Laadpaal Esbeek

START KEUZEHULP DIRECT AANVRAGEN

Elektrisch rijden is klaar voor een doorbraak. Een gevolg is dat er soms geen openbare oplaadplek te vinden is. Steeds meer mensen kiezen dan ook voor een handige laadpaal in Esbeek aan huis. Dankzij een laadstation van jezelf ben je altijd verzekerd van een volle accu van jouw Volkswagen ID.4 1st & Kia e-Soul 64 kWh. Altijd verzekerd van een laadpaal op jouw eigen oprit en het is een stuk voordeliger. Op deze website tref je handige informatie over meerdere laadpunten, een handige keuzehulp en vind je ervaren leveranciers en installateurs bij jou in de regio.

 • Door te kiezen voor een eigen elektrische laadpaal kan je enorm veel besparen op de laadkosten.
 • Altijd een vrije plek, nooit meer wachten.
 • Iedere morgen wegrijden met een opgeladen accu, zo beschik je dus altijd over een goede actieradius.
 • Goedkoper autorijden als je ook kiest voor zonnepanelen.
 • Zo’n slimme laadpaal aan huis is er al vanaf €915.
 • Een particulier laadstation heeft een terugverdientijd van 7 à 8 jaar.

thuis-elektrisch-auto-laden

Laadstation thuis plaatsen Esbeek

Elektrisch rijden is iets wat we steeds meer zien. Het opladen van jouw EV zoals de Polestar 2 gaat steeds eenvoudiger. Een particuliere eigen goedkope laadpaal Esbeek kopen is een zeer interessante optie. Hij is altijd beschikbaar en je rijdt elke ochtend weg met een volle accu. Daarbij is het vele malen goedkoper dan laden bij openbare stations. Je hebt te maken met de volgende kosten: een eenmalige investering (aanschaf & plaatsing) en uiteraard de verbruikte stroom (het gebruik van eigen zonnepanelen wordt aangeraden). Het enige wat je verder moet hebben is een garage of eigen oprit. Welk laadstation moet ik kiezen voor mijn woning en auto? In onze keuzehulp bespreken we bruikbare informatie omtrent laadpaal laten installeren in Esbeek. Zie ook onze informatie over Private lease elektrische auto.

Laadpaal of wallbox
Een laadstation Esbeek kun je op twee wijzen aanbrengen. Het kan als een wandbox aan een muur gemonteerd worden of op een speciale paal. Verder zijn er geen verschillen. Analyseer de afstand die er zit tussen de parkeerplek en het laadstation (zo kun je besparen op de kabellengte).

1-fase of 3-fasen installatie
De 1 fase aansluiting gaat via een standaard 230V aansluiting. Hiermee heb je een minimaal vermogen van 16A. Je kunt dan uitgaan van 3.7 kW laadvermogen. Elke meterkast heeft de beschikking over zo’n 1-fase aansluiting (1x30a of 1x40a). Het 3-fase systeem onderscheidt zich doordat deze gebruik maakt van krachtstroom (400 v). Het laadvermogen is dan max. 11 kW. Een 3-fase laadpaal kan je elektrische auto in beperkte tijd volledig laden. Heb je geen 3-fase groepenkast? Je kunt eenvoudig de benodigde werkzaamheden laten uitvoeren door een elektricien in Esbeek. Vervolgens doe je een aanvraag bij de netbeheerder om de capaciteit te vergroten.

Een eigen oplaadpunt op de oprit?

Spotgoedkoop opladen en niet meer zoeken naar een vrij laadstation

Losse of vaste laadkabel
Je hebt de opties voor een laadzuil met een vaste kabel/verbinding of een afneembare/losse kabel. Het grootste gemak van een vaste kabel is dat je eenvoudig en snel de auto kunt opladen. Verder is het zo dat ze verkrijgbaar zijn in verschillende lengtes, bij sommige leveranciers tot wel 10 meter. Het grote nadeel is dat de kabel wat sneller vies wordt omdat deze sneller nat wordt (of je moet de auto binnen opladen). Een ander minpunt is dat het veel ruimte inneem (staat slordig). Als laatste noemen we nog even dat de ene auto weer net een andere kabel nodig heeft dan de andere.

