische auto’s in Biest-Houtakker kan je laden met zo’n type 2 stekker. Ook de openbare (snel)laadpunten in Nederland en onze buurlanden beschikken over type 2 (Mennekes).

Is er voor een laadstation aan huis subsidie beschikbaar?
Er bestaan geen landelijke subsidies voor het laten plaatsen van een thuislaadpunt. Iedere regio kan echter afwijken van de landelijke regels. De gemeente Hilvarenbeek verstrekt op dit moment geen financiële tegemoetkoming voor een particuliere laadpaal. Je kunt wel een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt daarbij het verzoek indienen of de paal in de buurt van jouw woning kan komen te staan. Voor meer info en aanvragen zie www.hilvarenbeek.nl.

Plaats een reactie