Het gemak van een losse kabel (of een socket) is dat elk type auto dan gebruikt kan worden. Daarvoor neem je de stekker die je in de auto hebt liggen. Bovendien is het een strakker geheel en is de kwaliteit van de stekker gewaarborgd. Een negatief aspect is dat er een extra stap is als jij de EV even snel wil bijladen. Je moet eerst de kabel uit de koffer halen, om vervolgens aan te sluiten op de EV en de wallbox. Een laadzuil met losse kabel wordt meestal aanbevolen. Koop je een nieuwe elektrische auto? In dit geval zijn er geen aanpassingen nodig. Tip: gebruik ook zeker een snelladers in Esbeek.

Enkele of dubbele laadpaal
Er zijn 2 keuzes: een enkelvoudig of dubbel laadstation. Het verschil zit hem in hoeveel voertuigen er aangesloten kunnen worden. Een enkelvoudige paal heeft 1 ingang, en kan dus maar 1 auto laden, een dubbel laadpunt kan 2 auto’s tegelijk laden. Nuttig wanneer je 2 auto’s in bezit hebt of wanneer je een extra service wil bieden aan bezoekers.

Smart toepassingen
De nieuwste laadsystemen herbergen steeds vaker slimme laadfuncties. Hieronder tref jij extra details over slimme laadpunten en de verschillende opties.

 • Dynamic Load Balancing: voorkom stroomuitval als je je auto oplaadt.
 • Peak shaving: voorkomt overcapaciteit kosten bij het elektrisch laden.
 • Gezichtsherkenning: laadpaal wordt alleen ontgrendeld met jouw gezicht.
 • Gebarenherkenning: je hebt geen pasje, tag of sleutel nodig om een sessie te starten of stoppen.
 • AutoStart / Plug&Charge: direct laden zonder pasje of sleutel.
 • Abonnementen & Laadpas: elke laadsessie wordt geregistreerd voor de administratie.

Laadpaal installateur Esbeek vergelijken

De huidige prijzen van laadpalen zijn nogal verschillend. De kostprijs van een laadstation voor thuis bedraagt tussen de €500 t/m €3225. De tarieven worden o.a. gecalculeerd op basis van de capaciteit en functies van het laadstation. Hoe krachtiger het vermogen, hoe sneller de batterij van de auto laadt. Bovendien heb je de keuze uit slimme wallboxen en palen met innovatieve mogelijkheden als gezichts- en gebarenherkenning die een stukje prijziger zijn. In het schema hieronder vind je de gemiddelde kosten laadpaal Esbeek.

Type laadstationVermogenLaadtijdInvestering
1-fase laadpaal3,7 kW10 – 12 uur€545- €635
1-fase laadpaal7,4 kW6 uur€530- €650
3-fase laadpaal11 kW3 – 4 uur€685- €765
3-fase laadpaal22 kW1,5 – 2 uur€835- €945
Kosten van laadpaal aan huis (excl. installatie).

Bekende producten

 1. EVBox:Weer- en schokbestendig.
 2. Wallbox (wandlader): Compatibel met alle elektrische auto’s.
 3. NewMotion: duidelijk inzicht door middel van online laadpuntbeheer.
 4. Alfen: Inzicht in gebruik en load balancing.
 5. Mennekes: Altijd inzicht in je laadgegevens via de App.
 6. EVhub: Voor elke EV met een type 1 of type 2 stekker.
 7. Webasto: Flexibele laadoplossing voor thuis, bedrijf en VVE’s.
 8. Ecotap: Minimalistisch design met krachtige performance.
 9. Blue Current: Veilig en robuuste laadstations.
 10. Chargepoint: Koppeling aan uw eigen afreken- of toegangssysteem.
 11. Myenergi / Zappi: Ingebouwde aardlekschakelaar voor wisselstroom tot 30mA.
 12. Tesla Wall Connector: Aanpasbare vermogensniveaus, compatibel met elke netaansluiting.
 13. NRGkick: Meest compacte en gemakkelijke systeem.
 14. Alternatieve marken: ABB, Eaton, Enovates, Delta, Etrel, Schneider Electric , Keba, Hypercharger en Tritium, Zaptec, Circontrol, Efacec.

laadstation-thuis-vergelijken

Installatietarieven 2024
De gemiddelde kosten van een voordelige laadpaal installeren in Esbeek wisselen tussen de €450 en ongeveer €2050. Dit wordt grotendeels bepaalt door of er bijvoorbeeld een 3-fase aansluiting aangelegd moet worden en de afstand tussen meterkast en de laadpaal. Hoe groter het perceel, hoe meer graafwerk/boorwerk er bij komt en hoe meer prijzige kabels aangelegd moeten worden.

Abonnementsprijzen laadpassen
Hedendaags wordt bij het plaatsen van een laadpaal voor een elektrische auto ook een abonnement afgesloten. Het kan ook prima zonder, echter mis je dan wel wat handige toepassingen. De kosten van abonnementen voor laadpalen bedragen zo’n €4,25 op maandbasis.

 • Realtime inzicht in laadsessies en geschiedenis.
 • Eenvoudig laadkosten verrekenen met werkgever.
 • Zelf tarief instellen eigen laadpunt.
 • Altijd goede support zoals software-updates en 24/7 helpdesk.

Een eigen laadpaal voor thuis?

Zoek de beste leveranciers uit jouw gemeente.

Kostenoverzicht elektrisch rijden

Elektrisch rijden kan flink besparen op je autokosten. De investering in een elektrische auto en het thuislaadpunt heb je binnen een aantal jaar terugverdiend. Bijgaand tonen we een rekenvoorbeeld. Nederlandse automobilisten rijden elk jaar circa 1106 km per maand. Met dit aantal kilometers becijferen we hoeveel je bespaart met elektrisch rijden. In ons geval gebruiken we de volgende prijzen als uitgangspunt (i.c.m een laadstation voor elektrische voortuigen in Esbeek):

 • Benzine rijden 2024: €0,115/km
 • Elektrisch rijden 2024: €0,043/km
AandrijvingPrijzen p/kmP/maandPer jaar
Benzine rijden€0,115€127,19€1526,28
Elektrisch rijden€0,043€47,56€570,70
Besparing€0,072€79,63€955,58
Tabel met besparing elektrisch rijden t.o.v. benzine in juni 2024.

Laadpaal aanvragen gemeente Hilvarenbeek

Heb je een EV, maar is er geen ruimte voor een laadpaal? Zijn er in de wijk geen nog openbaar oplaadpunt In deze gevallen mag jij zo’n openbaar oplaadpunt in Esbeek aanvragen bij de gemeente. Je moet wel voldoen aan verschillende criteria:

 • Op jouw eigen oprit is er geen ruimte voor een laadpunt.
 • Je kunt nog niet terecht bij een openbaar laadstation in de omgeving.
 • Je dient een aanvraag in voor een elektrische- of hybride auto met een aanzienlijke actieradius.

Zodra je voldoet aan deze criteria bekijkt de gemeente jouw aanvraag. De gemeente neemt een besluit over of en waar de laadzuil neergezet wordt. Hierbij bekijken zij factoren als zichtbaarheid en aanwezigheid van andere laadpunten. Elk huishouden kan er laden (hij is dus niet exclusief voor jou). Meer informatie kan je bekijken op www.hilvarenbeek.nl. Hier lees je bovendien of er eventueel subsidie beschikbaar is. Meer en meer gemeenten werken samen met Openbaarladen.nl. Op die site kan je zonder gedoe een openbare laadpaal aanvragen. Of check aanvullende informatie over Bijtelling.

Dichtstbijzijnde openbare oplaadpunten (juni 2024)

Laadstations in Esbeek zijn er voldoende. Iedereen kan hier parkeren en laden. Let op: het is wel vrij prijzig. De tarieven wisselen tussen de €0,270 tot wel €0,600 per kWh. Een laadpas abonnement is noodzakelijk. In het Google Maps overzicht zie jij alle openbare laadstations in Esbeek. Vind ook laadzuilen en installateurs in Biest-Houtakker, Biezenmortel, Udenhout, Moergestel en Heukelom.

laadpaal-aan-huis-installeren

elektrisch autorijden esbeek-5085

Laadpunten voor bedrijven en kantoren

Een laadpaal bij uw bedrijf is relevant voor bezoekers, klanten en eigen personeelsleden. Beschik je over een pand met meer dan 10 parkeervakken? Op grond van de nieuwe wet- en regelgeving moet 1 op de 10 parkeerplaatsen geschikt zijn om een EV te laden. Zakelijke laadpalen kennen daarnaast ook financiële pluspunten waaronder een aantal subsidiemogelijkheden. Wist je dat je tot 75% van de investering kunt afschrijven?

 • Milieu Investeringsaftrek (MIA): Investeringen in milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen tot 36% aftrekken.
 • Willekeurige Afschrijving Milieu-Investeringen (VAMIL): Tot 75% van de aanschafprijs van een laadpaal afschrijven.
 • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA): Een mogelijkheid voor investeringen in kleine bedrijfsmiddelen, met name interessant voor startende ondernemers.
 • Verder kan je het laadpunt versneld terugverdienen door de paal openbaar te stellen en anderen te laten betalen voor het laden.


FAQ – Veelgestelde vragen m.b.t. thuis elektrisch laden

Een eigen laadstation aan huis, wat kost dat?
Een laadpaal aan huis kopen inclusief de installatieservice kost tussen de €1025 – €2250. Het tarief hangt af van het soort systeem (eventuele slimme functies), de gewenste aansluiting (laadvermogen), de afstand van de woning tot de laadzuil (kabelmeters) en of er iets in jouw meterkast omgezet moet worden zoals het plaatsen van een aardlekautomaat of nieuwe groep.

Welke tarieven rekenen ze voor het opladen van mijn auto?
Het thuis opladen van een elektrische auto is erg aantrekkelijk. Je betaalt de kilowattuurprijs gewoon direct aan je eigen energieleverancier zoals Budget energie, NLE, Engie, Essent, Eneco en Vattenfall, Pure energie, Vandebron, Oxxio. Dat is om en nabij de €0,210 per kWh. De onkosten van elektrisch autorijden zijn omgerekend dus +/- €4,25 p/100 km. Ter vergelijking: een benzineauto komt uit op zo’n €10,15 per 100 kilometer. Als je kiest voor zonnepanelen kost de gebruikte stroom na verloop van tijd helemaal niks meer. De huidige EV heeft tussen de 8 en 14 zonnepanelen nodig om jaarlijks van zonne-energie rond te kunnen rijden in de provincie Noord-Brabant.

Hoe gaat de installatie in z’n gang?
De leverancier legt een nieuwe stroomgroep aan in het centrale stroompunt in je huis. Dit voorkomt overbelasting van het stroomnet. Vanaf de stoomkast legt men de benodigde kabels aan richting de installatie plek. Samen met de monteur bespreek je wat de meest efficiënte route is zodat er niet al te veel graafwerk nodig is. De laadpaal installateur in Esbeek zet het als wallbox tegen de muur of hij komt op een aparte paal.

Moet er wat omgezet worden in mijn meterkast?
Doorgaans is ieder huis geschikt voor het opladen van een elektrische auto. Soms moet er wel eerst een installateur bij komen. Achterhaal of de groepenkast is uitgevoerd met een 1-fase of 3-fase-aansluiting. De oude modellen EV’s werden geladen op 1-fase stroom (220V). De hedendaagse types vergen een zogenaamde 3-fasen aansluiting. Dit noemen we ook wel krachtstroom. Hiermee wordt de auto veel sneller geladen. Een laadpunt installatiebedrijf in Esbeek kan dit allemaal regelen. De prijzen van deze service bedragen circa €950. Let op: het kan zijn dat je hogere maandelijkse kosten betaalt door een hoger vastrecht.

Heb ik een type 1 of type 2 stekker nodig?
Laadkabel + stekkers verdelen we onder intype 1 (Yazaki) en type 2 (Mennekes). Model 1 zien we met name terug bij Amerikaanse en Japanse automerken. Model 2 zien we met name terug bij de merken die binnen de EU worden gemaakt. Veel van de populaire elektrische auto’s in Esbeek kunnen opgeladen worden met de type 2 stekker. Ook vrijwel alle openbare laadpunten hebben doorgaans ook een type 2 mennekes aansluiting.

Is er een subsidie mogelijk voor een laadpaal bij mij thuis?
Helaas kun je nu geen gebruik maken van landelijke subsidieregelingen voor een eigen thuislaadpunt. Iedere provincie heeft een eigen beleid. De gemeente Hilvarenbeek heeft momenteel geen subsidie voor een particuliere laadpaal. Het alternatief is om een openbaar laadpunt aan te vragen. Je kunt vragen of het oplaadpunt dichtbij jouw woning geïnstalleerd kan worden. Voor meer info en aanvragen zie www.hilvarenbeek.nl.

Plaats een reactie